maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kunert yhdistelmävaunujen esittely ja arvostelu

Tilasin tammikuun alussa preeco.fi -verkkokaupasta vauvallemme yhdistelmävaunusetin, joihin suora linkki on tässä. Itse verkkokauppa ja vaunumerkki olivat minulle entuudestaan aivan tuntemattomia, mutta lueskellessani arvosteluja netistä uskallauduin tilaamaan edullisen (279,90€) mutta kattavan vaunupaketin. 


Preeco.fi on suomalainen yritys, joka on toiminut vuodesta 2012 jälleenmyyden laajalti kaikenlaista tavaraa ajoneuvoista kodin sisustukseen. Heidän päävarastonsa sijaitsee Saksassa, josta tuotteet toimitetaan suoraan maksutta asiakkaan kotiovelle DPD:n tai DHL:n välityksellä. Tuotteiden toimitusajaksi luvataan 5-21 päivää. Vaikka tuotteet tulevatkin ulkomailta, niitä koskee kuitenkin Suomen kuluttajalainsäädäntö. 



Yhdistelmävaunuista oli mielestäni sopivan kattava esittely verkkosivuilla sekä värimallit olivat hyvin esillä. Tuotteiden tilaaminen ja maksaminen ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia omalla kohdallani, vaan kaikki oli hyvinkin selkeää ja tilaustapahtuma oli hyvin samanlainen kuin muillakin verkkokaupoilla. Maksaessani Preecolta tulikin heti sähköpostiin viesti, jossa ilmoitettiin maksun onnistuneen. Lisäksi heiltä tuli hyvin pian tilausvahvistus, joka on siis kuitti tilaamastani tuotteesta. 



Toimitusaika meidän kohdalla oli pari viikkoa. Olin jotenkin varautunut kuukauden toimitusaikaan, mutta yhtenä aamuna vain DHL:n mies soitteli ovikelloa ja kantoi olohuoneeseen ison laatikon. Vaunut olivat pakattu hyvin ja näppärästi pahvilaatikkoon, en olisi uskonut että siihen mahtuivat yhdistelmävaunut, kantokoppa sekä turvaistuin.  Kyllä olikin kätevää, kun ei tarvinnut vaunujen eteen tehdä muuta kuin muutama klikkaus (+maksaminen) ja avata ovi kuriirifirman miehelle. 


kunert yhdistelmävaunut arvostelu esittely
Kunert- vaunuissa kaikki paikallaan: kantokoppa, jalkasuoja+isompi suoja, joka ylettää suojaksi aukolle sekä hoitolaukku
Aluksi ihastelin violetteja vaunuja, mutta päädyimme kuitenkin vähän neutraalimpaan ja ei niin likaantuvaan väriin. Tämä kuosi sopii mielestäni oikein hyvin sekä tytölle että pojalle ja on H:llakin suht' ylväs olo vielä näitä vaunuja työnnellessä. Kangas on mukavan paksua ja "karkeaa". Tällä siis tarkoitan sitä, että ainakaan koirankarvoja se ei itseensä juurikaan ime ja mahdolliset karvat ovat helppo pyyhkäistä siitä pois. Lisäksi vaikuttaisi myös helpolta kankaalta pitää liasta puhtaana. 

Etu- ja takajarrut
Vaunuissa on napakan oloiset etu- sekä takajarrut. Lukkiuttamalla etujarrun, saa vaunuihin mukavan "hyssytysvaihteen". Vaunu siis hieman liikkuu työntöaisasta keinutellessa. Takajarrun, kun vielä laittaa lukkoon niin vaunut eivät kyllä liiku mihinkään. Oikein turvallisilta ja jämeriltä vaikuttavat nämä jarrut! Lisäksi vaunuissa on hyvän tuntoinen jousitus.


kunert yhdistelmävaunut arvostelu esittely
Kunert- yhdistelmävaunuissa on tilava tavaratila ja isohkot ilmakumirenkaat
Kunertin yhdistelmävaunuissa on mukavan kokoinen tavaratila, joka on sopivan korkealla ja myötäilee tarvittaessa. Ei tarvitse siis pelätä, että se iskeytyisi pahasti vaikkapa reunakivetykseen. Vaunujen renkaat ovat isohkot ilmakumirenkaat.

kunert yhdistelmävaunut arvostelu esittely
Tilavahko säilytystasku
Vaunuista löytyy myös useammasta paikasta käteviä säilytyslokeroita ja taskuja. Lisäksi vaunuissa on takaosassa vetoketjulla suoja, jonka voi tarvittaessa kesällä ottaa pois ja näin vaunuista saa viileämmät ja ilman kiertämään. Vaunun kuomun päällä on myös kurkistus / tuuletusaukko. 


kunert yhdistelmävaunut arvostelu esittely
Kunert- sadesuoja sekä hyttysverkko
Vaunujen mukana tulevat myös sadesuoja, joka peittää melko laajan alueen sekä hyttysverkko. Sadesuoja oli melko ohutta ja heppoista materiaalia, mutta eiköhän tuo meidän käytön kestä ja suojaa ainakin pääosin vaunuja vaikkei peitäkkään ihan kaikkea.

kunert yhdistelmävaunut arvostelu esittely
Kunert- yhdistelmävaunut jalkasuojan ja kantokopan kanssa
Vaunuja voi käyttää myös siten, että poistaa isomman suojan päältä ja jättää pelkän jalkasuojan ja kantokopan vaunuun. Näin vaunuista saadaan vähän toppauksia vähemmäksi ja käyttö on näppärämpää. Kesällä varmaan tullaan käyttämään tällä tavalla vaunuja enemmänkin, kun ilmat ovat lämmenneet, mutta vauva vielä niin pieni, että mahtuu hyvin olemaan kantokopassa. 

kunert yhdistelmävaunut arvostelu esittely
Kunert- yhdistelmävaunut rattaina
Vaunut saa myös kätevästi ja nopeasti vaihdettua ratasmalliin, ottamalla pois jalkasuojuksen, laskemalla vaunujen etureunan alas ja lisäämällä turvakaaren. Turvakaareksi on kaksi vaihtoehtoa. Rattaiden istuma-asennon saa säädettyä kolmeen eri asentoon, jotka ovat istuma-,puoli-istuma- ja makuuasento.  Rattaissa on hyvät 3-pistevyö turvavaljaat. Yhdistelmävaunujen työntöaisa on heittoaisa, jonka pystyy pikalukot vapauttamalla helposti kääntämään toiselle puolelle. Lisäksi työntoaisan voi säätää ainakin viiteen eri kulmaan, jolloin esimerkiksi vaunujen nostaminen on helpompaa.  Vaunun kuomun saa myös tarvittaessa painettua kokonaan alas.

kunert yhdistelmävaunut arvostelu esittely
Kunert- yhdistelmävaunut kasattuina
Vaunut saa helposti ja nopeasti kasaan vapauttamalla muutaman pikalukon. Tarvittaessa vaunuista voi vielä poistaa renkaat, jotka ovat myös pikalukolla, ja näin vaunut mahtuvat vielä pienempään tilaan.  Tässä asennossa vaunut ovat pituudeltaan 100cm, taka-osan korkeus 45cm ja etuosan korkeus on 62cm. 


kunert yhdistelmävaunut arvostelu esittely
Kunert- kantokoppa sekä suoja-alusta
Tarkempaa kuvaa vaunun pehmeästä kantokopasta. Kantokopan päällä kiertää koko matkalla vetoketju, jonka ansiosta vauva on helppo laittaa kantokoppaan. Lisäksi mukana tuli alusta, joka on nestettä hylkivään materiaalia. Alustan vieressä oleva muovinen härpäke on juomapulloteline. 


kunert yhdistelmävaunut arvostelu esittely
Kunert- hoitolaukku
Vaunupaketin mukana tuli myös ainakin meidän tarpeisiin sopivan kokoinen hoitolaukku, johon olenkin jo pakannut Hipun sairaalasta kotiutumisvaatteet. Hoitolaukun saa kätevästi neppareilla roikkumaan yhdistelmävaunujen työntöaisaan. Mielestäni tämä oli oikein mukava ja hyödyllinen lisä vaunupakettiin!

kunert yhdistelmävaunut arvostelu esittely
Kunert- turvaistuin
Kattavaan vaunupakettiin kuuluu myös turvaistuin, jota voi käyttää kymmeneen kiloon saakka. Turvaistuin on  ECE 44-04 turvahyväksytty. Sen voi kiinnittää autoon joko vyöttämällä tai hankkimalla erillisen kiinnitystelakan. Turvaistuimessa on myös 3-pisteturvavyö. Turvaistuimen kantokahvan saa kolmeen eri asentoon; taakse, ylös ja eteen. Sen lisävarusteina ovat neppareilla kiinnitettävät kuomu sekä jalkapeite. Turvaistuimen saa myös rattaisiin kiinni, jolloin vaunupakettia on helpompi kuljetella, esimerkiksi kotoa autoon. 


Vaunuja on tullut nyt testailtua ja jonkinlaista käsitystä niistä alkaa jo olla, vaikka varsinaisessa tositilanteessa vauvan kanssa näitä ei olla vielä päästy kokeilemaan. Ensinnäkin kiinnitimme huomion siihen, kuinka helppo vaunut olivat koota. Vaunujen mukana ei tullut erillistä ohjetta vaunujen kokoamiseen, mutta sen sijaan turvaistuimen käyttöön tuli ohjeet. Jonkin aikaa piti ihmetellä, miten vaunut saadaan kasattua kun meillä kummallakaan ei ollut aikaisempaa kokemusta kyseisestä touhusta. Helposti kuitenkin saimme vaunut koottua ja säädeltyä niitä eri malleihin.Vaunut olivat helppo muuttaa vaunuista rattaiksi ja heittoaisa on myös todella kätevä juttu! Vaunuissa kaikki ovat pikalukoilla, neppareilla taikka vetoketjuilla, joten ylimääräisiä työkaluja ei niiden säätämiseen tarvita.Lisäksi olemme oikein tyytyväisiä siihen, kuinka pieneen tilaan vaunut menevät kun ne ovat aivan kasassa. 



Vaunujen materiaali on mielestäni erittäin laadukasta, napakkaa ja paksua. Vaunut vaikuttavat tuulenpitäviltä ja kangasta on ihan reilusti. Mukavan topatut vaunut ovat siis! Kätevää on, kun vaunuista saa riisuttua hieman kevyemmän mallin ja joka puolella on säilytyslokeroita ja pussukoita sekä kurkistus / tuuletusaukkoja.



Olemme myös käyneet työntelemässä vaunuja ulkosalla. Vaunuja on mukava työnnellä hyvän työntöaisan vuoksi, eikä H:llakaan ollut ongelmia pitkänä ihmisenä työnnellä vaunuja. Lisäksi vaunut kääntyvät mielestäni hyvinkin pienessä kulmassa. Tietysti kääntyvät etupyörät olisivat aivan luksusta, mutta ainakaan vielä en koe että tarvisimme sellaisia. Vaunut kulkevat myös hyvin ja vakaasti erilaisissa olosuhteissa: lumessa, loskassa ja hiekalla. Isot ilmakumirenkaat ovat käytössä todellakin huiput!



Tykkään myös vaunujen mukana tulevista oheisjutuista; sadesuoja, hyttysverkko, kantokoppa, suoja-alusta, hoitolaukku... Kaikki tulevat varmasti käyttöön!



Turvaistuin on sopivan kokoinen pikkuvauvalle. 3-pistevyö on turvallinen vaihtoehto ja muutenkin turvaistuin on kyllä vakuuttanut turvallisuudellaan! Siihen tulee hyvät ohjeet autoon kiinnittämiseen. Meillä ei ole erillistä kiinnitystelakkaa, joten tarkoituksena on siis vyöttää turvaistuin autoon kiinni. Olemmekin jo ehtineen kokeilla tätä ja turvaistuin asettuikin oikein napakasti ja tukevasti autoomme vöiden avulla. Itse en ainakaan vielä koe, että tarvisimme erillistä telakkaa ainakaan nykyiseen autoon kiinnittäessä turvaistuinta. Olisihan se telakka kyllä nopeampi ja näppärämpi, mutta näillä mennään. Lisäksi on mukavaa, kun turvaistuimessa on mukana neppareilla kiinnitettävät kuopu ja jalkapeite. Varmasti tulen käyttämään näitä, koska tällöin turvaistuin vaikuttaa mukavan suojaisalta. 



Tällaisia kokemuksia meillä on tällä hetkellä näistä Kunertin vaunuista. Ehdottomasti hinta-laatusuhde on kohdillaan! En oikein keksi mitään huonoa mainittavaa näistä, ainakaan vielä Mielestäni Kunert- yhdistelmävaunupaketti on kattava, laadukas ja todella edullinen! Lisäksi olen todella tyytyväinen Preeco.fi nettisivustoon ja heidän toimitusaikoihin- ja tapaan. Toivottavasti jollekin teistä olisi hyötyä tästä postauksesta ja kysyä saa jos tulee jotakin mieleen!

Onko teillä muilla Kunertin yhdistelmävaunuja tai oletteko mahdollisesti hankkimassa kyseisiä vaunuja? Minkälaisia kokemuksia teillä on näistä vaunuista?


15 kommenttia:

  1. Meillä on noi kanssa odottamassa vauvan syntymää. Vaikuttaa tosi hyvältä. Ohjeet oli ehkä vähän puutteelliset. Ostin tohon erillisen paremman sadesuojan joka käy sit myös rattasosaan ja sit kunnon hyttysverkon joka menee rattasosaan, mutta kissat repi sen jo hajalle kun tahtoivat mennä vaunujen sisälle nukkuu eikä siihen päälle vaan... Hyttyssuoja oli siis suojana rattaisiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kyllä oletin, että vaunuihin olisi ollut ohjeet mutta tulipahan nyt ainakin perehdyttyä niiden käyttöön kun alusta alkaen piti itse tutkiskella ;) Mullaki ois tarkotus hankkia myöhemmin vielä sellainen isompi hyttysverkko :)

      Poista
    2. Mutta se on toisaalta parasta ku ite tutkii. Niin mä oon oppinu varsinki elektoni laitteista. kännykät, telkat, pleikka, tabletti ynm. menee tutkimalla eikä mitää hirveetä oo tapahtunu ja aina on saanu sit tehdas asetuksien kautta pois ku en ettiskelly kaikkee ja tehny omat asetukset. Tossa nyt oli se ettei hajota mitään :D Mutta kaikki löyty ja kasassa on vaunut :) Tuntu että matkarattaat oli vaikeempi kasata :D Hankin ne erikseen enkä viittiny hankkia yhdistelmia ku poitsu ei oo koko ajan meillä. Ajattelin että käyhä niin jos oon yksin että poitsu on matkarattaissa ja siskopuoli kulkee sitten kantoliinassa ja kantorepussa. Kun kuitenki kyse on vaan viikonlopuista ja pyhistä.

      Poista
  2. Mä noita kans kattoin ja harkittin, mutta lopulta hain Emmaljungan duo edget, kun niin halvalla käytettynä ja hyväkuntoisena löysin :)

    Mut on noi kyllä näppärän näköset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmaljungia on täälläkin tullut ihasteltua ja hypisteltyä, mutta ei vain löytynyt meille edullista vaihtoehtoa siltä merkiltä...Edulliset käytetytkin menevät niin pian kaupaksi, onhan ne vain niin ihanat vaunut :)

      Poista
    2. Meillä kävi kyl mieletön tuuri, kun saatiin todella hyväkuntoset emmaljungat parilla sadalla.. Ja vain kahen lapsen käytöstä! Usein kun niistä pyydetään käytettynä jopa 500-600e.. :)

      Poista
    3. Ohhoh, huikeeta! Kyllä kelpaa teilläkin sitten pikkuista vaunutella :) Mun täytyy tyytyä ihastelemaan niitä liikkeissä ja tuolla "tien päällä"... ;) Vaikka kyllä nämä Kunertin vaunut on kuin tehdyt meille, ei voi kyllä valittaa ja onhan nämä kyllä nätit..Nykyään kyllä kaikki vaunut on niin nättejä, että lastentarvikeliikkeessä meni mulla ainakin pää ihan sekaisin niitä katsellessa ja sopivia valikoidessa :)

      Poista
  3. Hienot vaunut! Kyllä kelpaa! Munkin on kovaa tehnyt mieli mennä vaunuttelemaan, ja varsinkin noiden piskien kanssa olisi mukava harjoitella etukäteen kulkemista nätisti vaunujen kanssa. En oo itte kehdannut kuitenkaan tyhjien vaunujen kanssa mennä. Pitäs varmaan, tekin kerta ootte olleet! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muutaku harjoittelemaan vain..Vaikka eihän sullakaan ole enää pitkä aika, kun pääset vauvaa niissä työntelemään ;) Meillä olisi kans tarkoitus vähän opetella koiran ja vaunujen kanssa kulkemista.. Tahtoo tuolla beaglella nenä käydä niin vilkkaasti tuolla lenkillä, ettei aina älyä kulkea nätisti vierellä... Noh, harjoitusta vain se vaatii ;)

      Poista
  4. Jos paljon autoilette niin suosittelen lämpimästi sitä telakkaa, ei varmaan montaa kymppiä maksa. Mulla oli ekat kaks kuukautta tommonen vöillä kiinnitettävä malli ja selkä siinä paskaks meni ku sai sitä vyötä olla koko ajan pujottelemassa. Muuten on kyllä tosi kivan näköset vaunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä autoilut rajoittuu siihen et käydään kerran puolessatoistaviikossa ruokakaupassa.. Ehkä kerran kuukaudessa pidemmällä :) Eiköhän tuota sen verran jaksa tai jos ei jaksa, niin hankkii sitten sen telakan. Sittenhän tuon näkee, miten käytännössä alkaa homma toimimaan, että tarvitaanko. :)

      Poista
  5. Hei. Oisin sen verran noista kunertin vaunuista kysynyt, että mikä siinä on kopan korkeus maasta? Tarkoitan että kuinka alas vauva lasketaan. Miehen kanssa ollaan kans noita preecon vaunuja harkittu, mutta harmittaa kun ei kaupoista olla löydetty tuota merkkiä että olisi voinut käydä hypistelemässä.. Mieheni on pitkä joten sillä olisi hyvä jos vaunu/ratasosa olisi korkeammalla ettei selkä rasittuisi lasta laskettaessa liian matalalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Preecon sivuilta bongasin; Korin korkeus pohjasta: 50cm. Mittailin vielä itse varmuuden vuoksi ja samaa lukemaa näytti meillekin :) Minun mieheni on myös pitkä, eikä hänellä ainakaan ole ollut ongelmaa vaunujen korkeuden kanssa :) Vauvan kanssa selkä tahtoo jonkin verran rasittua, kun on niin paljon nostoja ja laskuja muutenkin. Itse vaunuihin nostoa ja laskemista (toistona) ei ainakaan meillä kovin usein tapahdu :) Toivottavasti löydätte mieluisat vaunut!

      Poista
  6. Hei! Haluaisin kysyä kyseisistä vaunuista että onko vaunut olleet hyvät nyt käyttössäkin onko jtn "vikoja" tullut esille? Olen itse meinaamassa hankkia nuo samanlaiset vaunut niin haluisin vähän kuulla miten toimineet käytössä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Vaunut ovat osoittautuneet käytössä hyvinkin näppäriksi ja kestäviksi! On tullut raahattua niitä mukana vaikka missä ja eivät ole kolhimiseltakaan aivan säästyneet mutta kyllä vain lujaa tekoa ovat! Me vaunutellaan melkein poikkeuksetta joka päivä ja kovassa käytössä ovat olleet ja todella hyviksi on havaittu. Kulkevat mukavasti soralla, sepelissä, kivikossa, pehmeällä alustalla, lumella ja loskalla. Alussa hiukan puolsivat, mutta se korjautui kun sen puolen, jolle puolsi, renkaan käytti irti, painoi runkoa renkaan kohdalta sisään päin ja niin loppui puoltaminen.

      Hmm.. on jotakin pientä negatiivistäkin. Renkaat tuntuvat hiukan hunteloilta kun niissä ei ole laakereita. Vaunut kulkee kyllä hyvin suoraan eteen päin, mutta työnnettäessä tuntuu pienoinen sivuttaisnykytys. Tämä on siis aivan todellatodella pieni miinus. Nyt kun ollaan vaunuteltu enemmän, niin alkufiiliksistä poiketen hiukan napsuu pitemmän työntäjän kengän kärjet etujarruun jos on siis pitkään askeltava henkilö kyseessä. Renkaan vanteista myös kuluu maali jos niitä johonkin kolhaisee.. Kromipintajäljitelmä kuluu vanteista pois ja alta paljastuu valkoinen vanne.

      Miinukset ovat siis todella pieniä eivätkä kyllä juurikaan käyttöä haittaa. H on siis yli 180cm pitkä ja hänellä on todella pitkä askellus että en usko kovin helposti kuitenkaa kengän kärkien napsuvan jarruun.

      Vaunut on tosi helppo koota, kasata, vaihtaa istunsäätöä, muuttaa rattaiksi ja työntöaisan säädöt ovat hyvät.. kääntyvät suht näppärästi ja on ihan helppo puikkelehtia kaupoissa hyllyjen välissä.. muutenkin ovat aika kevyet käsitellä! Meidän mielestä kyllä paljon enemmän kuin hintansa väärti! Samalla saa oikein hyvän kantokopan, hoitolaukun ja tasokkaan turvakaukalon :)

      Poista