tiistai 4. marraskuuta 2014

New Yorkin mustikka-juustokakku

Päätin leikkiä taas hyvää kotirouvaa ja tein tuossa muutama päivä sitten H:lle yllätykseksi aivan herkullisen hyvää juustokakkua. Juustokakuissa olen aika ummikko vielä, sillä ennen tätä juustokakkua olen tehnyt vain yhden suklaajuustokakun. Tämä juustokakku on yhtä aikaa makea ja raikas!

New Yorkin mustikka-juustokakku
New Yorkin mustikka-juustokakku

1 kakku

Keksipohja
300 g Digestive keksejä
150 g margariinia

Täyte
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl tuoreita (tai pakastettuja) mustikoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää juustoseokseen munat yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi kuohukerma vähän kerrallaan samalla vatkaten.

Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada sula suklaa täyteseokseen samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia.

Suojaa kakku foliolla, kun se on saanut kullanruskean värin, ettei se tummu liikaa.

Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia.

Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta.

New Yorkin mustikka-juustokakku


Minun kakusta tuli ehkä hiukan liian tumma, joten kannattaa tarkkailla vähä väliä mihin tilanne muuttuu. Juustokakku tummuu nimittäin todella nopeasti! Kakku oli muutoin kyllä helppo tehdä, väsäsin sen hirveällä vauhdilla Hugon roikkuessa lahkeessani ja lahjoin poikaa samalla leivällä. Ja kannattaa tosiaan malttaa antaa kakun olla jonkun aikaa jääkaapissa, maku vain paranee!

Kakku sopi hyvin minunlaiselle, joka ei liian makeasta välitä ja H:lle joka on kunnon sokerihiiri. Täytyykin tehdä tätä taas Jouluksi, niin pääsee äitinikin tätä maistamaan :)

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä, voisin itsekkin joku päivä kokeilla! :)

    http://mariannesdiaryy.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan ihmeessä, on muuten aivan huippuhyvää! Minäkin ajattelin taas tehdä tuota, kun äitini tulee ensi viikolla kyläilemään.. Pääsee herkuttelemaan ;)

      Poista