lauantai 11. huhtikuuta 2015

1v Muumisynttärit!

Hugon synttärijuhlista on kulunut jo viikko ja pikkuhiljaa ollaan niistä toivuttu ;) Tosin vielä on joitakin koristeita paikallaan ja herkkujakin löytyy vielä muutama pakkasesta. Nyt olisi kuitenkin aika kirjoitella niistä vähän teillekin ja näyttää vähän millainen päivä meillä oli. Kuvasin kyllä pitkin päivää videotakin, mutta sitä en tänne laita koska siinä näkyy muutakin juhlaväkeä.




Äitini tuli meille edellisenä päivänä ja aloimme laittaa yhdessä kotia juhlakuntoon. Laittelimme koristeita, joitakin vielä askartelimme ja teimme täytekakun sekä juustokakun yhdessä. Juhla-aamuna vielä siivoskelimme vähän, kun Hugo oli ehtinyt jo levittää kamppeita sikin sokin :) Lisäksi katoimme pöydät ja silitimme pöytäliinan sekä juhlavaatteita. Perheen miehet ottivat sillä aikaa rennosti ja nukkuivat päiväunet.

Meille sattui oikein ihana synttäripäivä sään kannalta. Aurinko paisteli sopivasti, ei ollut liian kuuma. Meillä, kun on asunnossa niin suuret ikkunat, eikä sälekaihtimia ollekaan niin tämä koti kuumuu todella paljon jos paistaa aurinko koko päivän.







Vieraita alkoi tulla klo 13.00 aikoihin ja 14.00 aikaan olikin kaikki paikalla. Vieraita meillä oli 10 + meidän porukka. Hugo ei vierastanut ketään! Ensin katseli hiukan kauempaa, mutta pian halusi jo syliin ja naureskeli vieraiden jutuille. Lahjoja alettiin heti availemaan innolla, niin että paperit ja nauhat lensivät ympäri olohuonetta. Poika oli todella innoissaan lahjoistaan :)




Sitten siirryttiinkin herkutteluhommiin. Lauloimme ensin Hugolle ja sitten äidin avustuksella Hugo puhalsi ihan ekan synttärikynttilänsä. Lisäksi poltimme hetken kastekynttilääkin. Hugo tietysti pääsi myös maistamaan kakkua hiukan ja söi hän pari keksiäkin :)



Tarjottavina meillä oli makeita: täytekakku, porkkanapiirakkaa, vadelmahillo-tomusokerikuorrute-kierrepullia sekä carneval- keksiä. Suolaisia: lohipiirakkaa, savuhärkäjuustokakkua sekä jauheliha-muna-riisi-pasteijoita. Vieraat kehuivat kovasti tarjottavia ja kyllä ne minustakin onnistuivat todella hyvin!




Loppupäivä leikittiinkin Hugon uusilla leluilla ja pojan tietysti piti näyttää vieraille kaikki uudet osaamansa jutut. Kyllä meillä oltiinkin tosi väsyneitä sitten illalla! Sänkyyn nukahdettiin heti, mutta yöllä Hugo heräsi monta kertaa huhuilemaan äitiä. Ilmeisesti oli päivän tapahtumat mielessä :)

Seuraavana päivänä tulivat vielä Hugon pappa sekä hänen puolisonsa käymään rääppiäisissä. Hyvin vielä riitti tarjottavia heillekin. Juhlien jälkeen Hugo oli hiukan tylsistynyt, kun enää ei käynyt ketään kylässä eikä ollut niin kovaa menoa ja meininkiä :)

Juhlat olivat mielestäni oikein onnistuneet; koristeet olivat sellaiset kuin ajattelinkin, tarjottavat hyviä ja etenkin, Hugo nautti ihan silmin nähden päivästään! :) Hugo sai ihania, mieleisiä lahjoja, jotka esittelen teille myöhemmin. Jossakin vaiheessa otetaan myös "viralliset" 1v- kuvat ja nekin ilmestyvät sitten aikanaan tänne blogiin!


17 kommenttia:

  1. Teillä on ollu kyllä oikein kivat 1v juhlat!! :))

    VastaaPoista
  2. Kivalta näyttää :) Mutta ihan tällee btw mua jäi kauheesti hämäämään toi teidän asunto, siis onks teillä keittiö ja olohuone samassa huoneessa? oletko koskaan tehnyt asunto postausta, missä olisit esitellyt teidän asunnon?

    VastaaPoista
  3. Heh,sama juttu hämäsi minua silloin aikoinaan kun katselimme tätä asuntoa netistä. Eli tässä on siis tupakeittiö eli olkkari ja keittiö samassa. Asuntohan on vain 62 neliöö, mutta silti kolmio joten siksi tällainen ratkaisu. Normaalisti meillä on sohva poikittain, matto myös toisin päin, eli siten että sohva on tv;tä vastapäätä. Vitriini on hiukan keskempänä seinää normaalisti. Ruokapöytä on muutenkin aina tuolla paikalla ja käytössä on vain yksi pitkä penkki sekä päädyssä Hugon syöttis.

    Kotipostausta en ole tehnyt, muuten kuin Hugon huoneen esittelin helmikuussa. Oli tarkoitus tehdä koko kodista mut se vähän nyt jäi, kun täällä on muuttorumba käynnissä. Mut ylimmässä kuvassa näkyy käytävä, niin sen toisessa päässä on hugon huone ja toisessa kylppäri. Se on siis eteinen. Tokassa kuvassa näkyvä liukuovellinen aukko, pöydän vieressä, niin siitä pääsee meidän makkariin.

    Sekainen sepostus, mutta toivottavasti sait jotenki hahmoteltua ;)

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuulostaa ihanilta juhlilta herkullisten tarjoiluiden kera ♥ Ihana idea on ollut laittaa noita valokuvia tuolleen esille, wautsi! Ehkä matkin tuota ideaa Amandan 1v synttäreillä :D Ja muumikakku on tosi hieno! Odottelen lahjapostausta ja 1v kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) nappaisinkin tuon valokuvaidean joskus jostain blogista , kun suunnittelin Hugon juhlia.... 1v kuvia napsitaan sitten, kun elämäntilanne rauhoittuu :-)

      Poista
  5. Voi kumpa postaisit useammin! Tuun usein katsoon onko tullu uusia postauksii mutta eipä oo taas pitkään aikaan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mulla onkin teille aivan hirveästi kerrottavaa, kun pari viimeistä viikkoa onkin ollut yhtä pyöritystä... on suunniteltu paljon, suunnitelmat kariutuneet ja taas suunniteltu lisää :-) anteeksi, kun en ole postaillut nyt ollenkaan... elämäntilanne on nyt ihan mullinmallin..Mut kaikki on hyvin ja lupaan postailla heti, kun tilanne rauhoittuu...on tosissaan ollutkin ikävä blogin pariin :-)

      Poista
  6. Kiva juttu! En meinannu sitä kommenttia pahalla.. on vaan jotenkin hmm.. vähän ikävä :D hassua, vaikka ei tunneta. Sun juttujas on kiva lukee.. Ootte ihana perhe!

    VastaaPoista
  7. Ihanalta näyttää teidän juhlat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! päivä oli kyllä varsin onnistunut ja ihania muistoja on paljon pojan ekoilta synttäreiltä :)

      Poista
  8. Taidan lopettaa blogisi lukemisen.. postaustahti on liian harva..

    VastaaPoista
  9. Harmillista, mutta tietysti aivan ymmärrettävää! Elämäntilanteeni on tällä hetkellä todella hektistä, ettei aikaa vain riitä juuri nyt postausten tekoon, saatika niiden suunnitteluun ja kuvien ottoon. Nytkin tuntuu, että vuorokaudessa ei millään tunnit riitä vaikka yrittää täysillä painaa menemään. Omaa konettanikaan en pysty vielä käyttämään koska siihen ei olla vielä nettiä saatu, joten kuvallisia postauksia en vielä jokatapauksessa pysty tekemään.. mutta asiat tärkeysjärjestykseen.. blogin pariin palaan heti kun nettiasiat on kunnossa ja muutamia juttuja vielä järjestellyt.. sitten onkin sisältöä luvassa, mistä kirjoittaa ;)

    Mutta, oikein hyvää jatkoa sinulle ja aurinkoista, onnellista kesää :)

    VastaaPoista
  10. Lopetitko bloggaamisen? :(
    -Gina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En lopettanut, elämäntilanteeni vain vaati pitempää taukoa. Tässä kesän aikana palaan takaisin blogin pariin, ihan lähipäivinä, joten pysyhän kuulolla. Nyt ovat asiat taas sillä mallilla, että ehtii suunnitella, kuvailla ja kirjoitella blogijuttuja :)

      Poista
  11. Voi kun kirjoittelisit taas..
    Niina

    VastaaPoista
  12. Koska taas kirjoitat?
    -Nella-

    VastaaPoista
  13. Ensi viikolla palaan takaisin blogin pariin vihdoinkin. Mennään koko porukka mökille ja siellä on aikaa hengähtää ja ottaa irtiottoarjesta, niin ehdin postaamaankin.ja siellä on myös paljon parempi netti kuinmeillä tällä hetkellä on kotosalla. Ensi viikolla siis pääsette lukemaan meidän 3kk:n kuulumiset ja sitten jatkossa olisi muutenkin tarkoitus ainaki pari kertaa viikossa kirjoitella. Meidän perheen tilanne pikkuisen nyt ensi viikosta lähtien muuttuu, niin sillä on minullakin enemmän aikaa istua ja kirjoitella blogitekstejä :)

    VastaaPoista