tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kahden kuukauden ikäinen vauva

31.5 Meidän poitsu tuli kahden kuukauden ikään! Hurjan nopeasti aika kuluu... Mihin minun pienoinen vauva on hävinnyt? Meillä asuu nykyään vähän vajaa viisi kiloinen hymyileväinen, tomera, komenteleva ja reipas pikkumies. Tämä aika on kuitenkin aivan ihanaa, koska nyt vauva antaa niin paljon enemmän. On kiva katsella pienen leveää hymyä ja kuunnella hänen juttujaan. Hän nimittäin jokeltelee nykyään todella paljon. 

Leluille hymyillään ja jokellellaan iloisesti

Vauvan "rytmi" on aika tarkalleen sellainen, että hän herää klo. 10.00 yöuniltaan, joita hän nukkuu aika pätkittäin. Aamusella syödään kovasti ja seurustellaan. Klo. 13.00 lähdemme vaunuttelemaan pariksi tunniksi ja vauva nukkuu koko ajan. Kotiin tullessamme klo. 15.00 hän nukkuu vielä puolisen tuntia. Sitten taas syödään, seurustellaan ja hoidetaan vauvaa. Klo. 18.00 vauva nukahtaa maksimissaan pariksi tunniksi. Sitten taas hoidetaan normaalit hereilläolohommat ja tässä välissä käydään pesullakin, jos on kylpypäivä. Kymmenen aikoihin vauva alkaa ison maitosatsin jälkeen nukkumaan yönia. Hän herää 00.00 aikoihin vielä tankkaamaan ja nukkuu sitten noin klo 04.00 asti omassa sängyssään. Sitten otan vauvan viereeni ja syötän hänet rinnalta ja jatketaan unia. Sitten hän herää joskus 07.30 taas tankkaamaan ja sen jälkeen nukutaan sinne kymmeneen. 

Sitterissä on mukava ottaa pieniä päivänokosia

Päivät ja yöt menevät oikeastaan nykyään aika mukavasti. Vauva ei ole enää itkuinen, vaan seuraillinen ja reipas. Hän tykkää istuskella sylissä ja katsella maailman menoa. Hän myöskin viihtyy hyvin omissa oloissaan joko pinnasängyssä tai sitterissä leluja katsellen. Hänestä on myös hirveän mukavaa katsella meitä sitterissään, kun teemme kotitöitä. Aadaakin Hippu seurailee ja on muutaman kerran naurahtanutkin sille. Imurin ääni on ihanan rauhoittava ja Hippu nukahtaakin heti, kun imuri laitetaan päälle. En kyllä ymmärrä miten hän voi sellaisessa mekkalassa nukkua.

Tämän hetkistä pituutta ja painoa en ala nyt arvuuttelemaan, mutta edelliset mitat voi tarkistaa 1,5kk:n lääkärineuvola- postauksesta jos kiinnostaa!


Hippu 2kk

...Hymyilee, nauraa ja jokeltelee (jokeltaa sanomalla "haaauuuu" tai "äpyyy")
...Seurailee esineitä ja ihmisiä katseellaan
...Huitoo leluja nyrkeillään
...Puree nyrkkejään
...Rakastaa kylpemistä ja suihkua
...Rakastaa autokyytiä
...Käyttää vaatteissa kokoja 56/66 riippuen merkistä
...Käyttää Lidl Toujours vaippoja koossa 3
...Nukkuu yöt 2 - 4 tunnin pätkissä
...Syö kerralla Baby Semp- korviketta 100-150ml, 7-9 kertaa päivässä + rintamaidot päälle
...Kannattelee päätään jo pitkiäkin aikoja
...Kääntyy ajoittain selältään oikealle kyljelle
...Mahallaan sängyllä ollessaan ottaa käsillä kiinni lakanasta ja vetää itseään eteen päin, potkien samalla jaloillaan
...Osaa hivuttautua selällään ollessa siten, että kun hänet laittaa pinnasänkyyn pitkittäin niin hän liikuttaa itsensä poikittain makaamaan.


3 kommenttia:

  1. Hei! Oon nyt 14vk raskaana ja oon ahkerasti lukenu sun blogia. Aivan ihania ja hyviä kirjoituksia! Luin sen "Keskenmeno, abortti.." kirjoituksen kans ja missään vaiheessa minulla ei tullut sellaista oloa että olisit tehnyt mitään väärin silloin abortin kanssa. Ihmiset ovat tuomitsevaisia netissä anonyymin nimimerkin kautta herkästi eivätkä tajua toisten päätöksiä. Oli rohkeaa kirjoittaa ajatuksistasi! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Kiitokset kommentistasi ja ymmärryksestä.. Eihän ne asiat tosiaan ole aina niin mustavalkoisia mitä jotkut luulevat. Ja teksteissäkin on aina vain pintaraapaisu, josta jokainen voi vetää sellaiset tulkinnat kuin itse haluaa :)

      Kiva jos blogini miellyttää, pahoittelen että olen nyt ehtinyt aika harvoin kirjoittelemaan... Toivottavasti pysyt meidän mukanamme jatkossakin! Onnea sinulle raskauteen ja hyvää ja aurinkoista kesää!

      Poista
  2. Kiva lukea blogiasi kun meillä on aika samanikäiset vauvat! Samoja asioita meilläkin tällä hetkellä :)
    yksiplusyksion3.blogspot.fi

    VastaaPoista