tiistai 16. syyskuuta 2014

Kunert yhdistelmävaunujen arvostelu

Tein aikoinaan postauksen meidän Kunert yhdistelmävaunuistamme ja se on ollut koko blogihistoriani luetuin postaus. Viikottain blogiini päädytään tällä hakusanalla. Tähän postaukseen pääset TÄSTÄ. Jos haluat vaunuista tarkempaa teknillistä tietoa, niin kannattaa kurkata aikaisempi postaus!

Jokin aika sitten minulta pyydettiin arvostelupostausta Kunertin vaunuista, kun ne ovat olleet meillä nyt kunnolla käytössä. Aikaisemmassa postauksessa jo vähän niitä arvostelin, mutta pääasiassa vain esittelin vaunuja yksityiskohtaisemmin. Tässä postauksessa nyt keskitytään pelkästään vaunujen arvosteluun.

Tammikuussa 2014 selailin netistä vauvanvaunuja ja kauhistelin niiden hintoja. Päädyin sitten Googlettelun kautta Preeco.fi- sivustolle, josta löysin aivan mahtavan paketin johon kuului yhdistelmävaunut, kantokoppa, turvaistuin sekä hoitolaukku. Vaunut näyttivät kauniilta ja niissä oli mukavasti kokoa sekä kopassa että vaunun renkaissa. Vaunupaketti tuntui helpolta ratkaisulta, koska saisin todella edulliseen (279,95e) hintaan kaikki tarvitsemani. Lisäksi vaunujen kuoseissa oli mukavasti valikoimaa, joten päätös oli helppo tehdä!

Vaunut saapuivat noin pari viikkoa tilauksen jälkeen aivan kotiovelle. Rahtirekan kuljettaja kantoi laatikon ihan olohuoneeseemme saakka ja olin aivan ihmeissäni. Aivan huippua palvelua!

Me olemme vaunutelleet todella paljon. Hugon täyttäessä kaksi viikkoa aloimme vaunutella lähes joka päivä. Vaunuja on mukava työnnellä, koska ne kulkevat vakaasti eteen päin. Alkuun vaunut puolsivat hiukan, mutta se korjaantui sillä että puoltavan puolen rengasta käytti irti, painoi runkoa sisään päin renkaan kohdalta ja samalla kiinnitti renkaan takaisin. Ainoastaan kaipaisin renkaisiin jonkinlaiset laakerit, jotta kulku olisi vieläkin tasaisempaa, sellaista liukuvampaa. 

Kunert yhdistelmävaunut kokemuksia preeco.fi

Vaunut kulkevat erittäin hyvin vähän kaikissa olosuhteissa. Me olemme menneet vaunuillamme milloin mistäkin ryppeiköstä. On tullut vaunuteltua asfaltilla, nurmikolla, soralla, hiekalla, loskalla, lumella ja nyt jopa metsäkoneen tekemää jälkeä pitkin metsässä. Vaunut ovat kulkeneet joka paikassa hyvin ja kevyesti. Niitä on kevyt liikutella ja niissä on hyvät säädöt työntöaisassa. Vaunut käyvät lyhyille ja pitkille ihmisille sekä niitä on helppo nostaa esimerkiksi linja-autoon työntöaisan säätöjen ansiosta. Ainoa miinus on, että pitkällä (pitkään askeltavalla) ihmisellä voi työnnettäessä helposti napsua kengän kärki etujarruun. Vaunuissa on muuten etu- ja takajarru ja ne ovat kyllä pitäneet vaunut hyvin paikoillaan!

Kunert yhdistelmävaunut kokemuksia preeco.fi





Kunertin vaununkoppa on mukavan kokoinen. Siihen mahtuu isompikin vauva oikein hyvin. Hugo on viihtynyt vaunuissa aina hyvin ja nukkunut siinä sikeät unet. Mitä möykkyisempi kyyti, sen paremmin nukutaan! Nykyään Hugo saa myös istua vaunuissa, joten nostettavan selkänojan ansiosta vauvan on helppo istua vaunuissa ja katsella maisemia. Myöhemmin Vaunujen etuosan voi poistaa, jolloin vaunuista tulee rattaat. Lisäksi työntöaisan voi heittää halutessaan toiselle puolelle, niin lapsi näkee kulkusuuntaan.

Vanuihin tulivat mukaan myös hyttyssuoja sekä sadesuoja. Molempia ollaan käytetty ja hyviksi havaittu. Ainoastaan hyttyssuoja saisi olla koko vaunun peittävät, jotta ei tarvisi vaunupeitettä laittaa kesällä. Paketissa tullut kantokoppa on myös ollut kovassa käytössä. Se oli vaunuissa paikallaan Hugon ollessa pieni. Vanuista tuli vähän pienemmät ja pienelle vauvalle sopivamman oloiset. Kantokoppaa olemme myös käyttäneet reissussa Hugon sänkynä. Kantokopan toivoisin kuitenkin olevan hieman tukevampi, tämä Kunertin kantokoppa on pehmeää mallia. 

Vaunupaketissa tulivat myös turvaistuin sekä hoitolaukku. Turvaistuin on tietysti ollut myös paljon meillä käytössä ja hyväksi olemme myös senkin todenneet. Siinä on hyvä 3-piste turvavyö sekä aurinkosuoja ja jalkapeite. Hugo viihtyy turvaistuimessa todella hyvin ja siinä uni maittaisi vaikkei auton kyydissä oltaisikaan. Istuin on helppo vyöttää autoon, mutta Preecon sivuilta on myös mahdollista ostaa Isofix- kiinnike jolla turvaistuin on nopea kiinnittää autoon. Hoitolaukku on myös näppärä pienehkö laukku, johon mahtuu kaupunkireissulle vauvalle kaikki tarvittava. 

Vaunut ovat helppo koota ja laittaa kasaan. Vaunuissa on paljon pikalukkoja, jotka ovat helppoja ja nopeita käyttää. Renkaatkin menevät paikalleen ja irtoavat ilman mitään erinäisiä työkaluja. Vaunut mahtuvat kasassa ollessaan todella pieneen tilaan, joten niitä on helppo kuljettaa pienemmässäkin autossa. 

Vaunut ovat myös osoittautuneet kestäviksi. Olemme kolhineet ja kopsautelleet niitä vahingossa moneen paikkaan, mutta minkäänlaista vikaa niihin ei ole tullut. Vaunut ovat edelleen tukevat ja hyvät. Renkaat eivät ole kuluneet ollenkaan, vaikka olemme vaunutelleet monia kilometrejä. Ainoastaan renkaiden vanteista on pinnoite hieman kulunut, mutta sehän ei käyttöä haittaa. Vaunujen kangas on tukevaa ja helppo pitää puhtaana. Kangas itsessään pitää jonkin verran vettä ja pisaroittaa siihen satavan tihkusateen.

Kaiken kaikkiaan olemme olleet vaunuihin ja niiden lisäosiin erittäin tyytyväisiä. Ne vastaavat täysin tarpeitamme, ovat kestävät, hyvät työntää, menevät monessa maastossa, ovat monipuoliset ja nätit. Monet ihmiset ovat lenkillä ollessamme kehuneet vaunujen ulkomuotoa! Mielestämme Kunertin vaunupaketissa on todella hyvä hinta-laatu- suhde. Ne ovat kuin kalliimmatkin vaunut, mutta ehkä niissä kalleimmissa vaunuissa on noita pieniä "vikoja" saatu pois. Näissä vaunuissa kuitenkin nämä epäkohdat ovat todella pieniä ja sellaisia, jotka eivät haittaa käyttöä ollenkaan. Pitäähän ne kuitenkin mainita, koska muuten vain kehuisin vuolaasti näitä vaunuja ;) Olen saanutkin monet tuttuni tilaamaan nämä vaunut, kun olen kertonut meidän hyvät käyttökokemuksemme. Myöhemmin olen kuullut tutuiltani, että hekin ovat olleet vaunuihin todella tyytyväisiä.

Jos etsit yhdistelmävaunuja, joilta toivot edullisuutta, kestävyyttä, monipuolisuutta, hyvää kulkua erilaisissa maastoissa sekä kaunista ulkomuotoa, on tässä sinulle erittäin hyvä vaihtoehto! Mikäli sinulla on jo turvaistuin, voit tilata Preeco.fi:n sivuilta myös pelkät yhdistelmävaunut. Preecon sivuilla on paljon vauvanvaunuvaihtoehtoja sekä turvaistuimia!

Postauksen olen kirjoittanut vapaaehtoisesti, lukijoiden innoittamana. Mielipiteeni näistä on aidosti tämä, enkä saa tästä postauksesta mitään palkkiota. Olen ollut vaunuihin aidosti todella tyytyväinen ja haluan antaa jollekin vaunuja harkitsevalle oman 
kokemukseni näistä vaunuista!

kunert yhdistelmävaunut
Hugokin tykkää Kunert yhdistelmävaunuista



7 kommenttia:

  1. Moi, me innostuttiin tilaamaan tuolta Preecolta vaunut, juurikin nuo kunertit. :) Youtubesta löytyy hyviä opasvideoita kokoon laittamisesta, hiettoaisan käytöstä ja mm. siitä että turvakaukalon saa rattaisiin kiinni! (meille tämä oli yllätys!) hakusanaksi vain Kunert nii johan löytyy :) Ite oon toistaiseksi ollu tyytyväinen ratkaisuun ja innolla odotetaanki että päästään testaamaan tositoimissa! :)

    VastaaPoista
  2. Onko näissä vaunuissa puhkeamattomat renkaat?

    VastaaPoista
  3. Minäkin mietin, että tilattaisiin tuollaiset Kunert-vaunut. Olisivat edulliset, ja minä en kaipaa vaunuiltani mitään erikoisuuksia vaan perus vaunut riittäisivät hyvin. Mutta miten noiden kasaaminen? Miten pieneen tilaan ne menevät? Mietin vain kun meillä on porrasperäauto, että mahtuvatkohan niiden peräkonttiin.

    VastaaPoista
  4. Tutullani on pikkuinen porrasperäauto ja ainakin sen konttiin mahtuvat. Kasaaminen ja kokoaminen on nopeaa pikalukkojen ansiosta ja niiden koko on:
    Taitettuna pyörillä : 62 x 39 x 96cm ( pituus x leveys x korkeus )
    Taitettuna ilman pyöriä: 86 x 61 x 25 cm ( pituus x leveys x korkeus )

    Vaununkopan voipi ottaa sitten vaikka takapenkille jos se ei mahdu enää takakonttiin.

    VastaaPoista
  5. Hei! Löysin sattumalta tämän blogin, kun etsin sopivia yhdistelmävaunuja. Mielenkiintoista luettavaa :) Kiinnostaisi tietää että vieläkö on vaunut käytössä ja miten kasvava lapsi niihin nyt ratas aikana mahtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me myytiin muuton yhteydessä kunertin vaunut pois, koska vaunuja emme enää tarvinneet. Halusimme vain pienet näppärät rattaat. Hugo on nyt 1v 9kk ja aivan kevyesti mahtuisi menemään näissä nyt, jos rattaina käytettäisiin. Nämä vaunut ovat tosi tilavat ja rattaina ollessa niihin sai todella hyvän istuma-asennon, eli säätövaraa on :-) näitä vaunuja on tosissaan ikävä, mutta tilanpuutteen iskiessä oli pakko etsiä uusi ratkaisu.

      Poista