torstai 3. heinäkuuta 2014

Kolmen kuukauden ikäinen vauva

Taas on meidän poika kuukauden vanhempi. Ajan nopea juoksu ihan hirvittää. Meidän Hippu-vauva on jo 3kk! Poika painaa nykyään varmastikin jo kuusi kiloa, kun reilu pari viikkoa sitten paino oli 5,4kg. Pituuttakin on tullut niin mahdoton, että pikkuvaatteita on pitänyt jo paljon viikata laatikkoon. Pieni haikeus iskee aina, kun laittelen pienen Hipun ensimmäisiä bodeja ja pöksyjä varastoon.

Kulunut kuukausi on ollut Hipulle hurjaa kehityksen aikaa. Hän on löytänyt nyt kunnolla kätensä, jopa oppinut tarttumaan niillä esineisiin ja viemään niitä suuta kohti. Hän on hirveän iloinen, kun näkee meidät ja hänelle tulee paha mieli jos menemme pois näkösiltä, jos hänellä ei ole silloin mitään muuta mielenkiintoista katseltavaa. Aadakin on nyt kunnolla huomattu ja Hippu naureskeleekin kovasti nähdessään Aadan.

Viilentävä purulelu on ollut suuri helpotus kutiaville ja kipeille ikenille
Viilentävä purulelu on ollut suuri helpotus kutiaville ja kipeille ikenille

Naurun lisäksi jokelteluun on tullut hirveän paljon uusia "sanoja". Vauva juttelee jo mukamas lauseita ja jos hänelle laulaa, niin hän laulaa mukana. Leikkimaton leluille höpötellään ja kiljutaan kovasti. Uusin kiinnostuksen kohde onkin televisio. Hippu huomasi telkkarin, kun sieltä tuli jalkapalloa ja hän oli tv:n edessä leikkimatolla leikkimässä. Ihmettelin, kun leikkimaton pianon ääniä ei enää kuulunut, niin mentiin katsomaan. Siellä se Hippu molemmat nyrkit suussa katsoi televisiota jännittyneenä. Nyt onkin pitänyt kääntää vauvan katsetta pois päin televisiosta, ettei hän hirveästi sitä tuijottaisi. 


vauva televisio
Televisiokin kiinnostaa kovasti

Vauva on todella jäntevä ja terhakka. Hänen pitää koko ajan saada olla kohoasennossa ja sylissä on mukava seisoskella ja hyssyttää itseään pienellä kyykkyliikkeellä. Lisäksi Hippu yrittää kovasti jo kääntyä selältään vatsalleen. 

Meillä myös aloitettiin hiljattain kiinteät neuvolan suosituksesta, kun pojalla meni maitoa (korviketta) aivan mahdottomasti. Nykyään meillä menee reilu purkillinen sosetta päivässä ja poika on ollut alusta asti todella hyvä syömään. Oikein isolle aukaisee suunsa, kun lusikka lähestyy. Meillä syödään porkkanaa, perunaa, maissia, bataattia, päärynää ja luumua. Kaikki tuntuu olevan Hipun suurta herkkua. Soseista ei ole tullut ollenkaan vauvalle mitään vaivoja, päin vastoin, vauva on nykyään todella hyväntuulinen.

Kylvyssä Hippu tykkää edelleen olla kovasti. Nykyään ammeessa nauretaan, polskitaan ja roiskitaan. Selvästikin vauva nauttii lämpimästä vedestä. Joskus tulee itkukin, jos vanhemmat pitää poikaa liian vähän aikaa kylpemässä. Meidän pitääkin ostaa isompi amme, että vauva mahtuu siinä paremmin polskuttelemaan.

Hippu 3kk

...Nauraa, jokeltelee jatkuvasti (vastailee, kun hänelle puhuu)
...Kiljahtelee ja huokailee jännittyneenä esim. kun kylvyssä on niin kivaa
...Kohdistaa katseensa jo erittäin hyvin pieniinkin yksityiskohtiin
...Yrittää tarttua eri esineisiin ja varpaisiinsa
...Kohottaa hieman rintakehäänsä käsillään, kun makaa vatsallaan
...Nukkuu yöt ensin 4-5h putkeen ja sitten 2-3h pienen heräämisen ja rintaruokinnan jälkeen.
...Ymmärtää jo koiran ja nauraa sille kovasti
...Koittaa komentaa isiä ja äitiä
...Osaa hyssyttää itseään seisaallaan vanhempien sylissä
...Yrittää jo kovasti kääntyä vatsalleen
...Syö hyvällä ruokahalulla kiinteitä ruokia
...Omat lelut ovat hirveän tärkeitä
...Käyttää Lidl Toujours vaippoja koossa 3
...Käyttää vaatteissa kokoja 62/68 riippuen merkistä

Juhlittiin Hipun ristiäisiä viime sunnuntaina 29.6. Pysykää kuulolla, niin kertoilen teillekin seuraavassa postauksessa meidän yllätyksellisistä ja tapahtumarikkaista ristiäisistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti