perjantai 28. maaliskuuta 2014

Ostoksia Ikeasta ja ihania villa-asuja vauvalle

Tänään sitten vihdoin reipastuin ja otin kuvia teille niistä Ikea- ostoksista, jotka teimme muutama viikko sitten. Tosin, en jaksanut ottaa kuvia kotiin ostetuista liinavaatteista, keittiöpyyhkeistä ja ATK- tuoleista. Vauvankin hankinnoista jäi kuvaamatta perus pyyhkeet hoitoalustan suojaksi ja pari muotoonommeltua lakanaa. No, ne eivät varmaankaan niin tärkeitä ole kun ihan perusvalkoisia juttuja ovat. 

Hensvik- pinnasänky uudinverho mobile
Hensvik- pinnasänky vauvalle


Hankinta, jota ensisijaisesti lähdimme metsästämään Ikean ihmeelliseen ( ja sokkeloiseen ) maailmaan oli vauvalle pinnasänky. Olin jo hyvän aikaa ehtinyt ihastella Ikean Hensvik- pinnasänkyä ja kuullut siitä hyviä kokemuksia. Sieltähän se sitten löytyi etsimisen jälkeen. Pinnasänky on ulkomuodollisesti oikein kaunis ja erittäin tukevan oloinen. Sen pohja on säädettävissä kahdelle eri korkeudelle ja pohja on harva säleikkö jossa on sellainen jännä verkko pingoitettuna. Varmasti pääsee ilma kiertämään hyvin! Pinnasänky maksoi noin 80 euroa. Lisäksi ostimme siihen Vyssa Snosa- pinnasängyn patjan, jossa on kaksi erilaista puolta: Munakennomainen puoli mahdollistaa ilman kiertämisen ja lievittää kehoon kohdistuvaa painetta tehokkaammin kuin tasainen puoli. Patja on paksuudeltaan 8cm. Patja maksoi noin 25 euroa. Lisäksi ostimme Len- patjansuojuksen, joka maksoi noin 5 euroa. 


hensvik pinnasänky, mobile, reunapehmuste
Pinnasängyn ihanuuksia


Pinnasängyn muut ihanat hömpötykset ovat äidiltäni saatuja. Pinnasängyssä on tällä hetkellä suloiset sinivihreät nallelakanat, joissa on muitakin kuvia. Pinnasängyn reunapehmusteessa on pupujen kuvia ja päiväpeittona on väliaikaisesti tuollainen ihanan pitkää ja pehmeää nukkaa oleva fleecepeitto hiirikuvalla. Pinnasängyn lakanat tulen ainakin vielä ennen vauvan syntymää puistelemaan jos en sitten ihan innostu niitä toisen kerran pesemään varalta. Uudinverhokin meiltä löytyy, jossa on helmassa ja rusetissa nallen kuvia. Meillä meinasi äitin kanssa mennä hermot tuon uudinverhon laittamisen kanssa. Ensin laitoimme sen väärin päin. Sitten kun tajusimme laittaa sen oikein päin, niin olimme pujottaneet sen väärään kujaan. Kolmannella kerralla kangaskin oli jo oikein päin ja kuja oikea mutta raudan pujotimme sinne väärin. No, neljännellä kerralla onnistui. Lisäksi pinnasängyssä roikkuu ihana värikäs nallemobile, joka pyörii ja soittaa musiikkia vauvalle. Minä vähän ihmettelin, että kuka nyt nukahtaa tuollaiseen pimputukseen, mutta H ainakin nukahti melkein heti kun latoin mobilen musiikit soimaan.. Ilmeisesti toimii tai sitten tuleva isukki on väsynyt muuten ;) Pinnasängyn jutut äitini on ostanut jo todella kauan aikaa sitten vauvakuumeissaan, mutta nyt päästiin sitten laittamaan ne meidän pienelle Hipulle ja voi sitä tulevan mummin ilmettä, kun näki tämän suloisuuden koossa. Ja onhan tuo vastustamattoman ihana!


Huppupyyhe, pikkupyyhkeitä ja amme Ikeasta
Huppupyyhe, pikkupyyhkeitä ja amme Ikeasta


Lisäksi Ikeasta tuli ostettua vauvalle myös Stänka- huppupyyhe, joka maksoi noin 8 euroa. Pyyhe on materiaaliltaan oikein mukavan tuntoista, pehmeää puuvillaa joka kuitenkin tuntuu imevän kosteutta hyvin ja kuivaavan. Ostimme myös varmasti tarpeeseen tulevia Krama- pikkupyyhkeitä vauvalle, joita oli paketissa kymmenen kappaletta ja nämä maksoivat 4 euroa. Vauvalle löytyi Ikeasta myös amme hyvinkin edulliseen hintaan, 5 euroa vain maksoi! Tämä on ihan näppärän kokoinen ja siinä on luistonestopohja. Varmasti meille ihan sopiva tähän hätään. Kuvasta puuttuu vielä kolme valkoista pyyhettä hoitoalustan suojaksi ja kaksi valkoista muotoonommeltua lakanaa pinnasänkyyn. 



Tuleva mummi (äitini) odottaa jo kovasti ensimmäistä lapsenlastaan syntyväksi ja on höyrähtänyt hössöttämään kaikenlaista. Ihanaa, kun joku on niin innoissaan tästä pienokaisesta meidän lisäksi ja on täysillä mukana odotuksessa ja vähän jo liikaa elää tulevassakin ;) Äiti jo eilen varmisti monta kertaa, että soitanhan hänelle varmasti ajoissa kun synnytys alkaa että hän ehtii sitten tänne meidän mukaamme synnytykseen ja myöhemmin sitten huolehtimaan Aadasta. Puhuin hänelle myös, että voisin ostaa jonkun yövalon makuuhuoneeseemme ettei öisin imettäessä tai vaippaa vaihtaessa tarvisi räväyttää kattovaloa päälle. Meidän makuuhuone, kun on todella pimeä kesälläkin hyvien sälekaihtimien ansioista. No, äitihän se oli huomannut että hänellä on lasten yölamppu tallessa ja laittoi sen heti tulemaan isoveljeni matkassa minulle, kun hän tulee tänään käymään meillä. Mutta tässä siis maailman ihanimman tulevan mummin taidokkaita tekeleitä vauvallemme:


Villainen nalle- asukokonaisuus vauvalle


Ihania, suloisia, pehmoisia vauvan villavaatteita! Emme voineet kuin ihailla H:n kanssa, kun näimme nämä. Kyllä joku vain osaa olla taitava! Tuo neuletakki nallenapilla on niin suloinen ja löytyyhän toisesta pipostakn samainen nalle. Nämä ovat niin ihanalla tyylillä neulottuja, että olen aivan rakastunut näihin. Ovat myös todella pehmoisesta villalangasta tehtyjä. Kyllä vain pikku Hipun kelpaa :)


villavaatteet vauvalle
Vihreitä suloisuuksia!


Oijoi, nämäkin ovat niin hurmaavan ihania! Hieman ehkä kuva vääristää vaatteiden väriä, ne ovat enemmänkin sellaisia mintunvihreitä kuin voimakkaan vihreitä. Ihanat pienet helminapit ovat niin söpöt näissä vaatteissa, mutta onhan niissä varmasti näpertämistä varsinkin H:lla kun koittaa pukea näitä Hipulle ;) Pipojakin löytyy kolmet erilaiset tähän settiin ja villasukat ja tossut.


Leppäkerttu- asukokonaisuus


Sitten vielä leppäkerttu asukokonaisuus! Nämä myöskin ovat todella nätit ja mieluisat. Pipo ja tossut olisivat värien puolesta ehkä kuuluneet ensimmäiseen kokonaisuuteen, mutta laitoinpahan ne nyt tähän ;) Nämä ovat hieman karheammasta ja paksummasta langasta tehtyjä. Kaikki asukokonaisuudet ovat erikokoisia, joten näistä on varmasti pitkäksi aikaa Hipulle vaatetta :)


Pikkuinen peitto, villasukkia ja lapasia vauvalle


Sitten vielä sekasakki erivärisiä- ja kokoisia villasukkia sekä lapasia. Äitini oli myös tehnyt nätin koristepeiton vauvalle, jonka voi laittaa vaikkapa vaunuihin jonkun toisen peiton päälle. Olen todella kiitollinen hänelle näistä villasista, mitä hän on vauvallemme tehnyt ja niin onnellinen kun saan pukea pienokaisellemme itsetehtyjä vaatteita. Nämä ovat aivan upeita, kiitos vielä äitilleni <3

11 kommenttia:

  1. Meilläkin on toi Ikean pinnasänky ja on tosiaan hyvä ja nätti! :) Yövalo on kyllä kätevä, näkee hyvin laittaa tutin suuhun jos uni keskeytyy yms :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sieltä Ikeasta vain välillä kivoja juttuja löytää! Miekin oon kyllä niin ihastunut tuohon pinnasänkyyn, vielä kun saataisiin pikku tuhisija sinne nukkumaan :) No, nyt on meilläki yövalo, kun isoveli sen just toi ;)

      Poista
  2. Olen hiljaisesti lueskellut blogiasi jonkun aikaa, vaikkei blogin aihe edes koske minua millään tavalla :D Jotenkin vain jäänyt koukkuun tähän tunnelmaan, tulee niin rauhallinen olo aina kun tulen tänne :)
    Nyt oli aivan pakko kommentoida, koska noi neulotut vaatteet on ihan älyttömän upeita! En voi kyllä kuin ihailla miten joku osaakin. -j

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kommentistasi, tuli todella hyvä mieli :) Mulla ollutkin vähän kriisiä tämän blogin suhteen, että miltä tämä näin visuaalisesti näyttää, kun en ole ehtinyt ( jaksanut ) vieläkään edes banneria väsäämään.. Mukavaa, kun seurailet meitä! :)

      Eikö vain olekin ihania vaatteita, aivan huikean nättejä..Luonnossa vielä kauniimpia.. Olen kyllä niin kiitollinen :) Äiti vielä huikkasi tuossa yksi päivä, että lisää on kuulemma tulossa :D

      Poista
  3. vähänkö teillä on taitava mummo :O voi hyvänen aika. älyttömän ihania :)

    VastaaPoista
  4. Meilläkin on tuo pinnasänky, tykkään noista umpinaisista päädyistä :-) ainoa huono puoli, ettei laitaa saa laskettua, jos haluaa sängyn omaan "sivuvaunuksi". Tai no, onnistui se lopulta pienen pähkäilyn, porakoneen ja kulmarautojen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin haettiin ensin pinnasänkyä, jonka reunan saisi laskettua mutta ei sitten mieleistä löytynyt.. Saa nähdä pähkäilläänkö me kohta saman asian kanssa ;)

      Poista
  5. Upeita hankintoja! Tuo pinnasänkymalli oli munkin lemppari ja sellainen piti hankkiakkin mutta lopulta löysinkin käytettynä täysin erilaisen pinniksen jonka sit ostin, hyvä niin. Mut ihastellut aina tuota hensvik pinnistä <3 :) ja noi villa-asut, voi ei. Ihan mahtavia <3 meillä on ihan samanlainen patja ostettu ikeasta pinnikseen ja myös tuo len suojus samaten! Voi kyllä teidän Hippusen kelpaa, teillä on ihanasti jo ihan kaikkee! Tästä innostuneena vois kyllä melkein itsekin taas jotakin vaatepostausta tehdä tai jotain, onhan noita taas kertynyt meidänkin Huimiksen kaappiin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän pinnis on kyllä myös nätti! Minä ihastelin sitä silloin joskus aikoinaan, kun laitoit siitä kuvaa blogiisi ja bongasin niitä joskus myös Tori.fi:stä myynnissä. Teehän siekin Huiman vaatteista postausta, mielenkiinnolla kyllä näkisin mitä teidän pikkuisella on! Mutta on tosiaan helpottavaa ja ihanaa, kun alkaa olla jo kaikki koossa... Enää puuttuu vain hiusharja, kynsisakset, kuumemittari ja pikkuiset vaipat. Maidonkerääjiä, rintakumeja yms en ole vielä itselleni edes hankkinut, katselen sitten tarvitsenko :)

      Poista
  6. Mä aio naknssa ostaa ton Hensvik -pinansängyn, se vaikuttaa ja näyttää hyvältä. :)

    VastaaPoista
  7. Oi että aivan IHANIA nuo äitisi neulomat vauvanvaatteet <3! On kyllä taitavasti tehty, osaispa itekkin :)

    VastaaPoista