torstai 5. kesäkuuta 2014

Hiusjuttuja: CrazyColor Vermillion Red- suoraväri

Olen jo pidemmän aikaa halunnut uudistaa hiuksiani. Minulla on ollut elämäni aikana hiuksissani jos mitä väriä, mutta nyt olin jostain syystä jämähtänyt kahdeksi vuodeksi vaaleaan hiusväriin. Leikkaus on myös hiuksissani ollut jo todella pitkään tosi tylsä, kun minulla on ollut meneillään kasvatusprojekti. Valitin sitten H:lle omaa tylsää kuontaloani ja hän heitti, että "no värjää kirkkaan punaiseksi!" 


Innostuin hirveästi ajatuksesta värjätä hiukseni punaiseksi ja hetihän se väri oli pakko saada! Punainen on aina ollut minulle se väri, johon palaan, kun olen välillä kokeillut jotakin muuta. Oma luonnollinen hiusvärikin on punertava ja luonne vielä aika räväkän puoleinen, joten punaisissa hiuksissa on kotoisa olo.



Kävin eilen kampaajalla leikkuuttamassa kuivia latvoja pois, hiukan kerrostamassa ja otsahiuksia lyhentämässä. Leikkausmalliin ei vielä tullut mitään radikaalia, mutta olihan se ihanaa vain olla ja rentoutua kampaajan penkissä pitkästä aikaa. Olin kuin minimaalisella hemmottelulomalla, kun H hoiti Hippua kampaamokäyntini ajan.


Kerroin kampaajalle kuinka tykkään hirveästi laittaa hiuksiini loivia kiharoita, mutta en ole pitkään aikaan ehtinyt kun vauva on pitänyt kiireisenä. Leikkauksen valmistuessa hän ehdotti, että voisi laittaa minulle muotoiluraudalla kiharat. Minähän olin innosta ja onnesta soikeana, kun sain pitkästä aikaa nätit tyttömäiset kiharat.

vaaleat keskipitkät hiukset
Vaalea lähtötilanne ja kampaajan tekemät kiharat!

Huomasin maksaessani palvelua, että heillä oli CrazyColorin suoravärejä hyllyssä. Nappasin sieltä räväkän punaisen sävyn, jonka nimi oli Vermillion Red. Suoravärihän on siis sellainen väri, joka ei sisällä hapetetta eikä rasita lainkaan hiusta, pikemminkin hoitaa. Suoraväri tarttuu hiuksen pintakerrokseen sähkövarauksen ansiosta. Kirkkaamman lopputuloksen saa, kun hius on vaalennettu. Suoravärit eivät juurikaan tartu luonnontilassa (käsittelemättömään) hiukseen. 


Kotiin päästessämme aloinkin heti värjäyspuuhiin. Kampasin ensin hiukset läpikotaisin, jaottelin ne sopiviin osioihin ja levittelin suojakäsineet käsissä tarkasti ja huolella värin hiuksiin. Hiusosiota voi myös vähän hieroa käsien välissä, jotta sävyte oikein pureutuu hiukseen. Ja suojakäsineet todella kannattaa olla, suoravärit tarttuu iholle (ja kaikkeen muuhunkin) kuin tauti.

Sitten annoinkin värin vaikutella hiuksissani tunnin verran. En edes tarkistanut purkin kyljestä, että kuinka kauan värin pitää olla hiuksissa, koska suoraväri ei vahingoita hiusta niin ei haittaa vaikka se olisi niissä pidempäänkin. 

CrazyColor Vermillion Red- suoraväri
CrazyColor Vermillion Red- suoraväri
Sitten painelin suihkuun ja pesin pari kertaa shampoolla hiukseni ja laitoin hoitoaineen. Väriä huuhtoutuikin todella kauan hiuksistani ja suoravärit tahtovatkin olla sellaisia, että niistä vähän valuu väriä pois jokaisessa pesussa. Sitten vain kuivalin hiukset ja oi että sitä ihanaa kiiltoa ja punaisen värin loistetta! En voisi olla enempää tyytyväinen. Ihanan räväkkä, omanlainen hiusväri joka näyttää varsinkin auringossa aivan upealle! Kuvassa hiukan sävy vääristyy, näyttää että väri taittaisi vähän oranssiin eikä olisi aivan tasainen. Väri on siis ihan rehellinen kirkas punainen ja todella tasainen! Kyllä vain sai uusi kuontaloni katseita tänään kylillä kävellesäni.. En sitten tiedä olivatko ne paheksuvia vai ihailevia ;) Mutta pääasia, että itse tykkään ja viihdyn tässä ja ainakin H on tänäänkin useaan otteeseen kehunut uutta hiusväriäni.

CrazyColor vermillion red
Uudet punaiset hiukset!


Lupasin itselleni (hiuksilleni) etten vaalenna niitä ainakaan vuoteen, vaan yritän nyt pysyä tässä punaisessa sävyssä. Tilasinkin Saksasta Elumen- suoraväriä, joka pysyy hiuksessa todella hyvin eikä sitä tarvitse olla jatkuvasti sävyttämässä. Näitä CrazyColorin hiusvärejä löytyy joistakin kampaamoista, mutta sitä voi myös tilata netistä Cypershopista. Niitä löytyy monissa ihanissa sävyissä; kahdessa eri punaisessa, pinkissä, violetissa, sinisessä... Hinta vähän vaihtelee paikasta riippuen 7-10e!



Missä hiusvärissä teillä on hyvä olla?




10 kommenttia:

  1. Aivan ihanat hiukset! :O Mää rakastan kans punaista hiusväriä tosi paljon ja mielelläni pitäisi itselläni aina punaiset hiukset. Mutta koska oon laiska ylläpitämään väriä ja punainen on vieläpä nopea haalistumaan, oon joutunut totuttelemaan muihin väreihin. Tällä hetkellä laiskottaa niin paljon hiusten kanssa että annan vain oman värin kasvaa.. Ehkä se on ihan hyväkin kun on tullu hiuksia värjättyä todella kovalla tahdilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Miekin tykkään näistä.. Punaisessa värissä onkin se ylläpito työlästä ja hintavaa puuhaa.. Itelläni onneksi tuo Elumen pysyy niin hyvin, ettei tarvitse sävytellä kuin kerran kuussa kun värjää tyven piiloon, niin siinä samalla :) Mutta oma värikin on hyvä, se ainakin sopii varmasti! :)

      Poista
  2. Mitä Hippu tuumasi mamman muutoksesta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippua nauratti hirveästi äipän värjäyspuuhat. Hän seurasi ja naureskeli, kun levitin väriä hiuksiini. Lopputuloksen nähdessään hän katsoi minua silmät suurina vähän hämmästellen, mutta kohta taas tuli hymy :) Nyt Hippu sitten vain tuijottaa näitä minun räikeitä hiuksia :D

      Poista
  3. Itsehän juuru värjäsin pinkillä suoravärillä. :) Aina on ollut jotenkin punaisen sävyä. :)

    VastaaPoista
  4. Onpa ihanat hiukset!! :) Tuosta suoraväristä on itselläkin kokemuksia. Värjäilin sillä useampi vuosi sitten kirkkaan oranssiksi tukkaa ja aivan ihanan värin sai aina. Nyt oon viihtynyt omassa värissä jo pari vuotta. :)

    VastaaPoista
  5. Ihana väri! Aikoinani värjäilin paljon vaaleeks ja tykkäsin siitä pitkään kunnes kyllästyin ja värjäsin ruskeeks.. Ei se sopinu ollenka ni äkkiä taas vaaleeks ja sitku se alko tympii ni kasvatin värin pois ja pidin omaa väriäni pitkään kunnes kyllästyin siihenkin ja vedin punaseks.. Ei sopinu sekään.. Nyt täytyy vaan todeta omalla kohdalla että oma väri sopii parhaiten.. tällanen perussuomalainen väri :D On niin helppoo ku ei tarvii värjäillä :)..

    VastaaPoista
  6. Ihana tukka! Olen joskus käyttänyt itsekin noita samoja värejä punaisen sävyjä. Niistä tosiaan lähtee joka pesu väriä ja tarttuu helposti esim. Kaakeleihin. Meille onkin niiltä ajoilta punasävyinen suihkunletku.. :) itse vaihtelen tummasta punaiseen, mutta en vaalenna, joten se on ollut jo vuosia ikäänkuin liukuvärjätty. Tällä hetkellä on latvat tummemmat ja muu pää punainen :)

    En ole ehtinyt kommentoimaan enkä niin lukemaankaan blogiasi, kun meidän pieni poikamme syntyi tuossa toukokuussa, täsmällisesti laskettuna aikana :) Vauva-arki on niin aikaa kuluttavaa, mutta myös niin ihanaa! :)

    Koitan palata taas blogisi ääreen useammin, nyt kun alkaa jo päivistä jäämään hetkittäisiä luppohetkiä. Tänään nousimme jo poikkeuksellisesti klo 10, kun hän tykkää nukkua aina 12-13 asti. Otimme eilen rotavirusrokotteen, ja hän tuntuu olevan siitä vähän harmissaan. Massu toimii tavallista enemmän, ja siksi nousimmekin jo aiemmin. Nyt hän nukkuukin sylissä, mikä hänen lempipaikka päikkäreille. Tuliko teille rokotteesta harmia?

    Tsemppiä ja jaksamisia vauva-arkeen <3

    -H-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa! Onnea kovasti tuoreelle poikavauvan äidille <3 Rotarokotteen Hugo sai tänään kolmannen kerran ja ainakaan aikasimmilla kerroilla ei ole hänelle tullut siitä mitään haittavaikutuksia. Tai en ainakaan huomannut? Mutta tänään hän sai pari muuta pistettävää rokotetta ja on poika ollut kyllä itkuinen ja kipeän oloinen. On surullista katsoa pientä nuppua, kun selvästi jalkoja pakottaa ja olo on kurja. Syötin hänet tuossa hyvin, vaihdoin vaipan ja laitoin peräpuikon. Pidin vielä lähellä ja annoin rinnastakin maitoa, niin pieni nukahti onnellisen näköisenä. Saas nähdä miten yö menee. No, ei se auta kuin pitää vauvaa lähellä ja hoivata häntä :)

      Onhan näiden punasävyjen kanssa yhtä värkkäämistä tämä touhu... Aikoinaan, kun asuin vielä äitini luona, oli meillä molemmilla punaiset hiukset ja niin oli muuten punainen kylppärikin... Ja liinavaatteet :D Niistä ajoista viisastuneena olenkin aina heti huuhdellut kylppärin hyvin, jottei väri tarttuisi siellä mihinkään ja ainakin toistaiseksi olen siinä hyvin onnistunut! :)

      Oikein paljon tsemppiä sinulle myös vauva-arkeen ja ihanaa kesää! Vaihdetaan taas kuulumisia :) Ajattelin, kun tässä aikaiseksi saan, tehdä blogille oman sähköpostin.. Haluisitkos sen kautta joskus vaihtaa kuulumisia enemmänkin? :)

      Poista
  7. Ihana nimi tuo Hugo <3

    Olisi mukava vaihtaa kuulumisia sähköpostin kautta! Ei ole lähipiirissä ketään samassa tilanteessa olevaa joten olisi kyllä kivaa päivitellä vauva asioita, ja elämää yleensäkin. Olikin kivaa lukea taas vähän syvällisempi postaus parisuhteesta raskauden aikana ja jälkeen :) Ylipäätään naispuolisiin ystäviini ei juurikaan kuulu kauheasti syvällisesti asioita pohtivia ihmisiä niinkuin sinä :)

    Milloin aiot perustaa sähköpostin? Palataan asiaan ja käyn tänne aina kirjoittelemassa kun ehdin :) Postaukset on olleen edelleen mielenkiintoisia, pointsit sulle kun jaksat ja ehdit kirjoittaa vauva-arjen lomassa :)

    -H-



    VastaaPoista