tiistai 15. heinäkuuta 2014

Olipa kerran kylpyhetki

Hugo rakastaa valtavasti kylpyä. Kyllä hän tykkää suihkussakin olla ja hän usein nauraakin suihkulle jo ennen kuin olemme menneet edes sen alle pesulle. Mutta kylpeminen on kuitenkin se meidän pojan juttu. Kylpeä hän voisi koko ajan ja vaikka kuinka pitkän aikaa tahansa. Vaikka kylvyssä oltaisiinkin kauan, tulee aina itku kun sieltä pois joutuu. Suihkun jälkeen ei tulekaan itkua. Hugo selvästi nauttii kylvystä suuresti ja hänen iho kestää sen hyvin, joten meillä kylvetäänkin nykyään usein.

vauva kylvyssä
Kylpyvermeet valmiina odottamassa pikkukylpijää

Kylpypuuhat meillä eivät ole todellakaan mitään ihanan rentouttavia, rauhallisia hetkiä. Meillä riehutaan, kiljutaan, nauretaan, polskitaan ja räiskitään. Hugo on aivan mahdoton ollessaan kylvyssä. Hän hinkuu ja huokailee, potkii vettä villinä ja pyörii vaikka miten päin. Tässä touhussa vaaditaan kylvettäjältä oikeasti voimaa. Hugon mummo oli aivan ihmeissään, kun hän kylvetti poikaa. Ei kuulemma ollut koskaan nähnyt noin villiä pientä kylpijää. Olihan se mummollakin väsyneet kädet touhun jälkeen. 

3kk vauva kylpy
Hugo innokkaana kylpemässä

Kylvyssä nähdään tätä innostunutta, jännittynyttä ja terävää katsetta. Isi meillä on maailman paras kylvettäjä, koska hän ei ole ylivarovainen vaan hössöttää ja sählää pojan kanssa minkä kerkeää. Äiti on aivan liian lälly, äiti ei osaa.

3kk vauva kylvyssä
Kylvyssä hassutellaan, naureskellaan ja polskitaan hurjasti

Vaikka H meillä yleensä kylvettää Hugon, en malta olla pois vierestä katsomasta kun poika niin onnellinen siellä on. Tätä naurua ja iloa on niin ihana seurata. 

Kyllä meillä kuitenkin kylvyssä myös peseydytään, vaikka tuntuuhan se olevan enemmänkin leikkipaikka. H on todella huolellinen Hugon pesusta ja käykin joka paikan perusteellisesti läpi. Kylvyn loppupuolella lorautetaan pikkuisen kylpyöljyä veteen, jotta pojan iho saa hiukan kosteutusta. Muuten en kyllä hoidakaan Hugon ihoa öljyn lisäksi kuin talkilla. Ei ole koskaan tarvinnut, koska iho on aina ollut hyvä.

Kylvyn jälkeen tosiaan tuleekin se suruhetki. Heti, kun pojan nostaa pois kylvystä, alkaa surullinen itku. Itku loppuu, kun saamme kaikki vaatteet päälle. Joskus itkua ei tule, kun isi jaksaa kovasti pelleillä pojalle, äidin pukiessa häntä. 

3kk vauva päiväunet
Onnellinen vauva iltaunilla

Sitten meillä syödään ja jonkun aikaa leikitään leluilla. Vaikka meidän kylpyhetket ovat tällaista resuamista, ei Hugo siltikään siitä koko loppuillaksi piristy. Yleensä leikkihetken jälkeen juotu maito nukuttaa vauvan uneen. Puhdas iho, puhtaat vaatteet, täysi masu ja ylimääräinen energia purettuna polskutteluun nukuttaa pojan hetkessä uneen.

Hugo selvästikin nauttii vedestä. Ihan pienenä vauvana hän köllötteli onnellisena kylvyssä, piti silmiä kiinni ja maiskutteli suullaan. Nykyään kylpeminen on villiä ilottelua ja leikkimistä. Tämän vuoksi olenkin ajatellut alkaa käymään jossakin vaiheessa Hugon kanssa vauvauinnissa.

Minkälaisia kokemuksia teillä on vauvauinnista, jotka olette käyneet?

Olen ottanut useasti videoita, kun Hugo on kylpenyt. Niitä olisi mahtava näyttää teillekin, koska niistä näkee hyvin tämän kylpemisen riemun. Kylpyvideot vain paljastavat aivan liikaa pojan kroppaa, joten niitä en kyllä halua nettiin laittaa. Pitää joskus laittaa Hugolle uimapöksyt kylpyyn päälle, jotta saisi julkaisuunkin sopivaa videota ;)

Asuuko jonkun muunkin kotona tällainen vesipeto, vai onko teidän kylpyhetket rentoutumista ja köllöttelyä lämpimässä vedessä?

8 kommenttia:

  1. Meidän poika oli myös hurjaakin hurjempi vesipeto alusta saakka ja nyt reilun 1,5 vuoden iässä on sitä edelleen. Me käytiin vauvauinnissa, aloitettiin pojan ollessa reilut 3kk ja ihan mahtavaa oli. Hän nautti kyllä koko ryhmän edestä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kyllä meidänkin sitten pitää päästä vauvauintiin! :) Onhan se ihanaa nähdä, kun pienellä on kivaa ja kehittäähän se uinti vauvankin lihaksistoa mukavasti ja mielelle tekee hyvää :)

      Poista
  2. Yksi vesipeto ilmoittautuu ! Meidän 2kk Ava-tyttö rakastaa kylpemistä; maiskuttelee, polskuttelee ja kovasti haluais lähtee uimaan :D Hetken hötkyiltyään neiti malttaa rauhoittua pesulle ja sen jälkeen vielä lillutellaan vedessä hetki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä tuo maiskuttelujuttu.. Hugokin aina maiskuttelee aivan mahdottomasti kylvyssä, ilmeisesti joku hyvänolontunteen ele :)

      Poista
  3. Meidän kotoa löytyy myös 2,5kk vesipeto. Kylpeminen oli ensin rauhallista touhua, mut nykyään polskutellaan kovastikin :D Ja tosiaan kylvystä kun lähdetään, niin itku pääsee. Me myös kylvemme usein, koska iho kestää hyvin ja poika nauttii :) O myös tykkää suihkusta, mut kun sylissä saa siinä istuskella niin uni meinaa tulla. Eli suihkuhetki on taas todella rentouttava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin Hugo ihan pikkuisena oli hyvinkin rauhallinen kylvyssä, köllötteli vain tyytyväisenä :) Suihkupuuhat ovat meilläkin samallaisia kuin teillä... Siellä vain ollaan sylissä, huokaillaan ihanasti, rentoudutaan ja ehkä jopa nukahdetaan :)

      Poista
  4. Suosittelen lämpimästi vauvauintia, ihana koko perheen harrastus. Jos Kemin uimahalliin meinaatte, niin äkkiä jonoon, aikaisemmin ainakin on ollut kuukausien jonot. Me päästiin vajaa 6kk iässä, ilmoittauduin heti kun vauva syntyi. Tuo vesijuttu on pienille niin luontainen, että olis ollu kiva päästä "tositoimiin" jo silloin päälle 3kk iässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tiedosta! Täytyypäs soitellakin sinne ja kysellä, että minkälaiset jonot siellä tällä hetkellä on :) Oishan tuo kiva päästä pojan kanssa vähän harrastamaan :)

      Poista