torstai 6. maaliskuuta 2014

Raskausviikko 33+2!


rv 33+2, vauvamasu, raskausmaha, raskausviikko
Vauvamasu, Rv. 33+2
Vuodelevosta huolimatta aika on mennyt ilmeisesti aika nopeasti, kun en ollut huomannut tehdä raskausviikkopostausta tiistaina! Meidän pienokaisemme on siis hyvää vauhtia menossa 34. raskausviikolla. Tällä viikolla vauva on...jaa.. sitäpä ei meille enää näköjään vau.fi:n raskauslaskuri kerrokaan... Hmh. No, onneksi googlettamalla löytyi tällaisia suuntaa antavia lukuja; pituutta n. 39cm ja painoa 2100g. Tällä viikolla sikiöllä alkaa olla jo hieman ahtaat paikat kohdussa ja sen pitäisi liikkua ilmeisesti vähemmän kuin ennen. Meillä taas Hippu on viime päivinä innostunut entistä enemmän jylläämään yksiössään :) Tällä viikolla sikiö pääsee ensimmäisiä kertoja unen REM- vaiheeseen ja vauvan pupillit alkavat reagoida valoon.


Minä olen voinut ihan hyvin nyt viime päivät. Sairaalasta kotiuduttuani olo oli viikonlopun yli melko tukala; vatsaa kiristi kokoajan, jouduin kulkemaan aivan kumarassa koska olo oli niin hankala. Selkää myös vihloi ikävästi, ilmeisesti sairaalan sänky ei ollut sille mitenkään mieleinen. Ajattelinkin viikonloppuna, että tätäkö tämä nyt on loppuaika, en pysty enää kävelemäänkään suorassa ja joka ikinen liike saa vatsan kivikovaksi ja tuntuu kuin sitä revittäisiin joka suuntaan.



Onneksi olo on nyt helpottanut, tosin edelleen pitää lepäillä suurin osa päivästä. Supistusherkkyys masussa on hiukan jo vähentynyt eikä olo ole muutenkaan enää niin huonovointinen. Kuumia aaltoja tulee päivän aikana todella paljon ja voimakkaat vatsan supistukset hankaloittavat myös hengittämistä. Maitoakaan ei enää tihku koko ajan rinnoista, kun ei ole vauvoja lähettyvillä itkeskelemässä :) Öisin näen hirveästi unia, painajaisiakin ja sängyssä pitää olla monta tyynyä tukemassa asentoa.  Vessassa saa ravata jatkuvasti öisin, joten uni on melko katkonaista. No, onneksi ei ole mihinkään kiire niin päivälläkin voi ottaa unia :)



Vauvan liikkeet ovat voimakkaat ja hyvät edelleen, tuntuvat vain kovenevan eivätkä suinkaan ole vähenemään päin ainakaan vielä. Välillä onkin melko tuskallista, kun Hippu vain potkii ja myllertää ja itse on väsynyt ja kipeä. Olen koittanutkin vain pakottaa mieltäni paremmaksi ja asennetta reippaammaksi, niin olen sitten jaksanut nämä hankalatkin hetket ihan hyvin. 



Henkinen puoli joutuu ehkä hieman koville tässä lepäillessä. Olen tottunut osallistumaan kaikkeen, tekemään paljon juttuja kotona ja touhuamaan kaikenlaista pientä. Nyt pitäisi jaksaa vain levähtää ja ottaa rauhallisesti, mutta kun mieli tahtoisi niin kovasti ruokaa laittamaan, siivoamaan, leipomaan, ulkoilemaan, askartelemaan... Välillä tunnen itseni aivan turhaksi ja hyödyttömäksi. Nautin hirveästi siitä, kun saan laittaa miehelleni ruuat ja häneltä saa aina niin aitoa kiitosta kaikesta mitä teen. On vaikeaa poiketa totutuista tavoista. Onneksi tällä lepäämisellä on maailman tärkein syy; Hipun ja minun terveys ja hyvinvointi. Kyllähän sen takia pitää jaksaa ottaa rauhallisemmin ja työntää muut asiat hetkeksi sivuun. Yritän aina ajatella näin, niin jaksan sitten päivä kerrallaan :)

En minä kuitenkaan aivan sänkyyn liimautuneena ole täällä ollut. Olen miehen kaverina pelaillut viime päivinä, jotta voisin jotenkin viettää hänen kanssaan aikaa. Olen myös laittanut aamupuuron, leiponut mokkapaloja ja on mies käyttänyt minua parina iltana hyvin lyhyellä kävelylläkin. Mieltä piristää mukavasti, kun edes pienesti pystyy jotakin tekemään. Kävelyllä ei montaa askelta ole ehtinyt ottamaan, kun vatsa menee ihan kivikovaksi ja pitää palata kotiin. Lyhyitä pätkiä ollaankin vain käyty, jotta hieman saisin päätäni tuuletettua ja verryteltyä lihaksia. 


Eilen meillä oli sitten ihana "hemmottelupäivä" miehen kanssa. Otettiin koko päivä oikein rennosti ja nautiskeltiin vain olostamme ja haaveiltiin tulevaisuudesta. Ruokaakaan ei alettu itse tekemään, vaan mies haki meille grilliltä huippuhyvät hampurilaisateriat. Olikin mukavaa vaihtelua! Illalla vielä laitoin meille molemmille Freemanin avokado kasvonaamiot.  Naamio on avokadoa ja kauraa sisältävä mutanaamio, joka imee itseensä ihon rasvaisuutta ja puhdistaa mustapäät ja muut epäpuhtaudet erittäin hyvin, samalla kuitenkin kosteuttaen ihoa. Jos iho on herkkä, kuivuuteen taipuvainen, ei kannata naamion antaa kuivua liian kuivaksi iholla vaan naamiota voi esimerkiksi kostutella sen vaikutusajan aikana pirskottamalla siihen kevyesti sormilla vettä. Naamioiden kuivattavuus riippuu siitä, kuinka kuivaksi antaa naamion iholla mennä. Meillä on miehen kanssa molemmilla melko herkkä iho, mutta ei tämä naamio ole saanut ihoamme ärtymään vaikka olemmekin antaneet sen täysin kuivua iholla. Tämä on ainoa kasvonaamio, joka on saanut kasvoni samanaikaan hyvin puhdistetun ja raikkaan näköiseksi, mutta samalla kosteuttanut ihoa ja tasoittanut sen väriä. Lisäksi tykkään tämän naamion hyvästä levittyvyydestä ja tuoksusta.  Plussaa myös edullisesta hinnasta (n. 5€) ja riittoisuudesta!


Kc Color Mask Silver ja Freeman Avokado- kasvonaamio
Kc Color Mask Silver ja Freeman Avokado- kasvonaamio


Kasvonaamion lisäksi hemmoteltiin hiuksiamme. H tosin ei omia hiuksiaan hemmotellut, vaan laittoi hiuspohjaansa René Furtererin kuorinnan, joka puhdistaa ja raikastaa hiuspohjaa. Itse laitoin hiuksiini luottotuotettani: Kc Color mask Silver- tehohoitoainetta. Color mask on sävyttävä ja korjaava hoito hiukselle, joka tarttuu hiuksen pintakerrokseen tuoden siihen haluttuja sävyjä tai taittaen eihaluttuja sävyjä pois. Silveriä olen käyttänyt keltaisuuden taittamiseen vaaleissa hiuksissani ja on toiminut siinä erittäin hyvin. Se sisältää siniviolettia pigmenttiä, joka on keltaisen vastakohta ja näin ollen neutraloi keltaisuutta hiuksesta pois. Tämä ei siis vaalenna, ainoastaan vain sävyttää. Käytän tuotetta pari kertaa kuukaudessa ja parhaimman tuloksen olen sillä saanut, kun olen levittänyt sen kuivaan hiukseen ja antanut vaikuttaa jopa puolikin tuntia. Pitkä vaikutusaika ei tee hiukselle mitään pahaa, koska tuote sisältää paljon hoitavia ainesosia. Tuotteen tehokkuus vaihtelee hiuksen laadusta, sillä kuivassa ja hauraassa hiuksessa hiussuomut ovat niin auki, että väri voi tarttua siihen todella voimakkaastikin, kun taas lasimainen hyväkuntoinen hius ei ota sävyhoitoainetta niin hyvin itseensä. Nämä eivät myöskään juurikaan tartu värjäämättömään, luonnontilassa olevaan hiukseen. Sarjalta on monia muitakin sävyjä, itse olin kauan punahiuksinen ja sarjan pepper- suoraväri oli todella hyvä tuote kirkkaanpunaisen ylläpitoon. Punaiseen hiukseen saa myös hiukan pinkkiä vivahdetta lisäämällä punaiseen suoraväriin tilkan violettia suoraväriä. Myös tähän silver- suoraväriin voi tuoda syvyyttä ja kylmyyttä lisäämällä hyvin pienen määrän violettia, mutta se määrä pitää todellakin olla aivan olematon! Käytön jälkeen hiukset ovat ihanan sileät, kiiltävät ja liukkaat ja hiusväri näyttää raikkaammalta!


Kc Color Mask Silver:n käytön ennen-jälkeen- kuvat luonnonvalossa 


Pääsinpäs vaahtoamaan taas kauneudenhoidosta ;) Hiusasiat ovat myös niin lähellä sydäntäni, ehkä ammattitauti, että innostun joskus selittämään niistä todella kauan. Pitäisi varmaan päästä kohta purkamaan tätä hiusinnostusta jonkun tuttavan hiuksiin, omiin hiuksiin kun ei voi kaikenmaailman värejä ja malleja kokeilla :)



Löytyykö teiltä samoja hemmottelutuotesuosikkeja? 

7 kommenttia:

  1. Moikka! :) tykkään tosi paljon blogistasi ja oonkin jo muutaman kuukauden ollu mukana seuraamassa teijän kuulumisia! Vihdoinkin pisti kommentoimaan tällanen asia, että mistä tota avokadonaamiota saa? :) saako tyyliin tarjoustalosta vai?

    Kivaa loppuodotusta, jään innolla seuraamaan :)
    Tosiaan itse oon sen verran nuori ettei vielä oma vauva oo ajankohtanen mut tykkään seurailla monia vauvablogeja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kuulla, että olet viihtynyt blogini juttujen parissa :)
      Freemanin naamioita saa hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista, täällä ainakin Prismassa ja Citymarketissa on hyvä valikoima Freemanin erilaisia naamioita. Anttilassa niitä myöskin olen nähnyt ja Sokoksella :)

      Poista
  2. Hei ja kiitos blogistasi! Saanko udella millä alalla miehesi tekee töitä? luin että hän on käynyt kauppiaskoulun joten onko teillä oma kauppa?

    VastaaPoista
  3. Hei! :)

    Kauppiaskoulutuksen on tosiaan käynyt, mutta hän ei työskentele ko. alalla tällä hetkellä eikä meillä ole omaa kauppaa..Ainakaan vielä :)

    VastaaPoista
  4. Hei! Tosi kiva postaus, ja onpas näköjään aika vanhakin, mutta eksyin sun sivuilles:D Mistä tota silver color maskia saa ja onko kuinka kallista? noista sun hiuksista tuli tosi kivan väriset sen jälkeen! Ite nimittäin tein pari päivää sitte värinpoiston ja mun hiuksista tuli aika kelta-oranssit ja haluisin jotai samantyylistä kun sulla tossa jälkimmäisessä kuvassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Color maskia saa useimmista kampaamoista ja maksaa noin 15e. Mutta hyvinvarustelluista päivittäistavarakaupoista (citymarket, prisma ja myös tavarataloista ainaki anttila) löytyy biozellilta saman tyylinen colormaski. Eli Biozell silver. Se on edullisempaa, maksaa noin 9e. Kokeile ensin tuolla taittaa sävyä viileämmäksi mut voi olla että joudut ostaa jonku kevyt tai kestovärin joka on tuollainen helmensävyinen, eli "pearl" niin ainaki viimeistää sillä saat viileämmän sävyisen lopputuloksen :)

      Tuo Color mask on myös sellainen että kun sitä käyttää esim kuukauden ajan kerran viikossa, niin se sävy muuttuu koko ajan viileämmäksi. Eli ekalla kerralla ei kannata hirveän mullistavaa tulosta odottaa :)

      Poista
    2. Okei, kiitos paljon !:) täytyypä ostaa tota, ja toivoa että jossain vaiheessa vaikuttais! Sulla ainakin tossa kuvassa on just sellai vaikutus ku ite toivoisin, mulla on vaan vielä aika paljo tummemmat hiukset, saattaa olla myös että pakko vetää toinen värinpoisto ja sitte tota color maskia:)

      Poista