maanantai 8. joulukuuta 2014

8kk Lääkärineuvola

Hugolla oli tänään kahdeksan kuukauden lääkärineuvola. Minua harmittaa niin kovin, että meillä vaihtui neuvolan täti (luonnolisesti muuton myötä). Entinen neuvolan täti oli rempseä, maalaisjärjen omaava, todella puhelias kuuskymppinen nainen. Hän oli yleensä positiivinen ja auttoi aina minkä pystyi. Tämä nykyinen... No, ensin hän oli ihan ok. Mutta sitten hän alkoi moittia meidän entistä neuvolan tätiä, kun hän oli pariin kohtaan pojan pituus-paino- taulukkoon laittanut väärän kuukauden. Hän paasasi tästä meille vaikka kuinka kauan. No, sitten hän itse mokaili. Hän varasi meille lääkäriajan Hugon maitoallergian vuoksi, mutta merkitsi meille väärän kellonajan joten olimme kaksi tuntia myöhässä neuvolasta. Toisen kerran hän varasi ajan, mutta lähetti ajan meille postitse joka tuli samana päivänä, kun neuvola olisi pitänyt olla mutta kaksi tuntia myöhässä. Kirje tuli siis 14:30 ja neuvola-aika olisi ollut klo. 13.00. Olisihan hän voinut varata edes hiukan enemmän aikaa kirjeelle saapua meille, eikä jättää noin viime tinkaan.

Hän on muutenkin hyvin kyllästyneen oloinen työhönsä. Hän kysyy pakolliset kysymykset, mutta ei jaksa kuunnella vastauksiamme loppuun asti. Hän hymyilee pirullisesti, kun kerron jostain huolestamme ja toteaa väheksyvästi "no, sellaista se elämä vauvan kanssa on". Kyllähän minä tiedän millaista elämä vauvan kanssa on, emmekä todellakaan ole päässeet helpomman kautta, eikä tarvitsekaan. Haluaisin vain saada selkeitä vastauksia, edes neuvolasta. Lisäksi hän on erittäin saamaton eikä tunnu tietävän oikein mistään mitään. Juoskee koko ajan toisessa huoneessa kysymässä, että tietäisikö toinen vastausta mutta silti asia jää selvittämättä. 


Mutta mennäänpäs siihen neuvolakäyntiin. Vastassamme oli siis neuvolan tätimme sekä lääkäri. Ensin perus kysymykset, miten meillä menee ja kertoilimme vähän kuulumisia. Sitten lääkäri halusi nähdä kuinka hienosti Hugo seisoo, tarttuu helmeen ja testasi kuulon. Kaikki oli niinkuin pitääkin.

Seuraavaksi oli painon punnitseminen, mittaus sekä päänympäryksen mittaaminen. Paino oli 9360g, Pituus 73cm ja päänympärys 45.3cm. Sitten tarkistettiin ettei poika karsasta, katsottiin suu ja korvat. Kaikki olivat kunnossa. Lisäksi lääkäri tunnusteli niskan ja kaulan seudun rauhaset, kuunteli keuhkot ja sydänäänet. 

Siihenpä se sitten jäikin. Käynti oli todella nopea, kysyttiin pakolliset kysymykset, vauva tarkistettiin kuin liukuhihnalla ja muutenkin tunnelma oli aika viileähkö. Harmittaa niin kovin, kun neuvolassa ei ole enää kivaa käydä. Aina ennen odotin neuvolakäyntiämme, mutta nykyään sieltä emme saa yhtään mitään käteen, paitsi pahan mielen. Oikein mitään ei tämän vuoksi ole kirjoiteltavaakaan, fiilis on jotenkin niin lattea. No, kehui lääkäri Hugoa kuitenkin reippaaksi, iloiseksi ja hyvin kehittyneeksi pojaksi.

Lopuksi vielä neuvolakortista tietoja:

Vauvan ikä: 8kk (7kk)
Paino: 9360g (85105g)
Pituus: 73cm (71cm)
Päänympärys: 45,3cm (44,5cm)

"Hyväntuulinen poika. Kasvaa tasaisesti. Ryömii, nousee tukea vasten, ääntelee tavuja."




5 kommenttia:

  1. Voi kuulostaapa kurjalta. Halutessanne teillä pitäisi olla mahdollisuus vaihtaa neuvolantätiä? :)

    VastaaPoista
  2. Niin unohdin kokonaan kommentoida itse Hugon kuulumisiin, komeat mitat pojalla ja ihanaa et kaikki oli OK!

    VastaaPoista
  3. Inhottavaa tuo, että kiva neukkutäti vaihtuu sitten ei niin mukavaan neukkutätiin.. :(( Muakin jännittää, että millainen meillä on, kun ollaan nyt muutettu. Hienosti Hugo on kasvanut!! :) Suloinen poitsu. <3

    VastaaPoista
  4. Itseäni harmittaa myös kun neuvola-tätimme vaihtuu vuoden vaihteessa. Hän on ollut meidän neuvola tätimme siitä saakka kun olin raskaana :/.
    Meillä oli 8kk neuvola lääkäri myös ihan hirveä. Poikamme pelästyi hänen kylmiä käsiään kun hän alkoi tutkia, eikä lääkäri 'antanut' rauhoittaa poikaa välissä vaan jatkoi kääntelyä jne. HMPH! Edelliset lääkärit ovat olleet ihania ja puhuneet pojalle ettei tämä hermostu, mutta tämä oli ihan hiljaa, välittyi muutenkin sellainen vaikutelma että olisi ensimmäistä kertaa tutkinut vauvaa:/. Ihmisiähän nekin vaan on, mutta...

    VastaaPoista
  5. Onpa harmi kun on tullut tuollainen uusi terkkari :/ Voittehan te pyytää että terkkari vaihtuisi? Itse tein kerran niin, kun sattui juuri sellainen henkilö, joka ei ollut kiinnostunut mistään asioista ja ammattitaitokin oli hukassa. Lueskelin blogia aika paljon taaksepäin ja tykkään tosi paljon sinun kirjoitustyylistä ja blogi on kaikinpuolin mukavaa luettavaa :) Ihana Hugo poika<3 On se kyllä hurjaa miten nopeasti nämä pienet kasvavat! Tuntuu että omakin tyttö syntyi ihan vasta ja tänään täytti jo 3kk ja kohta hän onkin jo tuollainen 8kk ikäinen, joka osaa jo vaikka mitä !

    VastaaPoista