keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Nyt mennään ryömien!

Blogissa on vallinnut jonkin aikaa hiljaisuus, mutta siihen on ihan hyvä selitys josta kertoilenkin teille seuraavassa postauksessa. Tämän postauksen aihe on paljon positiivisempi! Olimme viime viikolla käymässä ensin Ranualla Hugon mummolassa sekä teimme muutaman metsästysreissunkin siellä. Sitten suuntasimme Rovaniemelle käymään ensin Hugon papan luona ja sitten vielä mummulassa. Tuolla reissulla Hugo oppi ryömimään.

6kk vauva

14.10 Hugo pötkötteli aamusella mummolan matolla ja leikki omilla leluillaan. Katsahdin vähän Hugoon päin ja huomasin, että sehän oli liikkunut pitkän matkan siitä mihin hänet jätin. Seurailin jonkin aikaa pojan touhuja ja niinhän tuo vain paineli määrätietoisesti ryömien eteen päin. 

Nyt reilun viikon verran Hugo on ryöminyt ja nopeasti on taito karttunut. Poika ryömii jo hurjaa vauhtia eteen päin ja välillä oikein kiihdyttää. Hugo näyttää ihan mittarimadolta, kun ryömiskelee lattialla.

Minun mielipide on se, että on helpotus kun Hugo liikkuu. Onhan se joka paikkaan menossa koko ajan ja häntä saa olla koko ajan huhuilemassa, mutta onhan tämä helppoa! (ainakin vielä). Hugo on aina ollut todella toimelias ja utelias poika. Aikaisemmin häntä piti koko ajan kantaa jonnekin paikkaan, mutta nyt poika viihtyy pitkiäkin aikoja lattialla touhuskellen, kun pystyy itse siirtymään paikasta toiseen.

6kk vauva

Lempijjuttuja lattialla on tietysti kaikki kielletty. Yksi päivä Hugo oli menossa kovaa vauhtia omalle lelukorilleen, mutta matkalla hän huomasi vauhdista tietokoneen johdot ja oikein hinkuen ja kiljuen revitti niiden luokse. Lisäksi Aadan vesikuppi on tosi kiva ja sinne painellaan harva se päivä kauhean hihkumisen kera. 

Hugo on viime aikoina oppinut todella paljon juttuja, joista kyllä kertoilen sitten enemmän 7kk postauksessa. Nyt onkin menossa taas kunnon kehityspyrähdys :)

Laitanpas teille vielä videota Hugon ryömimisestä. Video on jo useamman päivän vanha, joten tuostakin ryömiminen on kehittynyt todella paljon. Tai ainakin poika on paljon nopeampi! 


8 kommenttia:

  1. Hui mikä vauhti! :D Meidän 5,5-kuinen matonen vasta pyörii napansa ympäri, innolla odottelen liikkeelle lähtöä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se liikkeellelähtö saattaa tapahtua aivan yhtäkkiä! Hugokin tähän asti vain pyöriskeli akselinsa ympäri ja liikkui kierien. Yhtäkkiä hän vain sitten silloin viikko sitten aamusella huomasi, että miten sitä päästään ryömien eteen päin. Ja nyt mennään oikeasti jo sellaista vauhtia, että äiskä saa ottaa nopeitakin askelia :)

      Tänään poju jo huojui pienessä konttausasennossa, mutta ei vielä siten lähtenyt liikkeelle ;)

      Poista
  2. Wautsi siitä se lähtee!! :) Niin ne vaan äkkiä oppii ja kehittyy päivä päivältä! On kyllä niin ihanaa seurata oman lapsen kehittymistä ja kasvamista!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on nyt alkanut tuntumaan, että aivan liian äkkiä menee aika!! Pitää vain nauttia ihan joka hetkestä täysillä, niitä kun ei saa enää takas :)

      Poista
  3. Höh, mä en saa videoo näkymään.. en tiedä takkuaako youtube vai mun kone. Täytyy yrittää myöhemmin uudelleen :)
    Mäkin oon sitä mieltä,et liikkumaan oppiminen todellakin helpottaa arkea vaikka sitten saakin olla tarkkana kattomas mihin toinen mönkii ja mitä lie suuhunsa löytää. Mutta on se vain silti paljon helpompaa, kuin jatkuva monen kilon puntti käsivarrella kulkeminen :D

    Meidän jänä 4,5kk kans eilen onnistu vähän liikkumaan. Nosti pyllyä laittamalla polvet mahan alle ja ponkaisi.. Näin pääsi pikkuhiljaa vähän eteenpäin, mutta kun kädet ei tiennyt mitä tehdä, jäi ne aina alle ja siksi vain pari senttiä kerrallaan pääsi etenemään.. Tätä teki pitkin päivää ja vielä tänä aamuna, mutta ei sen jälkeen.. En tiedä unohtuko taito vai turhauttiko hidas vauhti, mut tänään on yritetty ihan muita muuveja liikkumisen suhteen - tuloksetta.. Ja huudettu jälleen naama lattias pääsyä syliin.. voi voi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kans on välillä niin, ettei video näy ja toisinaan taas näkyy. Mikähän lie siinä on. Tein kokonaan uuden videonkin ja latasin youtubeen, mutta ei auttanut. Täytyy huomenna tutkailla asiaa. Ilmeisesti jotkut saavat sen näkymään.

      Onhan nuo pikkunatiaiset vain ihania touhuissaan... Kaikki se pitää vain opetella, ihan pienetkin asiat :)

      Poista
    2. Hmm.. jaa a.. Nyt taas toimii video.. Onkohan youtubella jokin ongelma. Kokeilepa huomenna uudelleen ja paina play- nappia vaikka useamman kerran jos onnistuis ;)

      Poista
    3. Kannattaa kokeilla mennä nettiin toisella selaimella. Mie käytän Google Chromea ja sillä ei video aukea jostain syystä. Menin sitten Internet Explorerilla nettiin ja tällä video alkoi näkymään heti :) Mikähän lie juttu sekin, en ole mikään tekniikan nero ;)

      Poista