maanantai 10. marraskuuta 2014

Ensimmäinen isänpäivä

Hugo on ollut koko päivän todella itkuinen ja kiukkuinen, ikenet ovat taas vähän turvonneet joten en aikaisemmin ole ehtinyt koneelle kirjoittelemaan eilisestä isänpäivästä vaikka tarkoitus olikin. Isänpäivää olen odottanut melkeinpä siitä lähtien, kun Hugo syntyi. Suunnittelin, mitä ostan H:lle lahjaksi ja minkälaisen kortin tekisin. Minulle on tärkeää, että saan huomioida toista ja että hänen päivästään tulisi mukava. Mitään erikoista en kuitenkaan kehitellyt, ihan kotosalla vain olimme. 

Minun ja Hugon aamu alkoi 06.30, H jäi sänkyyn nukkumaan. Hugolla oli valtava nälkä ja poika söi ison annoksen kaurapuuroa ja joi maitoa. Vaipanvaihdon yhteydessä Hugolle puettiin päälle kauluspaitabody ja siistimmät housut. Sitten poika menikin innolla leikkimään itsekseen lattialle. 

Hugon leikkiessä minä aloin tekemään aamiaista. Aamiainen oli perinteinen kaurapuuro mustikoilla, mutta jotain pientä spesiaaliakin piti kehittää. H rakastaa kotitekoista leipää, joten tein nopean peltileivän. 

Isänpäivän aamu

Sitten hain H:n lahjat ja kortin piilosta ja menimme Hugon ja Aadan kanssa herättämään iskä. Lauloin tietysti hänelle, niin kuin isänpäivänä kuuluukin. Hugo osallistui lauluun omalla mölinällään ;) Sitten siinä vähän kiehnättiin Hugon kanssa ja suukoteltiin koko perhe. 

H katsoi pitkään saamaansa korttiaan. Tein siitä metsästysaiheisen pienellä huumorilla höystettynä, joten se oli varmastikin yksilöity kortti juuri meidän iskälle. Hän oli selvästikin liikuttunut saamastaan huomiosta. Hän oli hymy korvissa koko ajan, kun lueskeli korttia ja avasi pakettejaan. Hugo avusti innolla isiä pakettien avaamisessa. Poikaa kiinnosti etenkin lahjanauha. 
Kortti metsästäjälle isänpäiväkortti
Kortti metsästäjälle

Lahjaksi haulikon patruunan näköinen termospullo, sekä uniikki metsästys-kalatus- aiheinen kuksa 

Aamiaista en vienyt sänkyyn, vaan se syötiin perinteisesti ruokapöydässä, mikä oli helpompi vaihtoehto jotta saisimme syödä koko perhe yhdessä. Aamupalan jälkeen Hugo menikin reilun tunnin päiväunille. Me menimme sitten H:n kanssa saunaan ja olikin mukavaa saunoa rauhassa kahdestaan. 

Melko pian saunomisen jälkeen Hugo heräsi ja söi välipalaa. Isimiestä alkoi väsyttää ja hän meni päiväunille. Hugokin alkoi taas hieroskelemaan silmiään ja hänkin nukahti jo toisille päiväunille. Minäkin kömmin H:n viereen peiton alle tunniksi. 

Klo. 13.00 isäni tuli kylään. H olikin ehtinyt jo täpinöissään odotella, milloin pääsemme maistamaan kakkua mutta päätimme ottaa kakkua vasta sitten, kun isänikin tulee kylään. Kakkua väänsinkin edellisenä iltana 2,5 tuntia. En ole koskaan ollut erityisen hyvä täytekakun koristelussa, mutta tähän kakkuun yritin panostaa. Tein kahdeksan munan kakun, jottei ihan heti lopu kun H on melkoinen herkkusuu ;) Kakkuun tuli täytteeksi hillaa, banaania ja vadelmaa. Päällysosan värjäsin sinisellä kakkuspraylla. Kakusta tuli oikein hyvää ja jopa koristelukin sai kehuja :)

Isänpäiväkakku
Isänpäiväkakku

Isällenikin tein kortin. Hän on vannoutunut hirvimies, joten hänelle tuli sitten siihen teemaan sopiva kortti. Isänikin oli ilmeisen tyytyväinen korttiinsa, hän kun tykkää etenkin omatekoisista korteista. 

Kortti hirvimiehelle isänpäiväkortti
Kortti hirvimiehelle

Isäni laittoi minulle samalla kukkalaudan paikoilleen, seinähyllyn keittiöön sekä asemakellon paikalleen, kun hänellä oli porakone mukanaan Taas saatiin vähän ehostettua kotiamme :) Kohta puolin tämä alkaakin olla valmis ja pääsen tekemään tästä huushollista postausta tänne blogiin.

Isäni lähti joskus viiden aikoihin ja me aloimme H:n kanssa tekemään ruuaksi tortilloja. Hugo meni taas päiväunille, kun oli niin kauhean väsynyt kaikesta leikityksestä. Juuri, kun oli haukkaamassa tortillastani palasen, alkoi Hugo itkemään. Sain hänet nukutettua vielä tunniksi, joten saimme syödä rauhassa. 

Loppuilta katseltiin leffoja yhdessä koko perheen voimin. Hugo kylläkin lähinnä vain leikki ja pelleili meidän kanssamme, mutta oli oikein mukava ilta meillä koko perheenä. Hugo meni nukkumaan yhdeksän aikoihin illalla ja me jatkoimme H:n kanssa iltaa keskenämme. 

Hugoa nukuttaessa minulle tuli niin onnellinen olo. On suuri onni, kun on oma ihana pieni perhe. Olen niin onnellinen, että juuri H on Hugon isi. Hän on niin rakastava ja omistautuva isä. Hän hoitaa Hugoa paljon, herää hänen kanssaan aamuisin jos minä olen väsynyt. Isi lohduttaa, kun on paha mieli, antaa turvaa ja hellyyttä. Hän leikkii, pelleilee ja hauskuuttaa. Iskän kanssa leikit ovat paljon hauskemmat ja vauhdikkaammat, kuin äidin. Ne ovat niitä poikien leikkejä. Isi tekee syömisestäkin niin kivaa! Hugolla on maailman paras isi! 

Isänpäivä oli kuulemma oikein mukava ja onnistunut, juuri tällaista tavallista arkea pienellä höystöllä oli H toivonut. Lahjat olivat kuulemma mieleiset ja kortti hänen mielestään todella hieno. Kaikista parasta tuntui kuitenkin meidän herkkusuun mielestä olevan isänpäiväkakku! Yksi pieni asia jäi kuitenkin tekemättä. Olisi ollut kiva käydä koko perheen voimin kävelyllä, mutta ilma oli niin sateinen ja loskainen niin emme lähteneet. Muuten kyllä oli minunkin mielestäni mukava päivä ja olen tyytyväinen itseeni, että sain järjestettyä H:lle mieleisen ensimmäisen isänpäivän!

joulun tunnelmaa
Illan tunnelmia

4 kommenttia:

  1. Hieno kakku! Onko siinä ensin kermavaahto ja sen päällä tuo sininen sprei?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ensin tosiaan tein sileät pinnat kakkuun ja suihkuttelin tuota sprayta päälle...sitten pursottelin nuo reunakoristukset :) Näppärä tuote, saa helposti jotakin erikoisempaa kakkuun :)

      Niin ja kiitos kovasti, en ole kovin montaa täytekakkua tehnyt itse alusta loppuun :)

      Poista
  2. Niiin hienot noi sun omatekemät kortit!! :o :) Mua harmittaa, kun en jaksanut tänä vuonna väsätä ite kortteja, ehkä Leevi auttaa äitiä ens vuonna :D Mulla olis sulle haaste mun blogissa!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos... Kortteja on kyllä kiva tehdä, pitäisikin alkaa tekemään pikkuhiljaa joulukorttejakin! :) Ja kiitokset haasteesta, teen sen mahdollisesti sitten kun olen ensin tervehtynyt tästä hirveästä flunssasta ja saanut alta pois muutamia muitakin postauksia :)

      Poista