keskiviikko 20. elokuuta 2014

4kk Lääkärineuvola

Oltiin me vain järkeviä ja lähdettiin tänään lenkille, vaikka koko päivän oli satanut vettä ja uusia pilven möllyköitä oli uhkaavasti tulossa. Sisällä tollottaminen alkoi vain jo vähän tylsistyttämään, joten oli pakko lähteä lenkille heti kun vain sade lakkasi. Aadakin alkoi jo käydä suht' rasittavaksi, kun oli koko päivän ollut sisällä. No, lenkkeily oli ihan kivaa, mutta olimme kahden kilometrin päässä kotoa kun hirveä vesisade rymähti päällemme. Me olimme H:n ja Aadan kanssa ihan läpimärkiä, mutta Hugo nukkui onnellisena vaunuissa sadesuojan alla. Nyt on sitten hyvä aika tulla päivittelemään blogia, kun Hugo meni iskän kanssa suihkuun pelleilemään. 

neuvola 4kk
Hugo odottelee neuvolassa omaa vuoroaan
Kävimme viikko sitten neuvolassa. Meillä oli neljän kuukauden lääkärineuvola. Olin odottanut tätä neuvolaa koko kesän, jotta pääsen sinne vähän antamaan palautetta kun selkääni ei olla vieläkään alettu tutkimaan että kuinka kauan siinä lähetteen kirjoittamisessa menee. No, lähete on nyt onneksi laitettu eteen päin fysioterapeutin arviointiin. Toinen mäkättämisen aihe oli, että minulle lupailtiin asentaa kierukka heti kun lääkärit palaavat kesälomilta. Selvisi kuitenkin, kun soittelin hoidontarpeenarviointiin, ettei minua ole laitettu koko kierukkajonoon vaikka keväällä lääkäri sanoi minut laittavansa siihen. Tuli muutama sananen sanottua, kun meinaan olla melkoinen leijonaemo näissä minipillerihuuruissa niin tahtoo asiat tulla aika kärjistetysti tämän mamman suusta ulos. No, onneksi tuli koska nyt kaikki asiat ovat hoidossa ja menevät eteen päin :)

Mutta sitten Hugoon. Aluksi neuvolan täti otti perinteisesti pituuden, painon sekä päänympäryksen. Pituus oli 64,5cm, eli kuukaudessa poju on kasvanut 4,1cm. Paino oli 7340g, sitäkin oli tullut kuukaudessa 1145g! Päänympärys  oli 42,2cm, joten pipo oli kasvanut 1,4cm. Oikein nätillä käyrällä kasvaa. Pituus menee jonkin verran plus käyrällä, mutta paino juuri nätisti käyrän mukaisesti. Kyllä on huomattukin, että poju on kasvanut valtavasti. Vaatteita on mennyt hirveästi pieneksi ja ottaa jo melko kovasti äidin voimille kantaa tuota mössykkää. 

Sitten menimmekin lääkärin luokse. Hugo naureskeli ja pelleili koko ajan lääkärille, kun kerroin hänelle miten meillä menee. Hugo selosti taukoamatta tätille, pärryytti kielellä, nauroi ja kiljui. Lääkäri tarkasti Hugon silmät, ettei niissä ole karsastusta ja mitään poikkeavaa ei löytynyt. Sitten lääkäri kuunteli sydämen ja keuhkot, niistäkään ei löytynyt mitään poikkeavaa. H saikin napsaistua hienon kuvan muistoksi Hugon railakkaasta neuvolakäynnistä. Tässä näkyykin minun uudet hiukset, tosin eivät ole juuri mitenkään laitetut...


lääkärineuvola 4kk
Lääkärin tutkiessa Hugoa vain naurattaa
Seuraavaksi lääkäri tarkisti Hugon suun, ihon, refleksit ja kehitysheijasteet. Hugo pyörähtikin kesken tutkimisen massulleen ja näytti hienon taidonnäytteen, kuinka se poitsulta onnistuu. Hugo nauroikin oikein rähäkkää naurua, kun pääsi niin nopeasti massulleen. Neuvolan tätille piti näyttää vielä, kuinka hienosti lelu otetaan kädestä, vaihdetaan sitä kädestä toiseen ja kuinka sitä seurataan. 

Neuvolan vastaanotot ovat meillä sujuneet aina oikein mukavasti, kun Hugo on ollut aina todella nätisti, seurustellut ja malttanut odottaa. On mukavaa, kun poika ei saa hermoromahduksia tutkimuspöydällä ja aina sattumalta näyttää samalla kerralla kaikki mitä osaa. Nyt, kun näin sanon niin tietenkin ensi kerralla Hugo on ihan mahdoton, täytyy koputtaa pöytää pariinkin otteeseen!

Lopuksi vielä lääkäri tutkiskeli Hugon korvat ja juteltiin hieman Hugon rytmistä ja syömistottumuksista. Meinasi, että kaikki on oikein hyvin ja jatketaan vain samaan tahtiin kuin ennenkin. Sitten lääkäri vähän kuunteli, kun kerroin hänelle ajoittain väsyneestä ja masentuneestakin mielentilasta, kun se tekee oloni aivan vieraaksi. Välillä on sellainen olo, etten tunne itseäni ollenkaan enkä tajua mitä teen. Ihan kuin olisin jossakin horroksessa hetkittäin. Hänkin tuli siihen tulokseen, että minipillerit varmasti sen aiheuttavat mutta jos tämä vielä jatkuu pitkäänkin niin hän voi järjestää minulle jutteluapua. Saa nyt nähdä mihin tämä tilanne kehittyy.


Mutta vielä nopeasti yhteenvetoa neuvolakäynniltä, kun kohta vesipedot saapuvat ja pitää alkaa laittamaan Hugolle yöpukua päälle ja antaa vielä puuro sekä maitoa!


Vauvan ikä: 4,5kk (3,5kk)
Paino: 7340g (6195g)
Pituus: 64,5cm (60,4cm)
Päänympärys: 42,2cm (40,8cm)


"Kasvaa hyvin, kehitys norm. Sydän ja keuhkot norm. A. fem +/+, Testis +/+. Punaheijaste +/+. Ei karsasta. Jäntevyys norm. Korvat terveet ja lonkat OK."

4 kommenttia:

  1. Kyllä Hugo on suloinen poika kertakaikkiaan ja niin taitava pikkutyyppi! Sun uudet hiukset on kauniit ja näyttää sopivan tosi hyvin sulle tuo malli mitä nyt sivusta näkee. Odotan jo innolla meidän 3kk neuvolaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hugo ja minä täällä kiitetään kovasti :)) Vooi, onko teidän Huimakin jo niin iso poika <3

      Poista
  2. Moi! Milloin teet vaunuista postauksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Työnalla on useampia postauksia, mutta nyt on elämäntilanne ollut aika vauhdikas ja kiireinen (niistäkin jossain vaiheessa kerron ihan omassa postauksessa) niin on ollut aika rajallisesti aikaa blogille. Mutta, teen ihan pikapuolin tässä sen arvostelupostauksen, kunhan vain saan sopivan rakosen sen kirjoitteluun :)

      Poista