keskiviikko 13. elokuuta 2014

Sadepäivän touhuja

Eräänä elokuun sadepäivänä meillä...




...Tehtiin heti aamusta herkullista porkkana-perunasosetta ja syötiin sitä oikein innolla



...Pestiin pyykkejä useampi koneellinen





......Leikittiin leluilla pitkään tyytyväisenä






...Poseerattiin kameralle pupusen kanssa



...Haukoteltiin pitkään ja makeasti



...Nukuttiin sikeät päiväunet sitterissä



...Leivottiin mokkapaloja Hugon päiväunien aikaan



...Katseltiin ulos ikkunasta sateista maisemaa




...Käytiin päiväunien jälkeen nopeasti hakemassa Halpa Hallista H:lle ja minulle softshell- takit. H:n takki maksoi hurjasti vajaat 9 euroa ja minun takkini muutamia senttejä vaille 20 euroa!



...Palattiin kotiin nälkäisinä tekemään kanaa riisipedillä



 



...Harjoiteltiin syönnin jälkeen vähän massulleen kääntymistä sekä ryömimistekniikkaa




...Lähdettiin kävelylle illalla sateen lakattua hetkeksi





 ...Ja haettiin samalla postiin saapunut hieno peltiauto Hugolle






...Kylvyn ja syönnin jälkeen Hugo kävi yöunille ja minä pääsin hemmottelemaan itseäni tehokosteuttavalla kasvonaamiolla sekä värjäämään kulmat.




...Syötiin täyttävä ja herkullinen iltapala rauhassa nautiskellen.

Sadepäivät ovat aina olleet minulle mieluisa juttu. En tietystikään tykkää, että jatkuvasti sataa ja monta päivää putkeen mutta varsinkin helteisen ja tukahduttavan kuuman kesän jälkeen nämä ovat aivan ihania! Olen aina ollut syksyihminen, joten sateiset päivät ovat kyllä mieleeni. Olen kuitenkin ehdottomasti myös ulkoilmaihminen, etten kyllä sateitakaan kauaa jaksa! Minulle kaikista parasta on, kun on puolipilvistä ja lämpötila alle +22 astetta! 

Sadepäivissä on se jokin juttu, joka saa minut reippaalle tuulelle ja touhuamaan kaikenlaista. Silloin innostun siivoamaan, leipomaan, tekemään hyvää ruokaa, askartelemaan, vaihtamaan kotona järjestystä ja hemmottelemaan itseäni. Hugon myötä nykyään meillä sadepäivinä hassutellaan, suukotellaan, leikitään, halitaan ja paijaillaan extra pitempään kuin normaalina päivinä. Sadepäivinä meillä tehdään kaikki aina pitkän kaavan kautta ja asioihin käytetään todella aikaa. Silloin saatamme yhtäkkiä keksiä lähteä käymään ostoksilla ja poikkeamme siellä todella nopeasti. On vain ihanaa olla perheen kesken ja tehdä kaikenlaista kotona. On mukavaa taas helteisen kesän jälkeen juoda illalla teetä villasukat jalassa! Ihanaa, kun tulee syksy!

4 kommenttia:

  1. Teidän päivä kuulostaa kivalta! :)

    VastaaPoista
  2. Moikka Iina!

    Sun blogia on tosi kiva lukea, kun kirjoitat niin mukavasti teidän arjesta. Itselläni on 2-viikkoinen vaaveli ja löysin paljon yhtymäkohtia Hugon ensiviikkojen kanssa ja olen huomannut monen huolta aiheuttavan asian olevan normaalia :)

    Pari kysymystä minulla olisi. Kuinka usein pumppaat/pumppasit alkuaikoina maitoa ja onko ikinä ollut tilannetta, ettei maitoa tulisi tarpeeksi? Kuinka paljon pystyt pumppaamaan kerralla? Täällä vielä opetellaan rytmiä, kun maitovarannot täydentyvät n. 3h välein, joten maitoa ei oikein riitä sekä pumppaukseen että imetykseen.

    Esikoisen äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Voi, oikein paljon onnea pienoisesta vauvelista! <3 Tuntuu, että tuosta ajasta on meillä jo ikuisuus ja meinaa olla aika ajoin vähän haikeutta ilmassa ja ikävä tuota pikkuvauva aikaa, vaikkakin tämä hetki on jotenkin meille paljon helpompi ja sopivampi.

      Kiva, jos blogistani on ollut sinulle iloa ja apua! Tarkoituksena olisi jatkossakin panostaa eritoten kertomaan, mitä juttuja meillä on ollut ja ovatko osoittautuneet ihan 'normaaleiksi' vai ihan oikeasti on ollut jokin huonosti. Itselläni tulee päivittäin tilanteita edelleen, kun miettii "Onkohan tämä nyt aivan normaalia" tai "miksi Hugo itkee nyt noin kovin" "miksi Hugo nukkui viime yönä niin levottomasti".. Minulle ainakin on ollut kovin hyötyä blogeista, joissa näitä ruoditaan ja ratkaisukin sitten löytynyt myöhemmin :)

      Alkuaikoina pumppasin kolme-neljä kertaa päivässä ja siitä pikkuhiljaa sitten harveni kolmeen ja kahteen kertaan. Nykyisin pumppaan kerran päivässä, jos pumppaan, kun maitoa tulee melko heikosti päivällä. Yötä kohden yleensä alkaa vasta nousta paremmin. Kuitenkin yöksi riittää edelleen Hugolle minun maito ja nykyään poika jaksaa imeä sitä rinnasta niin ei ole enää tarvinnnut pumppailla. Eikä tosiaan yöksi jäisi mitään jos päivällä pumppailisin.

      Maidoneritys mulla oli hyvää 2kuukauteen saakka, johon asti pumppailin sen kolme-neljä kertaa päivässä. Kerralla tuli 60-130ml maitoa. Ja hyvin usein oli niin, että maitoa tuli vain parikymmentä milliä ja sekin oli kovan työn (ja tuskan) takana. Joskus tuli oikein rasvaista ja paksua maitoa, joskus aivan tiskiveden näköistä. Mulle kerrottiin, että se etumaito on sellaista laihaa tiskiveden näköistä, mutta kun minulla joskus tuli pelkästään sitä. Eli hyvin hyvin paljon vaihteli, millaista tuli, paljon kerralla ja montako kertaa päivässä. Lisäksi toisesta rinnasta tuli aina enemmän ja helpommin kuin toisesta.

      Minulla ei tosiaan 3viikon jälkeen riittänyt oma maito kokonaan täyttämään Hugon tarpeita, joten annoin korviketta aamuisin ja päivisin.. Iltaa kohden mennessä vaihdoin, että annoin pullosta omaa maitoani ja yöllä sitten rinnasta. Harmitti aikoinaan kovastikin, kun en pystynyt enempään mutta kyllä minä ainakin kovasti yritin. Pumppasin paljon ja pidin Hugoa pelkkä vaippa päällä vierelläni. Monesti Hugo roikkui tissillä parikin tuntia ja yritin, että maitoa alkaisi nousemaan paremmin. Siitä huolimatta se pikkuhiljaa vain väheni ja väheni.

      Vaikka Hugolle tuli tiheän imun kausia, niin tuntui etteivät rintani reagoineet siihen mitenkään. Lopulta oli pakko alkaa oheessa korviketta, kun Hugo alkoi itkeskellä nälkäänsä aina vain useammin. Nykyään siis ollaan päivisin täysin korvikkeilla ja iltaisin, öisin ja varhain aamuisin tissitellään :)

      Paljon vielä onnea, iloa ja jaksamista vauva-ajan ensiaskeleihin teidän perheelle! <3

      Poista
    2. Kiitos, seikkaperäinen vastaus selvensi tosi paljon! :) Sehän se on, kun ei maitomäärään voi itse vaikuttaa. Lääkäri juuri eilen totesi maitomääriin, että tulee aivan riittävästi. Niin kai muuten, mutta pikkuiselle tuntuu maistuvan paljon enemmänkin, joten korvike on ollut pakollista. Eihän sitä raaski olla antamatta, kun toinen niin itkee eikä muuten rauhoitu.

      Vaikka pikkuvauva-aika on ihanaa, odotan kyllä itsekin, että vauva vähän kasvaa :) Eihän sitä tiedä, mitä sitten tulee tilalle, mutta ainakin alkuvaikeudet vähän helpottavat, kun tulee parempi rytmi päiviin. Mutta nautin silti!

      Odottelen innolla teidän uusia kuulumisia, ja jaksamisia koko perheelle! Hugo on ihana hymypaketti :)

      Poista