perjantai 1. elokuuta 2014

Hugo 4kk

MUISTAKAAHAN JOKAINEN LUKIJA KÄYDÄ OSALLISTUMASSA BLOGINI MUUMIMUKI- ARVONTAAN TAI SYDÄNKAULAKORUN ARVONTAAN! LUKEKAAHAN SÄÄNNÖT HUOLELLA!  Linkki arvontaan!



Tämä postaus, kun tulee teille luettavaksi, niin meidän perhe viettää kesälomaa Ranualla Simojärven rannalla, minun mummolassani. Meillä on tarkoitus olla reissussa maanantaihin saakka, mutta katsoo nyt, miten kaikki sujuu. Hugo on ollut nyt nimittäin todella itkuinen ja kiukkuinen. Nyt on eka hammas puhkeamaisillaan, kun ikenet ovat aivan turvonneet, poika kuolaa hirveästi ja työntää koko ajan sormensa suuhun ja räpeltää alaikeniä. Hugo räjähtää huutavaan itkuun nollasta sataan ja ruoka ei maistu. Onneksi maitoa kuitenkin juo ihan hyvin ja oloa helpottaa viilennyspurulelu ja peräpuikot. 


Pari viimeistä päivää ovat olleet aika raskaita, kun Hugo on itkenyt niin kovasti eikä ole ollut oikein mihinkään tyytyväinen. Poikaa pitää koko ajan kantaa ja hyssytellä, jotta hän itkisi hieman vähemmän. On tietysti hetkiäkin, kun Hugo on oikein tyytyväinen mutta mitä pidemmälle iltaa mennään, niin sitä itkuisemmaksi hän muuttuu. On todella surkeaa katsoa, kun pienellä ei ole hyvä olla. Onneksi kuitenkin peräpuikot helpottavat hänen oloaan ja unikin maistuu päivällä, tosin hyvin pieniä hetkiä. Illalla saamme hänet nukkumaan kymmenen aikoihin ja siitä nukutaankin sitten putkeen kuusi tuntia. Sitten herätään syömään maitoa ja nukutaan pari tuntia. Sitten taas herätään hetkeksi ja tankkauksen jälkeen nukutaan vielä 1-2 tuntia. 

vauva 4kk koira beagle
4kk Hugo ja 3v Aada

Muuten meillä menee oikein mukavasti. Hugo on iloinen, veikeä ja reipas poika. Hän nauraa ja seurustelee todella paljon. Hän on myös oppinut katsomaan sillälailla veikeästi, aivan kuin flirttailisi. Suloinen pikku poika! Lisäksi Hugo huutaa, karjuu, murisee ja kiljuu. Hänestä tuntuu olevan hauskaa kokeilla, kuinka kova ääni suusta lähteekään. Hugo aina naureskelee kiljumisensa päälle. Pari päivää sitten Hugo oppi nauramaan oikein kunnolla hekottaen ja nauraa siten myös unissaan.

Kaikki esineet kiinnostavat kovasti ja niitä haalitaan lähelle. Hugo nappaa näppärästi kaikkea mahdollista pöydältä käteensä ja huitaisee niitä myös lattialle. Kaikki mahdollinen menee suuhun ja kaikkea pitää makustella. Edelleen kaikista parhain lelu on iskän pelihiiri, jota Hugo tykkää hakata ja kuolata sen päälle.

Hugo on oppinut myös kuluneen kuukauden aikana kääntymään massulleen ja myös massulta yritetään kovasti kääntyä selälleen. Hugo osaa pyöriä akselinsa ympäri ja vähä väliä löydänkin hänet aamulla sängystään ihan miten päin sattuu. Mahallaan ollessa Hugo asettaa käsiään eteen ja yrittää vetää vauhtia, samalla potkien kovasti jaloillaan. Murinaa ja ähinää vain kuuluu, kun ukkeli yrittää liikkua.

4kk vauva liikkuu
Hugo pyörinyt unissaan sängyssä

Kaikista parasta Hugosta on kuitenkin, kun hän makaa selällään lattialla ja joku ottaa häntä käsistä kiinni ja auttaa ylös lattialta. Poika oikein hihkuu innosta, kun tietää että kohta pääsee ponnistamaan itsensä ylös. Alunperin piti vähän auttaa Hugoa myös nousemaan, mutta nykyään hän ponnistaa itsensä ihan kyykystä seisaalleen. Emme kuitenkaan istuta tai seisota Hugoa, vaan nämä ovat vain sellaisia pikku hetken hassutteluja.






Varsinaisesti Hugo ei vierasta, mutta vieraita ihmisiä hän katselee jonkin aikaa suu pyöreänä, ennen kuin naurahtaa heille. Kaikkien kanssa on kiva höpötellä ja kaikkien sylissä viihdytään. Vieraita sekä äitiä on myös mukava vetää hiuksista! Hugon käsistä löytyykin aina tukko minun hiuksiani. 

Vaatekoko meillä on tällä hetkellä 62/68, mutta enimmäkseen tuota 68cm kokoa käytetään. Lidl Toujours vaipat piti nyt vaihtaa suurempaan kokoon, tällä hetkellä käytössä on koko 4. Soseita syödään edelleen ja ne maistuvat hyvin. Teen Hugolle kaikki, paitsi hedelmäsoseet itse. Ehkä kuitenkin kaikista lempparein on porkkana-perunasose. Hugo syö päivittäin kolme kertaa sosetta sekä illalla pikkuisen puuroa. Tarkkaa painoa ja pituutta en tiedä, mutta veikaisin painoksi noin 7kg. Parin viikon päästä meillä on neuvola, niin saatte tekin sitten tietää pojan tämän hetkiset mitat!

Hugo 4kk

...Nauraa äänekkäästi hekottaen, jokeltelee paljon, kiljuu ja murisee
...Sanoo syödessään mmm-mmm
...Osaa ilmeillä ja naurattaa
...Leikkii paljon leluillaan ja viihtyy myös itsekseen leikkien
...Nukkuu öisin 6h putkeen ja sitten kaksi yhden-kahden tunnin pätkää
...Syö kolme kertaa soseita päivässä sekä puolidesiä iltapuuroa hedelmäsoseen kanssa
...Juo korviketta sekä saa myös iltaisin, öisin ja aamuisin rintamaitoa
...Osaa ponnistaa itse istumaan ja seisomaan, kun käsistä antaa tukea
...Osaa kääntyä mahalleen
...Liikkuu kierimällä sekä pyörii akselinsa ympäri
...Harjoittelee kovasti ryömimistä
...Käyttää vaatekokoa 62/68
...Käyttää Toujoursin vaippoja koossa 4


3 kommenttia:

  1. ompas kehittynyt pikkune! :o Tosi hienosti ponnistaa ite seisomaanki tosta istumasta. :) Meillä tosiaan alettiin ryömimään vasta puolenvuoden iässä. Ja meillä on nyt tuo vaatekoko 62/68, melkeimpä 68 käytetään pelkästään, ja meijä poitsu on kohta 8kk :D Ja meillä opittiin sensin kääntymään mahalta selälle :D hassua kuinka vauvat onki noin paljon erilaisia :) ihana pikkunen teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hugo on kyllä kehittynyt hurjan nopeasti ja kasvanut aivan valtavasti! :) Ei ole kyllä enää juuri mitään sitä pikkuvauvaa tuossa pojassa, joka meillä vielä jokin aika sitten asusti :)

      Vauvoja ei voi kyllä ikinä verrata keskenään, kaikki ovat yksilöitä ja kaikki kehittyvät itselleen sopivaan tahtiin :)

      Poista
  2. Voi kun Hugo on oikeasti taitava ja hyvin kehittynyt poika! Ei yhtään huomaa että syntyi "kuukauden etuajassa". Voi miten suloinen tapaus ja aivan äitinsä näköinen! <3

    VastaaPoista