keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Tv tason uusi ilme: Dc fix

Nyt olisi taas vuorossa esittelyä näistä minun tuunausprojekteistani. Tällä kertaa käsittelyn kohteeksi joutui meidän viisi vuotta vanha IKEA:n tv taso. Taso on ollut minulle aina oikea puunauskohde, koska se on korkeakiiltoinen. Olin aina hirveän tarkka, että siihen ei saa yhtäkään naarmua ilmestyä ja pölyt piti pyyhkiä pois.

Korkeakiiltoinen taso alkoi pikkuhiljaa ärsyttämään, koska siinä näkyi pöly niin hyvin ja tuntui että jokaisesta pölyrätistäkin tuli siihen naarmuja. Annoin sitten vain olla ja nakkasin tason päälle pöytäliinan, enkä välittänyt vaikka naarmuja tulikin helposti. 

ikea tv taso dc fix
Tv taso Kemin kodissamme. En muistanut ottaa siitä tuoreempaa kuvaa ennen kalvon laittamista.
Muutimme Kemistä Ouluun ja matkalla tason päällä oli jokin tavara päässyt liikkumaan ja pöydän pintaan oli tullut paljon aivan hirveitä naarmuja. Silloin päätin, että nyt ostetaan taso, puinen ja ilman kiiltoa.

Onneksi selailin nettiä ja törmäsin jossakin Dc Fix -kalvoon, jolla voi mm. huonekaluja päällystää. Ostinkin kalvot heti Oulun Bauhausista, mutta projekti jäi kuitenkin tekemättä. Puolisen vuotta kalvojen ostamisesta, eräänä iltana yhdeksän aikoihin hoksasin, että nythän me aletaan laittamaan pöytään uusi pinta.

dc fix musta valkoinen tv taso
Tason päälle valittiin musta puukuvioitu dc fix-kalvo 
dc fix musta valkoinen tv taso
Tason päädyt ja sivut ovat valkoisella puukuvioidulla dc fix-kalvolla päällystetty
Dc Fix on kuin kontaktimuovi ja siihen tulee asentaessa helposti ilmakuplia. Kalvon asennuksessa kannattaa olla kaveri auttamassa. Ensin raotetaan kalvon alta suojapaperia sen verran pois, että saadaan hyvä alku ja kiinnitetään se aloituskohtaan. Sitten toinen alkaa pikkuhiljaa päästämään kalvoa lisää ja toinen esimerkiksi ikkunalastaa, jossa on mikrokuituliina päällä, käyttäen "työntelee" kalvon paikalleen. Näin meillä ei tullut ilmakuplia ollenkaan. Kuitenkin jos kuplia ilmaantuu, voi kalvon nostaa irti ja yrittää asentaa uudelleen paremmin. 

dc fix musta valkoinen tv taso

Nurkat taiteltiin siististi ja mattoveitsellä leikattiin ylimääräiset pois. Nurkat ja kulmaukset kävin vielä läpi föönillä kuumaa puhaltaen, jotta kalvo jaksaa pysyä paremmin kiinni. Muuten kalvoa ei tarvitse lämmittää. Kalvo lähtee myös hyvin pois, eikä jätä liimapintaa huonekaluun. Kalvo on vedenkestävä, luonnollisestikin, helppo pitää puhtaana, mutta kovin korkeaa kuumuutta se ei kestä. Onhan se muovia. 

Kalvo oli aika helppo asentaa, kun homman juoneen pääsi kiinni ja oli toinen auttamassa. Kalvoa saa 45 cm levyisenä ja 92 cm levyisenä ainakin. Puukuviointia ja muita kuoseja on paljon erilaisia myös. Dc fix-kalvoa saa monista rautakaupoista ja netissä ainakin Etola myy näitä kalvoja. 

dc fix musta valkoinen tv taso
Tv taso dc fix pinnoituksella
Olen ollut nyt todella tyytyväinen meidän "uuteen" tv tasoon. Päästiin niinkin halvalla kuin kalvoihin meni vajaa parikymppiä rahaa. Tykkäsin kovasti meidän tv tason mallista, joten sen vuoksi oli parempi pinnoittaa se uudelleen. Hugo on vielä pitkään sellaisessa iässä, että huonekaluihin tulee kolhuja, joten tämä oli siltäkin osin järkevä ratkaisu.

Oletteko te kokeilleet dc fix-kalvoa ja mihin?

2 kommenttia: