perjantai 17. heinäkuuta 2015

Ihanan helppo ja herkullinen suklaakakku

Täällä sitä nautiskellaan mökillä joenrannalla kauniista kesäillasta. Poika on mennyt jo nukkumaan, joten ajattelin tulla teille pikaisesti vinkkaamaan aivan älyttömän herkullisesta suklaakakusta. Tämän kakun herkullisuuden salaisuus on paahteinen maku ja pehmeä, mutakakkumainen sisus. VAROITUS: Tämä kakku vie todella kielen mennessään!



mutakakku herkullinen helppo suklaakakku hyvä suklaakakku



Pohja:
n. 300g Digestive-keksejä murustettuna
100g voita sulatettuna
60 g tummaa suklaata sulatettuna

Täyte:
180 g suklaata
180g voita
4 munaa
2 dl muscovadosokeria tai tavallista sokeria (muscovado tekee hiukan paahteisemman maun)
2 dl kuohukermaa kevyesti vaahdotettuna

Päälle:
1,5dl vaniljakastiketta vaahdotettuna (kermavaahtokin sopii hyvin!)
suklaalastuja




1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi kaulimen avulla hienoksi. Sulata voi ja suklaa ja sekoita ne keksimuruihin. Seuraavaksi painele keksimurutaikina irtopohjavuokaan, myös vuoan reunoille. Pohja kannattaa laittaa tässä välissä jääkaappiin jähmettymään. 
2. Sitten tehdään täyte. Sulata täytteen suklaa ja voi. Vaahdota munia ja lisää sokeri munavaahtoon. Vaahdota munat ja sokeri oikein kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, ota irtopohjavuoka pois jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle.
3. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Paistoaika vaihtelee hiukan uunin mukaan, joten kannattaa tarkkailla sitä! Kakkua ei kannata paistaa liikaa, jotta sisus jää hiukan tahmeaksi. Kakku on parhaimmillaan tarjottavaksi, kun se on ehtinyt hyytyä muutaman tunnin tai jopa vuorokauden jääkaapissa.
4. Ennen tarjoilua vaahdota vaniljakastike ja levitä se huolettomasti kakun päälle. Koristeluun voi käyttää suklaalastuja, joita voit raastaa levystä raastimella. 
5. Muista nautiskella rauhassa tästä suklaaherkusta!


Joko olet kokeillut tätä ohjetta? Miltä maistui?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti