sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Vaatteita vauvalle: Haalarit ja vanupuvut

Hipulle tehdyillä hankinnoilla jatketaan... Tai oikeastaan äitini on hankkinut vauvalle kaikki tässä postauksessa esiintyvät vaatteet. Meillä on erilaisia haalareita; toppaisia, villaisia, feecehaalareita, vanupukuja jne. jo todella paljon. Välillä, kun katselen näitä niin tuntuu että milloin ehditään pitämään jokaista näistä. Varsinkin, kun lähes samankokoisia löytyy useampi erilainen. No, minkäs teet kun tuleva mummi on niin innokas ;) Onneksi kuitenkin samankokoisissakin vaatteissa on kokoeroja; esimerkiksi toiset ovat niukkoja 60 senttisiä ja toiset taas reilunkokoisia. 


vanupuku vauvalle, ciraf hipo
Vanupukuja


Aloitetaan omista suosikeistani, eli vanupuvuista. Vanupuvut ovat mielestäni ihania, lämpöisiä ja käytännöllisiä. Niitä voi käyttää paksumman haalarin alla tai sitten ihan päällysvaatteena, mikäli ilmat sallivat. Pehmeä vanupuku tuntuu ihanalta ja lämpöiseltä. Vasemmalla on vaaleanpunainen vanupuku pupujen ja nallen kuvilla, se on Hipo- merkiltä ja on kooltaan 60. Vaaleansininen pupupuku on ehdoton lempparini, koska se on niin suloinen pupunkorvineen -ja hännäntupsuineen. Puku on Cirafin, kokoa 56. Etualalla on raidallinen beige puku, joka on jotakin todella pehmeää kangasta, ihan kuin velouria joka näyttää sametilta. Tämä nepparipuku on Ciraf- merkiltä, koossa 56. Sitten on vielä korallinpunainen koiranpennun kuvalla varustettu vanupuku Ciraf- merkiltä, koossa 62. Tällä samalla kuvalla meiltä löytyy muitakin vaatteita vauvalle.


fleecehaalari vauvalle
Fleecehaalareita


Fleecehaalareitakin meiltä löytyy useampi erilainen. Vaalea nallen kuvalla oleva haalari on Tutan, kokoa 56. Valko-ruskea koiran korvilla varustettu haalari on kokoa 60, mutta en mistään löytänyt tämän puvun valmistajaa. Etualalla on jalkaterällinen haalari Cirafilta ja on kokoa 56. Tämä haalari on paljon pienempi kuin esimerkiksi tuo vaalea Tutan 56 fleecehaalari. Oikealta löytyy vielä kissan, lintujen, heppojen ja sammakoiden kuvilla kuvitettu haalari Columbia- merkiltä, koossa 0-6kk. Tässä haalarissa on kätevät taitokset hihoissa ja lahkeensuissa.


Fleeceasuja

Fleecenä Hipulle hankittuna on myös paita-housu- asuja pari kappaletta. Vasemmalla olevassa mintunvihreässä asussa on paita kietaisumallia.  Paidassa on suloinen kirahvikuvio tikattuna, se vain ei tahdo näkyä kuvassa. Asu on Cirafilta, koossa 56. Toisessa asussa on paita napeilla ja siinä on kukkia ja mehiläisiä kuvituksena. Asu on merkiltään Angel kids, kokoa 0-3kk.

Villahaalari vauvalle
Villahaalarit


Villaisia haalareita on kolme kappaletta. Nämä ne vasta lämpimiä ovatkin! Sinipunainen haalari on Q.B. Partners Oy:n valmistama, kokoa 70. Puna-oranssi- raidallinen on Quickman Oy:n valmistama, myöskin kokoa 70. Nämä haalarit olivat vähän kummallisia. Pesin ne kerran alhaisessa lämpötilassa pesukoneessa, ihan pesuohjeiden mukaisesta ja niihin tuli molempiin pari reikää. Onneksi ne saa kuitenkin ommeltua siten, ettei mitään reikää huomaa. Sitten on vielä pikkuruinen vaalea villahaalari Kivat- merkiltä, koossa 50. Tätä pitääkin kovasti pitää alussa, kun menee varmasti aika pian pieneksi. 


Nukkahaalareita


Miksiköhän näitä haalareita sanotaan... Nämä ovat sellaisia nukkaisia. Ruskea kissankorvilla varustettu haalari on Tutan, kokoa 62. Lilan värinen puku on myöskin Tutta- merkkiä ja kokoa 62. 


toppahaalari vauvalle, välikausihaalari vauvalle
Toppa- ja välikausihaalarit


Lopuksi vielä meidän toppa- ja välikausihaalarit. Vasemmalla oleva sininen toppahaalari koiranpennun kuvalla on Cirafilta, koossa 68. Keskellä oleva tuulipuvun tyylinen välikausihaalari on Lappi Tuotteen valmistama, myöskin kokoa 68. Tässä haalarissa on kissojen kuvia ja muutakin pientä kuviota. Jotenkin vähän retrohenkinen haalari mielestäni. Sitten on vielä vaalea paksu toppahaalari Pippi- merkiltä, koossa 68. Tämä haalari on mielestäni pienempää kokoa kuin nämä kaksi muuta 68- kokoista haalariamme. Tästä kyllä tykkään kovasti, toivottavasti se mahtuisi vielä ensi syksynä Hipun päälle. Saa nähdä...



Siinä olivat meidän erilaiset haalarit. Tuntuu kyllä vahvasti siltä, että niitä on ihan yli meidän käyttötarpeemme mutta mitä ei ehditä käyttää, ne menevät sitten varastoon odottelemaan tulevaa mahdollista käyttöä :) Ja eipähän ainakaan meidän Hippu pääse palelemaan, kun on näin paljon lämpöisiä vaatteita ;)

8 kommenttia:

  1. Ihania vaatteita ja ihanan paljon! :) Luulin että mulla on paljon kaapissa niitä mutta sulla taitaa olla enemmän :) On ne pienet vauvanvaatteet vaan niin ihania ja olen jo itse aloittanut puoli vuotta sitten pesemään ja silittämään niitä hyllyille :) Olet kyllä onnekas kun äitisi tehnyt tuollaisia ihanuuksia joita esittelit aiemmassa postauksessasi, siis aivan ihania <3 Itselläni välirikko kestänyt äitini kanssa jo vuoden pian ja toisinaan harmittaa kun puuttuu tuo hössöttävä elementti tästä vauvatouhusta. Olet onnekas :)

    Laitanpa jonkun nimikirjaimen tälläkertaa itselleni niin ilmoittelen kun pieni nyyttini on saapunut maailmaan! Yritän tän lukemisen sijasta kommentoida useammin myös, kun juttusi kuitenkin aina saa hymyilemään tai muuten vaan vaikuttavat ajatuksiin. Tämä raskaus kun tuo kaikenlaisia ajauksia, niin laidasta laitaan. Tällä kertaa uppouduin miettimään omiakin vaateihanuuksia kaapissa! :)

    Jaksele siellä masun kanssa ja kivaa kun nyt oli kaksi postausta lukematta kun tulin tarkistelemaan! :)

    -H-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu ajoittain siltä, että vaatteita on ihan liikaa mutta sitten kun katson jonkun toisen "vauvanvaatevarastoa" niin omani tuntuu hurjan pieneltä. Tai kun etsiskelin sairaalakassiin Hipulle sopivia kotiutumisvaatteita, ei meinannut mitään mieleistä löytyä ;)

      Äitini on kyllä ihanasti ollut mukana tässä odotuksessamme ja vauhti vain tulevalla mummilla kiihtyy, kun laskettuun ei ole enää kuin kolmisen viikkoa :) On todella onni, kun on edes yksi ihminen tässä meidän tukenamme ja mukana, muitahan meillä ei juurikaan ole... Mutta määrä ei korvaa laatua :) Äitini on myös sellainen tapaus, että kun vain mietiskelen jotakin haluavani niin hän on heti auttamassa. Esimerkiksi eilen pohdiskelin hänelle, että isoäidinneliöistä tehty torkkupeitto olisi ihana. Hän tuumasikin siihen heti että "osta mulle langat niin alan heti tekemään" :)

      Kiitos taas kun kommentoit, minulle tulee niin hyvä mieli kun on näitä vakkarikommentoijia joiden kanssa saa vaihtaa ajatuksia ja tuntemuksia :) Ja vauvanvaatteet on todellakin ihania! Haluttais koko ajan olla hankkimassa jotakin pientä suloista Hipulle, kun en ole vielä itse juuri mitään päässyt hänelle ostamaan. No, kyllä senkin aika vielä tulee että isompia vaatteita tarvitaan...

      Jaksamisia myös sinne ja aurinkoisia päiviä!

      Poista
  2. Tuo olo vaihtelee itselläkin viikottain, välillä sanon miehelle että nyt ei enää voi hankkia mitään vaatteita kun hyllyt täynnä, ja taas välllä tuntuu että eihän nämä riitä! Pakkasin sairaalakassiin jo meidän pikkuisen vaatteet ja tuntuu että enemmänkin vaihtoehtoa olisi voinut olla! :)

    Olen ostanut lähestulkoon kaiken itse, kirppareilta tosin. Ollaan käyty useissa kaupungeissa lastenvaatekirppareilla ja ihan tavallisillakin, ja joskus löytyy kassillinen ihan pikkurahalla ja todella uudenveroisia. Suosittelen lämpimästi kirppareiden tutkimista :) Minullahan on vaatteita jo 90cm kokoon asti kun eihän sellaisia hyviä löytöjä voi jättää ostamatta! :) Olen tason kuitenkin pitänyt korkealla ja ihan kahteen euroon löytyy merkkivaatteitakin :) Uusina kun sellaisia ei tule ostettua. Uusia vaatteita ylipäätään olen hankkinut n. 10-15kpl ja nekin suurin osa alennuksesta.

    Meillä ei myöskään ole ihmisiä pörräämässä turhan paljon tämän asian ympärillä josta johtuukin että ei ole saatu muilta mitään, ymmärrän erittäin hyvin tilanteesi. Meillä miehen äiti sentään innoissaan, oma perheeni ei ole ollenkaan mukana :( Niin kuin aiemmin kirjoitinkin, menneisyyteni on ollut raskas ja perhekodissakin tullut oltua. Olen todennut että määrä ei tosiaan korvaa laatua ja lapsen on parempi ilman ilkeitä ihmisiä ympärillään.

    Jossain vaiheessa tästä kirjoititkin, ja samaistuin kirjoitukseesi miten on sääli kun lapsella ei tule olemaan "tarpeeksi" ihmisiä ympärillään. Luotan siihen että tämä uusi elämäntilanne toisi uusia ihania ihmisiä tullessaan , ja lapselle riittää tämä tukiverkosto joka meille on suotu.

    Ollaan onnellisia siis vähäisistäkin tukipilareista, parempi keskittyä mitä on kun mitä ei ole! :)

    Olen tälläinen yökyöpelikommentoija, kun ei uni meinaa ajatuksilta ja vessassa ramppaamisesta tulla :) Kylkeäkin pitää koko ajan kääntää. Miten sun unenlaatu? :)

    -H-

    VastaaPoista
  3. Liekö siellä jo vauva sylissä kun ei postauksia oo tullut hetkeen? :) Toivottavasti kaikki on ainakin hyvin teillä kaikilla ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein arvasit ;) Meillä on koko perheellä kaikki oikein hyvin <3

      Poista
  4. Samaa olen miettinyt monta päivää, joka ilta hokenut miehelleni että ei taaskaan mitään, onkohan se jo synnyttänyt ja toivottavasti kaikki ok! :) Ajatuksissani olette ja toivon niin paljon että nyytti ja äiti ovat kunnossa <3
    -H-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näppärä ajoitus tällä sinun kommentillasi, juuri samoilla minuuteilla laitoin tänne uuden postauksen :) Ihanaa kuulla, kuinka elät mukanamme :) <3

      Poista
    2. Ihanaa, onnea <3 Todella mahtava uutinen, jään mielenkiinnolla seuraamaan vauva-arjen postauksia :) Tästä blogin lukemisesta on tullut jo ihan tapa ja onkin ainut blogi jota seuraan tiiviisti ja johon kommentoin <3 Täältä saa ehkä jotain sellaista jota olisi mukava olla elämässä ystävän muodossa vaan ei ole, eli ajankohtaista vauvahöpinää ja ajatuksia elämästä :)
      -H-

      Poista