tiistai 24. helmikuuta 2015

Hugon lempparilelu: FISHER PRICE Little People Fun Sounds Farm

Hugo sai joululahjaksi minulta ja H:lta Fisher Pricen Little People Fun Sounds- maatilan. Olin lueskellut jostakin blogista hyviä kokemuksia tästä, selaillut eri keskustelupalstoja ja katsonut videoita. Alunperin taisin löytää tämän lelun, kun etsiskelin hakusanalla "Leluja 1- vuotiaalle." Halusin pelata varman päälle Hugon joululahjan kanssa, sillä en halua hirveää turhaa lelumäärää pyörimään nurkkiin. Yritän aina muutenkin harkita tarkkaan leluostokset, että ne kiinnostaisivat mahdollisimman paljon poikaa.  Lisäksi maatilassa kiinnosti se, että se oli suositeltu 1-5 vuotiaille, eli mahdollisesti pysyy leikeissä vielä pitkään. Vaikka, eihän se että joku muu lapsi on jostakin lelusta tykännyt, takaa sitä että meidän Hugokin tykkäisi.

Kuva joululta, kirja ei kuulu pakettiin

Fisher Pricen sivuilta poimittua:

Maatila on täynnä toimintaa, aivan kuten oikeat maatilat. Lapsella on loputtomasti löydettävää ja leikittävää.Ladon ovet voi avata ja sulkea, ja lelusta kuuluu aidolta kuulostavia eläinten ääniä. Paalain tuo heinäpaalit ladon ylisille, jossa majailee iloinen kana. Farmari Eddie tarjoaa lapselle loputtomasti leikkihetkiä maatilalla, laitumella ja heinätöissä. Lapsi voi avata, sulkea, työntää, kääntää ja oppia 8 uutta laulua maatalon elämästä. Muut laulut ja äänet kuvailevat maatilan äänimaailmaa yöaikaan. Osat mahtuvat siiloon, ja lelussa on virtakatkaisin äänien sammuttamiseen. 

• Sisältää kanan, Eddien, hevosen ja lampaan sekä 3 aidankappaletta.

• Osat mahtuvat siiloon.

Mielikuvitus ja luovuus
• Paljon puuhaa, ääniä ja lauluja, jotka kannustavat varhaiseen roolileikkiin ja auttavat lasta oppimaan maatalon elämästä. Valintakiekkoa kääntämällä lapsi voi soittaa lauluja ja ääniä, jotka auttavat lasta ymmärtämään, millainen maatalon yö on.

Hienomotoriikka
• Heinäpaalin pudottaminen siiloon ja eläinhahmojen asettaminen eri puolille maatilaa kehittävät pienen lapsen sorminäppäryyttä ja tarttumistaitoja.

Uteliaisuus ja oivallus
• Kun lapsi kuulee eläinten ääniä ovia avatessaan ja sulkiessaan, hän tutustuu maatilan elämään, ja huomaa, että hänen toiminnallaan on seurauksia. 



Maatilalelu osoittautui heti meillä hitiksi. Hugon avatessa lelua lahjapaketista, laajenivat pojan silmät innosta ja suu pyöreänä hän ihmetteli lahjaansa. Lahjan ollessa vielä laatikossa, oli pahvissa pieni reikä josta pystyi kokeilemaan ääniä. Hugo hihkui innosta, kun eläinten äänet kuuluivat. 

FISHER PRICE Little People Fun Sounds Farm
Hugo ihmettelee lehmää
Joulusta saakka meillä on leikitty Fisher Pricen maatilalla päivittäin, pitkiäkin aikoja päivässä. Ainoa lelu, jonka parissa Hugo viihtyy todella kauan, jopa itsekseen. Alkuun hän pureskeli ja kopsutteli maatilan osia yhteen. Myöhemmin hän alkoi tuuppaamaan kaikille mahdollisille hahmoille heinäpaalia nenän eteen, tiputtamaan tavaroita heinäsiiloon ja pari päivää sitten hän oppi kippaamaan heinäpaalin eläimille. Maatilasta tulee lapsen kasvaessa koko ajan hauskempi ja mielenkiintoisempi!

FISHER PRICE Little People Fun Sounds Farm
Maatilan eläimet ja farmari
Lisäksi lelu on todella kestävä! Hugo on hakannut, paukuttanut, kaatanut ja kohdellut muutenkin kaltoin maatilaa eikä vielä mitään ole mennyt rikki. Lisäksi poika on makoillut ja seisonut tallin päällä, eikä se näy missään. Fisher Pricen lelut ovatkin tehty kestäviksi. 

Tietysti maatilassa on sekin plussaa, että sillä on kiva leikkiä pojan kanssa. Minusta on hauskaa höpötellä Hugolle, "Mennäänpäs herättämään eläimet, laitetaan niille heinää ja päästetään ne sitten laitumelle. Pitäisikö hevosella käydä ratsastamassa? Täytyy kuitenkin ensin käydä katsomassa onko kana muninut." Tämän lelun parissa viihtyy siis aikuinenkin ;)

FISHER PRICE Little People Fun Sounds Farm
Eläinten ottaminen karsinoista ja sinne takaisin laittaminen on kivaa puuhaa!
Olemme ostaneet Hugolle syntymäpäivälahjaksi maatilaan sopivan lampi-sikolätti- lisäosan. Olenkin jo ehtinyt hypistelemään sitä ja hyvältä vaikuttaa. Esittelen sen Hugon syntymäpäivien jälkeen sitten täällä teillekin kokemuksien kera, mutta ensin sen täytyy mennä lahjapakettiin odottelemaan vielä kuukaudeksi :)

FISHER PRICE Little People Pond & Pig Pen
FISHER PRICE Little People Pond & Pig Pen

Lopuksi vielä taidonnäyte, kuinka Hugo kippaa heinää talliin:



Mitkä lelut ovat teidän lastenne suosiossa? Löytyykö kotoanne tätä maatilaa?


Mielipiteet kyseisestä lelusta ovat aidosti omiani. Tämä EI ole yhteistyöpostaus, joten en saa tästä mitään palkkiota. Tarjoan tällä postauksella ainoastaan leluvinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti