lauantai 4. tammikuuta 2014

Vaatteita vauvalle: vaaleankeltaiset

Blogin pariin en ole ehtinyt muutamaan päivään, kun ollaan vähän koitettu järjestää kotia ja ihan vain ollaan rentouduttukin. Nykyään, kun alkaa tekemään jotakin, saa varata melkein tuplasti aikaa asian suorittamiseen kuin ennen. Innostuin ostelemaan kotiin pari uutta huonekalua ja pikkuisia sisustusjuttuja, niin täytyi raivata niillekin uutta tilaa. Kotia olisi tarkoitus esitelllä myöhemmin teille esimerkiksi videon muodossa, kunhan saisin tähän jotakin tolkkua. Erittäin hiljaa se hyvä tulee. 

Tänään kuitenkin ehdin pikaisesti yhdessä välissä kuvailemaan teille lisää Hipulle hankittuja vaatteita. Nämäkin vaatteet ovat äidiltäni saatuja, aivan uusia ja käyttämättömiä, mutta useamman vuoden laatikossa olleita. Tänään vuorossa ovat vaaleankeltaiset vaatteet.

potkupuku
Potkupukuja vauvalle
Vasemmalla Tutta- merkkinen, napakkaa kangasta oleva vetoketjullinen ja hupullinen potkupuku. Tämän puvun koko on 62. Ihastuin tähän pukuun aivan täysin; paksuhko, pehmeä kangas ja suloinen nalle-puhalluskukka- kuvio rinnassa. Keskellä myöskin Tutta- merkiltä potkuhousut, joissa samainen nallekuvio kuin potkupuvussa. Nämä potkarit meiltä löytyvät koossa 56. Oikealla Lappi tuotteen potkupuku koossa 62 eläinkuvioilla. 

body vauvalle
Pitkähihaiset bodyt
Vaaleankeltaisena löytyivät myös kaksi bodya. Vasemman puoleinen kietaisubody on Vendi- merkkinen ja koossa 60. Tätä pukua kuvittavat kissat, koirat ja puput. Oikealla ihana vähän kuin "automatto"- tyyliin kuvioitu body koossa 62. Tämä body on Tutta- merkiltä. 

Ihana kesäinen asukokonaisuus
Lopuksi vielä tällainen sievä kesäinen asukokonaisuus vaaleankeltaisen sävyssä. Setti on Napero- merkiltä ja koko on 62. Kuvioina paidassa sekä henkselihousuissa ovat perhoset, kukat ja sydämet. Tähän asuun on ihana pukea vauva kesällä :)

Pyykkikone pyörittelee parhaillaan meille punaisia vauvanvaatteita. Tällä tavoin, kun esittelen nämä teille, tulee käytyä läpi kaikki vaatteet ja kirjattua mitä ne ovat ja minkä kokoisia. Sitten onkin itsellä helppo miettiä, mitä vielä voisi tarvita niin ei tule ainakaan ostettua liian monta samanlaista. Toki vauvan kanssa tarvii useamman asukokonaisuuden, mutta helposti sitä menee ihan sekaisin siellä vauvanvaate- osastolla että tulee ostettua sellaista, mitä ei niin tarvisi. 

Eilen ja toissapäivänä seurailin sohvalla makoillessani Hipun liikkeitä. En tiedä, ovatko potkut aikaisemmin näkyneet ulos päin kun ei ole tullut seurailtua, mutta nyt ne näkyivät jo hurjan selvästi. Vauvan potkiessa koko masuni tärähteli ja kun vauva vaihtoi asentoa, muuttui vatsa aivan epäsymmetriseksi. Olo oli kuin vesisängyllä ;) H:n kanssa ollaan yhdessä katseltu vauvan potkuja ja ihmetelty niiden voimaa. 

Ajattelin vielä jakaa teillä ihanan pullareseptin. Tein eilen pitkästä aikaa pullaa ja toteutin ne vaniljakorvapuustin muodossa. Tuli aivan älyttömän hyviä. H sanoi, että ihan kuin ne kaupan irtopullat; sieviä ja makeita. 

vaniljakorvapuustit korvapuustit pulla
Vaniljapullat



Pullataikina:                                               

5dl maitoa
50g hiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)
2 munaa
2tl suolaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
13-15dl vehnäjauhoja
150g leivontamargariinia

Täyte:
2dl vaniljakreemijauhetta (minä käytin Milletti- merkkistä)
5dl vettä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri, mausteet ja noin puolet jauhoista. Sekoittele tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla. Alusta loput jauhoista, kunnes taikina irtoaa reunoilta. Lisää lopuksi sulatettu, vähän jäähtynyt margariini.

Kohota taikinaa lämpimässä paikassa, esimerkiksi vesihauteessa liinan alla noin 45min. Jaa taikina kolmeen-neljään osaan ja kauli osista suorakaiteen muotoisia levyjä. Levitä levyn päälle vaniljakreemiä ja rullaa levy napakasti kiinni. Jos haluaa lisää vaniljan makua, niin kreemin päälle voi vielä ripotella vaniljasokeria. Leikkaa rullasta noin kahden sentin paksuisia viipaleita ja asettele ne pullavuokiin. Laita pullat vielä liinan alle kohoamaan. Ennen uuniin laittoa voitele pullat kananmunalla ja ripottele pullien pinnalle esimerkiksi raesokeria. Paista pullat uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Milletti- jauheesta vaniljatäyte tehtiin kierrevatkaimella sekoittaen 2dl vaniljakreemijauhetta ja 5dl vettä kylmää.

Meillä tuoreet pullat nautitaan aina kylmän maidon kanssa! ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti