torstai 19. maaliskuuta 2015

Hugo 11kk

Hugon 11kk postaus tulee lievästi sanottuna vähän myöhässä, mutta onneksi sentään oikean kuukauden aikana ;) Huih, pari viikkoa ja meidän poika täyttää vuoden! Sitten meillä asuu virallisesti taapero ja vauvavuosi on takana päin. Tätä asiaa miettiessä äippä tahtoo herkistyä. Tulee mieleen loppuraskaus, synnytys, ensimmäiset päivät vauvan kanssa, koko kulunut vuosi...Voih, niin se vain aika kuluu :')

Kuluneen kuukauden aikana ollaan taas opittu paljon! Hugo on oppinut liikkumaan todella sukkelaan. Hän konttaa kovaa vauhtia, kulkee pitäen toista kättä seinää vasten ja osaa tulla sohvalta alas itse. Sohvalle myös yritetään kovasti kiivetä, mutta se ei vielä ihan onnistu.

Hugo tykkää kovasti hyssytellä musiikin tahtiin. Aina, kun kuuluu sopivan tahtinen kappale, alkaa pikkumies hytkyä ja heiluttaa päätä. Lisäksi Hugo tykkää tehdä keinumisliikettä. Hän keinuu istuessaan lattialla, syöttötuolissa, vaunuissa, potalla...ja luonnollisesti vauvakeinussa keinuminen on ihan huippujuttu! Vauvakeinuissa käydään keinumassa lähes päivittäin samalla, kun käymme lenkillä.

vauva 11kk
Keinuminen kevätauringon paistaessa on ihanaa!
Hugon leikkeihin on tullut lisää ideaa. Hän osaa jo melkein laittaa palikoita päällekkäin, kovasti ainakin yrittää, osaa avata kirjoja ja selata niitä, osaa leikkiä omalla maatilalla laittaen eläimille heinää, laittaen eläimiä karsinoihin ja tiputtaen kaikkea tavaraa siiloon. Hugo osaa myös laittaa telkkarin päälle ja aina hän painaa kakkosta. Sopivasti aamulla herätessään Hugo laittaa itse pikkukakkosen päälle :)

Lempparipuuhaa pojasta on myös laatikoiden purkaminen, keittiön laittaminen mullinmallin, imurin työntäminen kun äiti imuroi, itsekin tykkää imurin putkea heiluttaa ja kontata sen kanssa joka paikkaan, uunin laittaminen päälle ja kaikki pieni tihutyö.

Poika ei oikein kieltämisestä ota oppiinsa ;) Minusta tuntuu, että meillä kuuluu nykyään koko ajan "Hugo EI". Tietysti annetaan pojan tutkia ja tehdä paljon juttuja aivan vapaasti, mutta tietyt asiat ovat meillä kiellettyjä. Kieltäminen saa joskus pojan puistelemaan päätään ja itkemään tympääntyneenä. Toisinaan poika taas vain nauraa, puistelee päätään, sanoo "EIJEIJEI" ja konttaa kovaa karkuun. Tämä on jotenkin niin huvittavaa. Jos pojan yllättää jostain tihutöistään, niin hän vain lähtee hirveää vauhtia konttaamaan nauraen karkuun. Ihana hassu poitsu :)

Hugo on alkanut sanomaan nykyään usein "äiti" ja se tuleekin jo ihan tarkoituksellisesti oikeissa tilanteissa. Maailman kaunein sana, ainakin minun korviini, vielä kun poika sanoo sen niin hellyyttävästi :) Muutenkin Hugo juttelee nykyään vieläkin enemmän kuin ennen. Selvästi enteilee sitä, että pian meillä kuuluu tunnistettavia sanoja enemmänkin.

Hampaita on tullut taas lisää ja onneksi aika kivuttomasti. Alakakkoset puhkesivat aika peräkkäin ja hymy alkaa olla jo aika ison pojun hymy. Hugo antaa taas harjata hampaansa hyvin, kun hampaat tulivat ikenestä läpi. Pari viikkoa hampaiden harjaaminen olikin melkoista painimista.

Hugo syö isoja annoksia ruokaa ja kaikkea todella hyvällä ruokahalulla. Poika tykkää maistella kaikenlaista ennakkoluulottomasti ja en ole vielä löytänyt sellaista pienelle sopivaa ruoka-ainetta, josta poika ei tykkäisi. Kaikki mitä voi syödä sormin ovat aivan extraherkkua pojan mielestä! Maitona poika juo nykyään vain kalsiumilla rikastettua kauramaitoa, mikä on todettu Hugolle sopivaksi ja hyvin tuntuu uppoavan :) Lisäksi hän syö kaurajugurttia hyvällä ruokahalulla.

vauva 11kk
Meillä myös moikkaillaan nykyään harva se päivä

Meillä nukutaan öisin 8-12h putkeen! Hugo osaa nukahtaa itsekseen ja nukahtaakin todella nopeasti. Enää poika ei nuku kuin yhdet päiväunet ja ne kestävät 2-3h. Pupu, joka Hugolla on ollut vastasyntyneestä saakka, on tullut todella tärkeäksi. Hugolla on myös uniriepupupu, mutta jostain syystä se ei ole niin tärkeä. Kuvassa oleva pupu on juurikin se Hugon tärkeä unikaveri. Pupun korvasta pidetään kiinni unta hakiessa, nukkuessa ja herätessään poika heiluttaa iloisesti pupua korvasta pitäen :)

Hugo 11kk

...On kova menemään: konttaa lujaa, kiipeilee ja kävelee seinästä tukea ottaen
...Tykkää tehdä pikkupiruutta
...Hurmaa kaikki iloisuudellaan, puheliaisuudellaan ja osaa myös pelleillä
...Ei vierasta
...Tykkää musiikista ja tanssimisesta
...Keskittyy hyvin leikkeihinsä
...Sanoo tarkoituksellisesti "äiti"
...Nauttii ulkoilusta ja pitkistä vaunuttelulenkeistä
...Käyttää vaatekokoa 80/86
...Vaippoina Libero 5


6 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo tanssivideo ! Niin suloinen tapaus että <3 Ja ihana postaus Hugosta kaikkineen. Se on kivaa seurata kun lapselle alkaa tulemaan leikkeihin se idea, niinkuin kuvailit :) Ja hyvä että ruoka maistuu noin hyvin eikä ole mikään nirsoilijia, helpottaa kummasti ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hugo on kyllä suloinen tyyppi, itsekin aina iltaisin pojan mentyä jo nukkumaan, katselen hänestä näitä videoita.. En ilmeisesti saa päivällä tarpeeksi poikaa ihastella ;) Tänään taas saatiin niin hupaisa video kuvattua ukkelista, että pitää sekin jossakin vaiheessa tänne laittaa ;)

      Leikkejä on nykyään kiva "salaa" seurata, kun pojalla on niissä selvästi jo ideaa ja mennä touhottaa lelujensa kanssa niin tosissaan :)

      Poista
  2. Voi kun nämä on isoja jo. Niin se aika rientää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vastahan me vielä näitä poikia odotettiin :')

      Poista
    2. No meillä odotetaan velipoikaa Einolle niin sen jälkeen on hetken aikaa vauvakiintiö täynnä :D

      Poista
    3. Voi, Eikasta tulee isoveli :) Saattaahan tuo olla, että kun kahden pikkuisen kanssa arkea pyörittää niin ei ihan heti pääse vauvakuume iskemään uudelleen ;)

      Poista