tiistai 1. heinäkuuta 2014

2,5kk neuvolakäynti

Vauva-arkemme on jatkunut edelleen hektisenä ja tällä hetkellä on muutenkin niin paljon kaikenlaista hommaa ja projektia, jotka ovat vieneet voimia niin etten ole jaksanut hirveästi bloginkaan puolelle. Kovasti tänne on kuitenkin ollut ikävä kirjoittelemaan tänne juttuja. 

Kävimme 13.6 neuvolassa, Hipun ollessa 2,5 kuukauden ikäinen. Neuvola olikin tälläkertaa toisessa neuvolassa, joka on paljon isompi kuin meidän oma. Neuvolan täti oli nuori, iloinen ja todella mukava nainen. Hänen luona pääsemme käymään vielä kerran. Vauvakin tykkäsi hänestä ja jutteli hänelle ja naureskeli. 


vauva 2,5kk
Iloinen pikkuinen Hippunen 2,5kk

Neuvolassa ensiksi juteltiin meidän kuulumiset läpi ja kerroimme minkälainen päivärytmi meillä on. Kerroin, että vauvalla menee yli 1,5 litraa päivässä korviketta ja lisäksi vielä minun maitoa jonkin verran. Tämänkin määrän jälkeen vauva itkeskelee 1-2 tunnin välein ja haluaa tankata lisää. Ensiksi ajattelin, että tämä olisi tiheän imun kausi, mutta se alkoikin venyä todella pitkäksi. Hippu on ollut pikkuisesta asti kova syömään. Saimmekin luvan aloittaa pojalle varovaisesti soseet. Nyt onkin hyvä aika jo soseita maisteltu ja mistään ei ole mitään masuvaivoja tullut ja ruoka maistuu vauvalle hyvin. Soseiden aloittamisen jälkeen poika on iloinen ja nukkuu todella hyvin. 

Sitten vauva punnittiin, vaaka näytti painoksi 5410g, eli kuukaudessa oli tullut painoa 1070g. Pituutta oli 57,3cm eli 3,3cm oli sitäkin tullut kuukaudessa. Sitten vielä mitattiin päänympärys, joka oli 39,4cm. Sekin oli kasvanut 1,9cm. Meidän pieni Hippumme on saanut syntymäpainoonsa melkein kolme kiloa lisää painoa ja pituuttakin kymmenen senttiä! Ei se ole ihmekään, että vauvanvaatteita on jo joutunut pakkailemaan laatikkoon. 

Sitten neuvolan täti vähän pyöritteli ja tarkasteli vauvan. Kaikki oli kunnossa ja iho hyvä. Hipulla onkin aina ollut todella hyvä iho, koskaan ei ole kuiva ollut eikä punoittanut. Pepunkin iho on aina pysynyt hyvänä. 

Seuraavaksi neuvolan täti näytti vauvalle kaikkia leluja ja muita juttuja tarkistaakseen, seuraako vauva niitä vielä. Kovasti poika seurasi niitä ja naureskeli. Sitten hän vielä kokeili kuinka Hippu kannattelee päätään ollessaan vatsalla. Hyvin kannatteli. Hippu kannatteleekin päätään jo kokonaan itse. 

Neuvolan täti kehui vauvaa, kuinka hän on tomera, reipas ja utelias. Ihmetteli, kun poika haluaa niin paljon seisoa ja varvistella. Hän sanoi, että vauva on hyvinkin terhakka ikäisekseen ettei varmaankaan mene kauaa kun hän jo ensimmäisiä kertoja yrittää ryömiä eteen päin. Lisäksi hän kehui vauvan tarkkaavaisuutta ja seurustelukykyjä. 

Lopuksi vielä annettiin Rota- rokote suun kautta, jonka olemmekin saaneet jo kerran. Se upposi hyvin. Hippu oikein aukaisi suun sille ruiskulle, jolla neuvolan täti sen pojalle antoi :)

Lopuksi vielä neuvolakortista tietoja:


Vauvan ikä: 2,5kk (1,5kk)
Paino: 5410g (4340g)
Pituus: 57,3cm (54cm)
Päänympärys 39,4cm (37,5cm)

"Äidin ja isän kanssa neuvolassa. Tarkkaavainen ja aurinkoinen poika. Mahtavasti seurustelee jo. Rintamaidolla ja korvikkeella hyvin kasvaa. Kiinteät ruuat voi jo ottaa pikkuhiljaa käyttöön, mikäli maito ei tunnu riittävän."

Seuraavassa postauksessa kertoilenkin sitten teille, millainen on kolmen kuukauden ikäinen Hippu!

2 kommenttia:

  1. Heippa!
    Blogiasi on mukava lueskella. Toivottavasti löytyy aikaa päivitellä sitä tulevaisuudessakin, vaikka pienen poikavauvan äitinä ymmärrän hyvin ajanpuutteen.
    Onko teillä vielä ollut ristiäisiä/nimenantojuhlia? Olisi kiva, jos tekisit postauksen niistä. Mielenkiinnolla jään myös odottamaan, minkä nimen poikanne on saanut/saa, jos sitä täällä julkistatte. :)
    -Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Kiitokset kommentistasi! Juuri tässä työstän ristiäispostausta (juhlittiin 29.6) ja se tuleekin lähipäivinä sitten tänne luettavaksi :) Siellä olikin tapahtumaa ja yllätystä kerrassaan, joten pysyhän kuulolla!

      Kiva kuulla, että viihdyt blogini parissa ja on minulla tarkoitus ehtiä tänne postailemaan aina, kun vain pikkumieheltä ja muilta hommilta ehdin :)

      Aurinkoista kesää sinulle ja perheellesi!

      Poista