sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Hugo 6kk

Meidän pieni vauvamme on jo puolivuotias! Saman verran aikaa eteen päin niin Hugo täyttää jo vuoden!! Huhhui, no eipä mennä asioiden edelle. On tässä puolen vuoden täyttyessä mammalla sulattelemista. En voi millään käsittää kuinka nopeasti aika on mennyt! 

Muuton takia meillä 6kk neuvola on vasta tämän kuun lopussa, mutta Hugon käydessä lastenlääkärillä, otimme siellä mitat pojusta. 

Ikä: 6kk (5kk)
Paino: 8175g (7660g)
Pituus: 68.2cm (67cm)

Kulunut kuukausi ei ole ollut mitenkään huimaa kehityksen kautta. Toki Hugo pyörähtelee nokkelammin jo lattialla ja jokeltelee paljon. Kuitenkin kehitys on alkanut tasaantua eikä poika muutu joka päivä aivan mahdottomasti, kuten ennen ;) Tässä kuussa on kuitenkin tapahtunut aivan ihania kehitysvaiheita.

Vauva 6kk keinuminen
Eka kertaa keinumassa
 Vähän reilu viiden kuukauden ikäisenä Hugo oppi antamaan suukon ja halin. Meillä suukotellaan ja halitaan aivan valtavasti. Hugo ottaa meitä (ja muita!) kaulalta tai poskista kiinni, vetää lähelleen, rutistaa kovasti ja kuolaa koko suukottelun kohteen naaman. Myöhemmin Hugo oppi myös sanomaan halaessaan "AAAA". Hugo on oppinut myös sanomaan "MAMMAMMAMMAA" "TÄTÄTTÄTTÄTTÄÄ". Mammammaata hoetaan ainakin nälkäisenä kovasti :)

Hugo onkin ruuan perään aivan hurja. Kun hän näkee, että hänelle tehdään ruokaa, maiskuttelee poika kovasti suutaan. Lisäksi hän hihkuu ja kiljahtelee innoissaan sekä heiluttelee käsiään ja jalkojaan vimmatusti. Ruokaa meillä uppoaakin viisi kertaa päivässä. Hugo syö aamupuuroa 2dl. Soseita päivän aikana yhteensä 6dl ja illalla vielä 2dl kaurapuuroa. Broileria hän syö päivittäin neljä-viisi teelusikallista jonkin soseen kanssa. Lisäksi Hugo on itse mutustellut leipää ja keitettyä makaronia. Leipää syödessään Hugo sanoo "MMMMM NAAMM"

Liikkumaan Hugo on aika ketterä jo. Hän pyörähtelee vauhdikkaasti lattialla massullaan ollessaan, kierii ja yrittää kovasti jo ryömiä / kontata. Peppu nousee pystyyn ja kämmenillä läpsytellään kovasti, mutta vielä ei olla kunnolla päästy eteen päin. Hugo tykkää hirveästi siitä, että häntä pidetään käsistä kiinni ja hän saisi kävellä köpötellä eteen päin. 

Hugo viihtyy nykyään paljon itsekseen lattialla. Hän on hirveän utelias poika ja tutkiikin joka paikan ja esineen. Aadan kanssa he leikkivät nykyään todella paljon ja heistä onkin kehkeytynyt aivan huippu parivaljakko. Aada tykkää nykyisin leikityttää paljonkin Hugoa, kun on huomannut että poika on kasvanut pienestä itkevästä nyytistä ihan omaksi persoonakseen. 

Hugo nousee hyvin puoli-istuvasta asennosta istumaan. Poika istuu jämerästi selkä suorassa, mutta välillä meinaa vielä horjahdella sivuille. Istuessaan Hugo tarttuu johonkin tukeen ja yrittää ponnistaa seisomaan. Lisäksi massullaan ollessa hän on paljon kämmennojassa nykyään. 

Hugo on myös melkoinen möykkääjäisäntä. Hän tykkää hakata etenkin helistintä lattiaan ja pöytään. Poika kiljahtelee kovaäänisesti riemuissaan, kun kuuluu niin kova kopse. Lisäksi Hugo nauraa todella kovaäänistä räkäistä naurua. Tykkää hän myös muuten vain mölistä ja ölistä kovaa. Ilmeisesti iskän ja äiskän huomio on kiva saada ;)

Vauva 6kk keinuminen

Hugo on nukkunut kuluneen kuukauden ajan oikein hyvin entiseen nähden. Pari viikkoa poika nukkui joka yö 7-9 tuntia putkeen ja päivisin kolmet 1-2 tunnin päikkärit pinnasängyssä tai vaunuissa. Se oli meille aivan luksusta. Muuton jälkeen Hugo alkoi nukkumaan vähän huonommin. Päivisin nukutaan vain pieniä torkkuja pinnasängyssä, mutta iskän vieressä voidaan nukkua päikkäreitä joka kolme tuntia putkeen! Yöt eivät kuitenkaa ole palanneet niin rosoisiksi kuin aikaisemmin olivat, eli nykyään nukutaan 4-5h putkeen, juodaan maito ja nukutaan vielä pari tuntia. Siihen vain niin tottui jo, että poika nukkuu huikean pitkiä yöunia, joten meinaa äiskää vähän väsyttää ;)

Uniin on myös vaikuttanut hampaiden tulo. Hugolla puhkesi alas oikealle kulmahammas vajaa pari viikkoa sitten. Ientä tuntuu aristavan vieläkin ja lisäksi alaykköset ovat aivan puhkeamaisillaan. Korviakin Hugo haroo jatkuvasti, ilmeisesti kipu säteilee sinne. Korvatulehdusta ei kuitenkaan ollut lääkärin mukaan ja Hugo ei tee tätä haromista väsyneenä sen enempää kuin muulloinkaan. Onneksi hampaiden tulosta huolimatta Hugo ei ole ollut kuin parina päivänä pikkuisen itkuisempi. Muuten ollut oma iloinen ja reipas itsensä. 

Hugo on ihana poika. Äiti ja isi ovat aivan rakastuneet häneen. Me suukotellaan, paijataan, leikitään pitkään, ulkoillaan paljon koko porukalla ja syötetään hänet rauhallisesti mukavissa merkeissä. Hugo on todella iloinen, impulsiivinen, kova ääninen, voimakastahtoinen ja rakastava. Hän haluaa näyttää rakkautensa aika rajusti, juurikin suukotellen ja kovasti halien. On ihanaa olla äiti!

Hugo 6kk

...Käyttää vaatekokoa 68/74
...Vaippoina Lidl Toujours koko 4
...Liikkuu kierien ja pyörien, harjoittelee ryömimistä
...Istuu jo melko tukevasti
...Yrittää nousta itse seisomaan ottaen tukea jostakin
...Leikkii mielellään leluillaan ja hakkaa niitä lattiaan
...Osaa heiluttaa helistintä
...Sanoo "Nam, Mammammamma, Tätttättää"
...Halailee ja suukottelee paljon
...Omaa hyvän ruokahalun
...Tykkää etenkin saunomisesta ja keinumisesta
...Omistaa yhden kulmahampaan alhaalla!

Vauva 6kk keinuminen
Pieni poika haaveilee
Postauksen kuvat ovat otettu tänään, kun kävimme Hugon kanssa ensimmäistä kertaa keinumassa. Voi sitä riemun ja naurun räkätyksen määrää, kun sai keinua. Tämä poju ei kyllä vauhtia pelkää, päinvastoin! :) 

2 kommenttia:

  1. Aika kyllä menee ihan hurjaa vauhtia. Täällä vietetään kohta Tiitiäisen 1v synttäreitä! Iiks, ei kai vauvavuosi ole kohta ohi!

    VastaaPoista
  2. Oijoi, niin se vain menee aika äkkiä. Vaikka meidän pieniä vauvoja nämä ovat vielä pitkään, eiks vaan ;) Tosi ristiriitaiset tunnelmat, kun toisaalta odottaa pojan kasvua ja kehitystä, mutta toisaalta haluais pysäyttää ajan hetkeksi :)

    VastaaPoista