perjantai 14. maaliskuuta 2014

Neuvola ja Ainu-laatikko

Viimeiset pari päivää ovat olleet mukavan erilaisia ja virkistäviä. Minun äitini oli meillä kylässä ja keskiviikkona kävimme Ikeassa, muutamassa muussa kaupassa ja ulkona syömässä äidin ja H:n kanssa. Ikeassa olin taas tapojeni mukaisesti aivan hukassa, mutta kuitenkin kaikki tarvittava löyty. Kotiin sieltä lähti lähinnä vain tekstiilejä mutta vauvalle sitten ostettiin muutama muukin juttu. Niistä lisää jossakin toisessa postauksessa.  Hyvin jaksoin koko päivän shoppailla kaupungilla, ei tullut edes yhtään supistusta. Muutenkin on olo kohentunut todella paljon ja supistuksia ei ole juurikaan tullut viime päivinä. 



Äidin kanssa vähän askarteltiin kotiin muutamia pieniä somistusjuttuja, silitettiin verhoja, leikattiin toistemme hiuksia ja vietettiin mukavaa aikaa kolmisten höpötellen ja naureskellen. Viime päivinä on tullut syötyä hyvin, herkuteltua ja tehty kaikkea kivaa. Oli ihanaa, kun sain nauttia äidin seurasta pari päivää ja H oli myös ehtinyt jo kaipailla anopin seuraa :) Äiti lähtikin pari tuntia sitten ajelemaan kohti kotiaan ja minulla on jo nyt kova ikävä hänen seuraa! Seuraavaksi nähdäänkin synnytyssalissa, koska hän tulee mukaamme synnytykseen minun ja H:n tueksi ;) Äiti oli tehnyt vauvalle hurjan määrän villaisia asuja, töppösiä ja tumppuja. Ne olivat todella nättejä ja näyttävät varmaan syötävän söpölle pienen Hippusen päällä. Nekin minun täytyy esitellä teille jossakin postauksessa...




Tänään meillä oli aamulla ihan normaali neuvolakäynti. Niitä alkaakin tulla nyt tiheään tahtiin, viikottain alan käymään siellä joten seuraava aika on jo ensi keskiviikkona. Neuvolassa käytiin perusjutut läpi; ensin kirjattiin vähän asioita minun sairaalakeikasta ja yleisestä voinnistani, sitten otettiin hemoglobiini, pissanäyte, verenpaine ja punnittiin. Kaikki nämä olivat OK. Hemoglobiini oli noussut mukavasti viime kerrasta! Painoa oli tullut nyt enemmän viikossa kuin aikaisemmin ja tästä neuvolan täti oli onnessaan. Hän ja lääkärit ovat toitottaneet minulle jo melko kauan, että pitäisi koittaa jotenkin saada nostettua painoa, joten nyt se painonnousu sitten heti tapahtui kun olen ollut enemmän levossa. Ja totta puhuen, on se suklaakin maistunut ;) 




Seuraavaksi kuunneltiinkin vauvan sydänäänet ja neuvolan harjoittelija kuunteli ne. Hän oli todella onnessaan, kun löysi vauvan sydänäänet niin nopeasti. Hyvin siellä taas jyskytti. Sitten neuvolan täti otti Sf-mitan joka oli 30 ja paineli ja tunnusteli kohtua. Vauva on edelleen raivotarjonnassa ja hyvin alhaalla. Alavatsaani aivan aristi, kun sitä paineltiin niin kovasti ja se saikin aikaan muutaman supistuksen. 


Ainu-laatikko neuvolasta ainu lv koliikkituttipullo
Ainu-laatikko neuvolasta

Lopuksi vielä käytiin vähän läpi tulevan isän kuulumisia ja saimme pienen vihkosen, jolla voi seurata omia ruokailutottumuksia, liikuntaa ja tulevaisuudessa lapsenkin ruokailutottumuksia ja liikunnan määrää. Lisäksi saimme ihanan pienen Ainu-laatikon, jossa oli muutamia pikkujuttuja meidän pienokaiselle. Minä aina niin ilahdun, kun saa jotakin pientä piristystä päivään. Kivoja tällaiset yllätykset :) Ainu-laatikossa oli vauvalle pikkuinen ensitutti (0-2kk), ensihammasharja, vauvalle neuvolakorttiin kannet, pieni näytepullo LV:n nestemäistä pyykinpesuainetta, LV:n shampoo ja hoitoainenäytteet sekä kosteusemulsionäytteet. 

Vuoden 2011 äitiyspakkauksen peitemakuupussi
Vuoden 2011 äitiyspakkauksen peitemakuupussi

Meillä alkaa olla vauvalle aikalailla kaikki hankittuna valmiiksi. Enää vain kynsisakset, pehmeä hiusharja, tuttiketju, hoitovoiteet sekä vaipat aloitukseen. Keskiviikkona kävin hakemassa postista Hipulle tulleen vauvan peitemakuupussin. Se on 2011 vuoden äitiyspakkauksesta, mutta se on aivan käyttämätön. Nyt on meidän pienoisella sitten sellainenkin :) Olo on mukavan huojentunut, kun alkaa olla aikalailla kaikki hankittuna vauvalle. Ainu- pupu on vielä sellainen ehdoton, joka mielestäni pitäisi joka lapsella olla! Nyt sitten vain aletaan odottelemaan, koska se meidän pieni vauvamme päättää syntyä :)









Lopuksi vielä muutamia lukemia: 



Rv. 34+3 (32+1)

Paino: 64,5kg (63kg)
Pissa: Puhdas (Puhdas)
Verenpaine: 122/73 (112/68)
Hemoglobiini: 126 (115)
Kohdunpohjan korkeus: 30cm (29cm)
Vauvan liikkeet: ++
Vauvan syke: 140

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti