maanantai 25. elokuuta 2014

Kotirouvailua

H se  aina meinaa minua sanoa rouvaksi, mutta siitä nimityksestä en oikein tykkää. Tai no, kyllä se jollekin sopii mutta en vain nää itseäni aivan rouvana vielä ;) Vaimoksi hän huutelee minua samalla äänellä, jos tiedätte sen tyylin jolla Uuno Turhapuro vaimoaan huuteli. Vaimo- nimitys kuulostaa paremmalle ja korviini sopivammalle ;)


Leikin tuossa sitten yksi päivä hyvää ja reipasta kotirouvaa (vaimoa!) ja leivoin meille tällaisia super herkullisia kinkku-juustosarvia! Näistä tuli aivan valtavan isoja, yli 20cm pitkiä ja todella ruokaisia! Tulikin tehtyä oikein hyvä annos, että on sitten pakkasessa jotakin hyvää jos joku sattuu meillä piipahtamaan. Tuskinpa niitä vain enää silloin on, kun aika viuhaan tahtiin ne ovat omiin masuihin menneet ;) Ohjeesta tuli kolmisenkymmentä isoa sarvea, joten ohjeen voi kyllä puolittaakin jos ei halua tehdä noin paljoa.


6dl maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 munaa
2tl suolaa
300g voita tai margariinia
10 dl vehnäjauhoa
6dl grahamjauhoja
täytteeksi juustoraastetta ja kinkkukuutioita
Voiteluun muna tai parikin 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, muna ja jauhot. Lisää viimeisenä pehmeä rasva.
Vaivaa taikinaa käsin leivonta-alustalla.
Jaa takina kahteen osaan ja kauli taikina pyöreäksi. Leikkaa taikina sektoreiksi taikinapyörällä.


Levitä täytteet sektoriin ja rullaa kiinni leveämmästä päästä aloittaen.
Kohota sarvia vielä hetken aikaa liinan alla, voitele munalla ja paista 225'c n. 15 minuuttia.



Siinä samalla, kun heittelin peltejä uuniin ja uunista pois, valmistin Hugolle kesäkurpitsa-parsakaali-perunasosetta, josta tulikin Hugon uusi lemppariruoka! Tälle herkulle suu aukeaakin niiiin suurelle :)

Nippu parsakaalia
Yksi kesäkurpitsa
Muutama peruna

Kuori ja pilko perunat. Leikkaa veitsellä myös parsakaalen kukinnot varrestaan. Laita ne kiehuvaan veteen. 





Seuraavaksi kuori ja paloittele kesäkurpitsa. Tämä kannattaa lisätä kattilaan vasta loppupuolella, koska kesäkurpitsa on niin pehmeää ettei sitä tarvitse kauaa keitellä.




Sitten, kun ainekset ovat pehmenneet, niin valutetaan ylimääräinen keitinvesi pois. Vettä ei kannata jättää kuin hiukan soseeseen, koska kesäkurpitsa on aika vetistä. Soseesta tulee helposti liian lirua, jos vettä jättää liikaa. 



Lopuksi vain surautellaan sauvasekoittimella ainekset soseeksi ja pakastetaan! Soseet on helppo pakastaa jääpalamuoteissa, silikonisissa muffinsivuoissa tai vaikkapa pilttipurkeissa. Hyvin ovat pilttipurkit ainakin meillä kestäneet pakastusta! :)


Hugokin jaksoi reippaana leikkiä lattialla sen aikaa, kun äiti kokkaili herkkuja koko perheelle!

2 kommenttia:

  1. Kylläpä on hyvännäköistä, niin Hugon ruoat kun nuo sarvetkin :D. Nam! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Hugon sose on kyllä aika iloisen väristä ;) Mutta oikeasti ihan hyvän makuista aikuisenkin suuhun, toisin kuin monet kaupan vauvanruuat! :D

      Poista