torstai 2. lokakuuta 2014

5kk neuvola

Muuttoruljanssi ollaan saatu jokseenkin päätökseen, mikä siis tarkoittaa että me sekä irtaimisto ollaan siirrytty Ouluun ja Kemissä on kaikki asiat muuton osalta saatu hoidettua. Edelleen on kodin sisustaminen todella pahasti kesken kroonisen väsymyksen vuoksi, mutta jospa se tässä ajallaan muotoutuisi kodiksi. Tämän kaiken kiireen vuoksi en ole millään ehtinyt blogin pariin, joten nyt vasta kirjoitellaan Hugon 5kk neuvolapostausta!


Kävimme 8.9 Hugon kanssa viimeisen kerran Kemin neuvolassa. Olipa muuten haikea mieli, kun tiedettiin että tämä on viimeinen kerta kun näemme ihanaa neuvolan tätiämme sekä kodikasta neuvolaa. Käynti aloitettiin perinteisesti jutustelemalla kuulumiset läpi. Kerroin, että epäilemme Hugolla olevan maito -tai maissiallergia tai sitten molemmat. Maissista ainakin selvästi tulee aivan punaiset posket, yöt menevät katkonaisiksi ja itkuisiksi, vatsa kovaksi ja kakka haisee käyneelle. Hoitaja pyysi neuvolalääkäriä laittamaan lähetettä lastenlääkärille. 

Käytiin myös läpi Hugon päivärytmiä ja kehitystä ja meinasi neuvolan täti, että kaikki on ihan mallillaan. Sitten alettiinkin tutkimaan pikku-ukkelia. Hugo vähän säikähti, kun neuvolan täti nappasi hänet syliin. Pieni hätänen itku pääsi, mutta pian poika taas naureskeli tyytyväisenä. Kehitys on kuulemma ihan ikäisensä tasolla, mutta kuulemma on paljon terhakkaampi kuin monet ikätoverinsa. Meinasi, että tämä poika lähtee aikaisin kävellä töpöttelemään eteen päin. Siihen on ollutkin kyllä vahvoja merkkejä. 


Sitten vielä otettiin paino, joka oli 7660g. Pituutta löytyi isännältä 67cm ja päänympärys 43cm. Kirjoittelen postauksen loppuun, paljonko on mittoja tullut lisää edelliskerrasta. Lopuksi vielä annettiin Hugolle tehosterokotteet yhdistelmärokotteesta sekä pneumokokista. Vähän meinasivat rokotteiden antamiset harmittaa, mutta pian poika unohti ikävän asian.

Lopuksi vielä pitkän kaavan kautta jaariteltiin neuvolan tädin kanssa ja hyvästelimme. Näytti olevan haikeutta ilmassa myös hänelläkin. Olisihan se ollut mahtavaa pitää hänet vielä pitkään neuvolan tätinämme, mutta minkäs teet. Eiköhän me saada uusi mukava neuvolan täti taas :)

Olemme käyneet nyt lastenlääkärilläkin, joten kirjoittelen siitä käynnistä pika puolin tänne teille. Muutenkin voisin kirjoitella teille vähän tuosta Hugon allergiaepäilystä enemmän sekä muutenkin kuulumisiamme. Koitan nyt saada nämä asiat järjestykseen, että ehdin postailla taas enemmän blogiin. Kova halu on ollut tänne höpöttelemään, mutta päivät kun täyttyvät niin tiiviisti näistä arkiaskareista. Voin kyllä sanoa, että muuttaminen ei ole mitenkään helppoa vilkkaan lapsen (ja koiran) kanssa.

Lopuksi vielä neuvolakortista tietoja:

Vauvan ikä: 5kk (4,5kk)
Paino: 7660g (7340g)
Pituus: 67cm (64,5cm)
Päänympärys: 43cm (42,2cm)

"Ihana poika. Hyvin kasvaa ja kehittyy. Kaikki kunnossa muutoin, mutta allergiaepäilyä -> Lääkärille"

4 kommenttia:

  1. Jaksamista muuttohulinoihin! Kirjoittelet kun taas kerkiät! Ihana nallekarhupoika kuvassa <3

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa Ouluun! Mihin päin Oulua päädyitte? :)

    VastaaPoista