keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Hugo 10kk

Kymppikuukauden postauksen tekeminen on jäänyt vähän venymään, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan! 1,5kk yksvee synttäreihin...Oivoi, mihin minun pieni vauva katosi :') Synttärisuunnittelut on jo aloitettu ja samalla juhlitaan sitten yhtä toistakin juttua, jos se vain onnistuu. Olenkin lupaillut kertoa siitä mystisestä jutusta täällä blogissa, mutta homma on vielä kesken niin vielä joudutte hiukan odottamaan. Joka tapauksessa, ihana suunnitella kaikkia juttuja, etenkin meidän ihanan pienen poikamme 1v syntymäpäiväjuhlia <3

Hugo 10kk

Kuluneen kuukauden aikana on taas opittu vaikka mitä. Liikkumisesta on tullut todella sujuvaa ja nopeaa! Hugo konttaa hirveällä vauhdilla, kiipeilee ja kävelee puuta vasten. Hän osaa nousta myös seinää vasten seisomaan. Pari viikkoa sitten opittiin tulemaan sohvalta itse alas ja se vasta hauskaa onkin! Hugosta on myös kiva keinua. Poika tekee siis sellaista keinumisliikettä istuessaan lattialla, syöttötuolissa tai vainuissa. Keinuminen on ihan huippu juttu... pitäisi kai ostaa keinuhevonen :)

Hugo oli hieman päälle 9kk, kun hän oppi vilkuttamaan ja nykyään vilkutetaan jo ihan oikeaan aikaankin, mm. kun isi lähtee töihin ja tulee töistä kotiin. Samaan syssyyn opittiin myös taputtamaan ja äitin kanssa heitetään harva se päivä ylävitosia. 

Hugo on kauhea papupata! Hän hölöttää omia juttujaan taukoamatta, hämmästelee, naureskelee, kiljuu ja murisee. Hugo on (jos vielä mahdollista) entistäkin iloisempi, räiskyvämpi ja kovaäänisempi. Onkohan poika tullut äitiinsä tässä puheliaisuudessa? Välillä tulee ihan tunnistettaviakin sanoja sieltä vauvakielen seasta: äiti, laala (sanoo, kun näkee Aadan), lei (hokee, kun on leikkimässä), kakka.

Hampaita on puhjennut taas lisää. Kuluneen kuukauden aikana on puhjennut kolme hammasta: toinen ylä ykkönen, ylös vasemmalle kakkoshammas ja alas kakkoshammas vasemmalle. Hampaita ei ole poika juurikaan itkenyt. 


Hampaiden lisääntyessä on Hugo alkanut syödä todella mielellään kaikkea karkeampaakin ruokaa. Sormiruokana menee talkmurut, hedelmät, vihannekset, marjat ja leipä. Sormin syötäisiin mielellään puurot ja soseetkin, mutta siihen hommaan ei ole äiti vielä lähtenyt mukaan ;)



Meillä oli tuossa pienoinen unikoulukin käynnissä, josta kerroinkin teille hiukan aikaisemmin. Unikoulu onnistui maitoaltistuksesta huolimatta hyvin ja nykyään poika osaa nukahtaa ihan itsenäisesti. Istun hänen pinnasänkynsä vieressä edelleen niin kauan, kun hän nukahtaa mutta on aivan mahtavaa kun ei tarvitse enää heilutella ja hytkytellä poikaa sylissä, jotta hän nukahtaisi. Nykyään Hugo aivan haluaa väsyneenä sänkyyn lepäämään ja näpertämään unipupua. Poika selvästi nauttii omasta rauhallisesta hetkestään ennen nukahtamista. Yöunet meillä kestävät 9-10h ja kerran Hugo herää yössä, mutta nukahtaa pian kun näkee että äiti kävi katsomassa. Päiväunia nukutaan aamusella 2h ja päivällä 0,5-1h. 

Maitoaltistuksesta vielä sen verran. Hugolla siis todettiin se maitoallergia, vaikka lääkäri aluksi meinasi että maito sai aikaan vain atooppisen ihottuman. Suolisto-oireiden tullessa hänkin sitten uskoi maitoallergian olevan, vaikka ensin meinasi että Hugo sairastui sattumalta ja sitä myöten sai ripulin. Me saimme reseptin erikoiskorvikkeeseen ja sen lisäksi Hugo juo kalsiumilla rikastettua kauramaitoa. Lisäksi Hugo syö kalsiumia sisältävää kaurajugurttia, joka on pojan herkkua kun siihen lisää mukaan vähän mustikoita. Vatsa on maitoaltistuksen jälkeen taas rauhoittunut ja poika on oma iloinen itsensä.

23.1.14, Käydessämme lastenlääkärin vastaanotolla, Hugo punnittiin ja mitattiin pituus

Vauvan ikä: 10kk (8kk)
Paino: 9850g (9360g)
Pituus: 75,5cm (73cm)
Päänympärys: - (45,3cm)

Hugo 10kk

...Tapailee jo muutamia sanoja oman juttelukielen oheessa
...Konttaa, seisoo ja kävelee tukea vasten, kiipeilee
...Vilkuttaa ja taputtaa
...Osaa nukahtaa itsekseen
...Omistaa 6 hammasta
...Käyttää pääasiassa vaatekokoa 80
...Vaippoina Lidl Toujours 5


Lopuksi vielä video Hugosta ja Aadasta leikkimässä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti