-5 dl vettä
-50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
-1 rkl siirappia (tai sokeria)
-0,5 rkl suolaa
-50 g voita tai 0,5 dl öljyä
-3 dl vehnäjauhoja
-3 dl sämpyläjauhoja
-2 dl kaurahiutaleita
-2 dl auringonkukansiemeniä (1 dl taikinaan, 1 dl pinnalle)
1. Lämmitä vesi mikrossa kädenlämpöiseksi ja sekoita puuhaarukalla joukkoon hiiva.
2. Lisää vesi-hiiva-seokseen siirappi ja suola.
3. Lisäile jauhoja ja kaurahiutaleita ja sekoittele hyvin puuhaarukalla.
4. Sekoita joukkoon auringonkukansiemeniä.
5. Lisää taikinaan voi, ennen kuin lisäät loput jauhoista.
6. Kädet taikinaan ja alusta hyvin. Taikinan on tarkoitus jäädä pehmeäksi, jotta lusikoiminen onnistuu helposti.
7. Kohota kaksinkertaiseksi puolen tunnin ajan liinan alla lämpimässä.
8. Lusikoi ruokalusikalla (mahdollisesti toista ruokalusikkaa apuna käyttäen) nököjä pellille.
9. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä. (tulee ihanan paahteinen maku, kun käväsevät uunissa)
10. Laita sämpylät 225 asteiseen uuniin 12 minuutiksi.
11. Ihmettele, kun ne vain paisuvat suuriksi mutta muista ottaakin ne pois uunista!
Joko kokeilit? Tykkäsitkö?
Kiitos, tämä tuli kuin tilauksesta. Monen vuoden leipomattomuuden jälkeen aion yrittää. :)
VastaaPoistaHieno juttu, että innostuit kokeilemaan.. Näillä onkin hyvä aloittaa taas leipominen! :)
PoistaPakko kokeilla huomenna, kuulostaa jopa mulle liian helpolta :-D!
VastaaPoistaNämä ovat kyllä helpot tehdä, helposti sai tehtyä vaikka apukokki roikkui koko ajan housunlahkeessa :)
PoistaTätä ohjetta täytyykin kokeilla!:) Mäkään en hirveesti tykkää siitä sämpylöiden/pullien pyörityksestä ja muutenkin ne on jotenkin kivemman näköisiä kun eivät ole niin "symmetrisiä" :D
VastaaPoistaKotitekoisten pitää ollakin sen näköisiä, että on itse rakkaudella (kiireessä) väkerretty ;) Ei muutaku testailemaan.. Voin luvata, että herkkuja ovat!
Poista