keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Hugo 8kk

Takana on kohtalaisen pitkä postaustauko, jonka syitä availen teille seuraavassa postauksessa tarkemmin. Pahoittelen tästä, mutta aikaa ei hirveästi ole ollut blogille ja pienikin oma aika on mennyt ihan vain rentoutumiseen. Kaikki on kuitenkin meillä erittäin hyvin ja josko nyt alkaisi sitten löytymään aikaa tälle ihanalle harrastukselle, blogin kirjoittamiselle :) On minulla myös mietittynä kiva huomionosoitus teille lukijoilla, mutta siitäkin kuulette pian!

Pieni rakas poikamme täytti muutama päivä sitten kahdeksan kuukautta! Hugo on jo niin iso ukkeli, niin taitava, älykäs ja nopea. Kulunut kuukausi oli taas melkoista vilskettä kehityksen kanssa, että sai mammakin olla vähän pää pyörällään.


Aika pian, kun Hugo täytti seitsemän kuukautta, oppi hän istumaan todella hienosti. Hugo pönöttää selkä suorassa horjumatta ja jos vähän horjahtaa niin osaa ottaa jo kiinni. Tietysti taakse päin ei vielä osaa varoa. Poika viihtyy hyvin istuallaan ja tutkiskelee mielellään lelujaan. Sohvalla iskän vieressä istuminen on myös kivaa, etenkin jos katsellaan muumeja tai formuloita.

 7,5kk ikäisenä Hugo eräänä iltana aivan yhtäkkiä nousi astianpesukoneen luukkua vasten, kun olin täyttämässä konetta. Siinä poika sitten hytkyi ja naureskeli onnellisena. Nykyään sitten noustaan jo keittiön tuolia, arkkupöytää, sohvaa ja sänkyä vasten. Muutamia askeleitakin Hugo saa otettua tukea vasten. 

Hugo on innostunut myös kiipeilemään. Hän kiipeää aina Aadan pedille, joka on melko korkealla. Oman leikkipianon yli on myös mukava kiivetä ja kun yli on menty, niin käännytään ja mennään toiseltakin puolelta ylitse. Sohvalle poika yrittää myös kovasti kiivetä, mutta vielä ei aivan taidot riitä.



Hugo ottaa jo melko taitavasti pieniä esineitä pinsetti otteella. Hän löytää kaiken maailman muruset lattialta ja ottaa ne keskittyneesti peukalo-etusormi- otteeseen. Lisäksi monet pienet sormiruokailuherkut otetaan pinsettiotteella. Välillä ote kuitenkin lipsahtaa ja sitten otetaankin hallittuun nyrkkiotteeseen!


Hugo on alkanut jutella paljon. Hän pölöttää omia asioitaan melkein taukoamatta. Paljon uusia "sanoja" on tullut ja "äittää" hoetaan useasti. Hugo tykkää myös istua vaunuissa siten, että ne ovat ratasmallissa ja pojalla on nenä menosuuntaan. Siinä sitten pölötellään kovasti, nauretaan, kiljutaan ja ulvotaan. Tänäänkin kaupassa käydessämme, Hugo höpötteli koko ajan jotakin. Menimme sitten apteekkiin ja Hugo ulisi kuin ambulanssi koko matkan (apteekki on kaupan yhteydessä). Vielä kaksi kertaa vonkui, kun päästiin apteekkiin ja farmaseutti naureskelikin, että "Sitä tultiin piipaa-autolla apteekkiin" :D


vauva 8kk

Hugon mummu (äitini) oli täällä viikko sitten, viisi päivää kyläilemässä ja tuolloin Hugo oppi erittäin tarpeellisen taidon. Hän nimittäin pöristelee suullaan jatkuvasti! Kaupassakin oli taas sellaista pärinää ja pörinää, että kovasti muilla asiakkailla nauratti. Hugo ottaa aina sellaisen ilmeen, että on aivan tosissaan ja sitten pöristellään niin että räkä lentää. Kyllä hän on vain huumorimiehiä!

Hugo tykkää leikkiä jo paljon itsekseen. Hän tutkii leluja ja pyörittelee niitä käsissään. Enää ei mene ihan koko ajan lelut vain suuhun. Myös isin ja äitin kanssa on kivaa leikkiä ja niistä ei sitten vauhtia ja ääntä puutukkaan.

Hugo myös tulee nykyisin hyvin luokse, kun häntä huhuilee. Tänään poika oli omassa huoneessaan hinkkaamassa pinnatuolia eestaas, kunnes huutelin häntä syömään. Hetken päästä Hugo ryömi kiljuen luokseni. Hän osaa myös näyttää, jos haluaa syliin.


Kuukauden päätteeksi, loisteliaaksi lopuksi, Hugolle puhkesi vasen alaetuhammas! Hammas on ihan hirveän terävä ja pilkottaa jo hyvinkin selvästi. Pojalla on edelleen pieni pilkotus alakulmahampaasta, mutta lääkärin mukaan hammas ei ole puhjennut vaan se vain kuultaa ikenen sivusta. Se tulee sieltä sitten aikanaan, mutta nyt meillä on ihan oikeasti puhjennut eka hammas! Toissa yö oli tosi itkuinen ja levoton. Annoin pojalle supon ja ihmettelin, mikä hänellä on. Ikenet eivät olleet turvoksissa, mutta Hugo oli vähän nuhainen. Seuraavana päivänä kokeilin sormella Hugon suuta, niin kuin teen joka päivä ja sieltähän se terävä naskali nasahti äitin sormeen! Käy muuten kipeää, kun Hugo puraisee!




Hugo 8kk

...Ryömii jo todella kovaa vauhtia, harjoittelee konttaamista
...Tykkää kiipeillä
...Tykkää istua paljon
...Seisoo tukea vasten ja yrittää ottaa askelia
...Juttelee paljon ja on todella nauravainen pieni poika
...Nauttii vaunuttelusta, kun saa istua ja katsella maisemia
...Käyttää pääasiassa vaatekokoa 74, osa myös 80
...Käyttää vaippoina Lidl Toujours 4 tai Libero 5
...Hallitsee melko hyvin pinsettiotteen
...Omistaa yhden hampaan!


Kuvina toimivat tänään otetut ulkoilukuvat. Hugo tykkää todella paljon ulkoilusta. Harmi vain, että meidän pihamme keinut laitettiin talviteloille, keinuminenkin oli pojan mieleen! Hugolla oli ulkoillessa paksumpi hattu vielä kypärälakin päällä, mutta otin sen hetkeksi pois ottaessani nämä kuvat.

4 kommenttia:

  1. Voi kuinka taitava poika jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidot kehittyvät kyllä nyt hurjaa vauhtia! Tänään sitä notkuttiin niin terhakkaana pinnasängyn laitaa vasten :) Kohta ei ole pikkuvauvasta tietoakaan :'/

      Poista
  2. Kuinka iso poitsu Hugo jo on!:) Ja noita kuvia kateellisena katson,kun teillä on lunta! :D Olisipa täälläkin!:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain, aika menee niin nopeaa. Täällä Oulussa ainakin tämä ilmasto on aina ollut vähän inhottava, sillä lunta sataa, se pysyy hetken maassa.. Seuraavana päivänä onkin sitten jo loskaista. Asuimme täällä viimeksi 4 vuotta sitten ja silloinkin oli sama homma... Kyllä se Lapin talvi on paras :)

      Poista