sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Ensimmäisiä hankintoja vauvalle

Rovaniemen reissu on tehty ja kotona näyttää jo vähän siltä, että meille on vauva tulossa. Bongasin netistä käytetyn edullisen hoitopöydän ( Drewex pepe ), joka oli sopivasti matkan varrella, joten pitihän se käydä hakemassa. Häneltä sain myös neljä kestovaippaa. Olikin ihanalla paikalla sen naisen talo, jolta pöydän haimme. Aivan Kemijoen rannalla, idyllisen näköisessä kylässä. Autosta astuessamme kuului iloinen "määäää", siellä oli lampaita. Sisällä vastassa oli koira, kaksi kissaa ja ihana minipossu. Minä ihastuin pikkuiseen possuun, sellainen pitäisi itsellekin saada. Oli aika eksoottinen kaveri, osasi temppujakin :) Talon emäntä oli oikein mukavan oloinen ja pyysi meitä joskus käymään heillä ihan ajan kanssa katsomassa eläimiä. Ilmeisesti oltiin aika samanhenkisiä ihmisiä kuin hän. 
hoitopöytä
Hoitopöytä sekä hoitoalusta vauvalle
Ajeltiin sitten ensimmäiseksi äitini luo ja valmiiseen pöytään. Äiti värjäili nopeasti minun hiuksista tyvikasvun piiloon ja napsaisi muutaman sentin kuivia latvoja. Minä leikkasin äidillekin päivitetyn lookin :) Välillä on ihan mukavaa tehdä hiustenleikkauksia pitkästä aikaa. Illalla kävimme isäni luona kyläilemässä ja isä antoi meille pari joululahjaa. Käytiin isän kanssa vähän penkomassa hänen vinttiään, josko sieltä jotakin löytyisi vauvalle. Sieltä löytyi äitin ostama ihan uusi hoitoalusta sekä tyttömäinen sitteri. Löytyi sieltä myös uusi Baby Björnin rintareppu. Otin hoitoalustan jo nyt matkaan ja isä aikoi tuoda sitterin ja rintarepun meille, kunhan vauva syntyy. Vintiltä löytyi myös meidän vanhoja vauvanvaatteita, niitä ajattelin katsella myöhemmin ihan ajan kanssa.
vauvan hoitoalusta
Suloinen hoitoalusta sekä leluja
Seuraavana päivänä äitin kanssa käytiin penkomassa sitten hänen varastoaan ja sieltä löytyi Hipulle vaikka mitä. Iso laatikollinen ihan uusia vaatteita, pussillinen lakanoita, pinnasängyn reunapehmuste, leluja, tutteja ja tuttipulloja. Vaatteet olivat pääasiassa melko tyttömäisiä, söpöjä ja värikkäitä. Mietinkin, että kun saamme äitiyspakkauksen ei meidän tarvitse ostaa vauvalle kuin pinnasänky, siihen patja, amme, yhdistelmävaunut, turvakaukalo sekä hoitotuotteita ja vaipat. 

Kotiin ajeltiin vähän pienempää tietä pitkin, koska nelostie oli ihan hirveässä kunnossa; aivan jäinen ja urainen sekä joululiikennettä oli paljon. Kävästiin vielä nopeasti kaupassa hakemassa lisää herkkuja jouluksi. Kotona vielä katselin vauvan vaatteita läpi nopeasti ja lajittelin pesuun menevät ja ne jotka eivät pesua tarvitse. Lähes kaikki kuitenkin pesen, koska ovat olleet varastossa. Onhan niitä pikkuisia vaatteita ihanaa hypistellä ja ihmetellä, miten vauva niihin oikein voi mahtua. Löysinkin jo meille sairaalasta kotiutumisvaatteet. Ajattelin esitellä teille vauvan vaatteet ja tarvikkeet pikkuhiljaa osissa täällä blogissa. Niitä on aika paljon ja niiden kuvaamiseen saa kyllä varata aikaa :) H katseli minun touhotustani vaatteiden kanssa ja totesi "sinä taidat vähän hössöttää" ;)


hoitopöytä vauvantarvikkeet
Kurkistus hoitopöydän ylimpään laatikkoon
Tänään aamulla heräillessäni katselin hoitopöytää ja mietiskelin, että meille tosiaankin tulee vauva. Vähän on vielä hassua nähdä vauvan juttuja meillä ja asiaa tulee mietittyä monesti uudelleen ja uudelleen. Onhan tämä meille vielä aika tuore juttu ja kaikki on tapahtunut niin nopeasti. Vaikka onhan tässä se hyvä puoli, että minun ei ole tietoisesti tarvinnut kauaa odottaa vauvaa ;)

Tänään on pyykkikone laulanut koko päivän ja pitää vielä alkaa tekemään vähän joulusiivouksia. Huomenna saakin jo rauhoittua joulun viettoon ja paistella kinkku aatoksi valmiiksi. Joulun jälkeen päästäänkin ihastelemaan meidän pikkuista Hippua ultraan, en meinaa malttaa odottaa! :)

2 kommenttia:

  1. Vooooi ihana hoitotaso! Kuva ylälaatikostakin kertoo, että teillä on Hipulle jo vaikka mitä!! :-) Tääkin tahtoo shoppailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuota tuli saatua jo vaikka mitä vauvalle, helpotus kun ei tarvitse kaikkia pikkuista ostaa erikseen kun minä en mikään himoshoppailija muutenkaan ole ;) Ja onhan se kiva, kun on jo jotakin niin saa ihastella ja hypistellä...Lähehän äkkiä Joulun jälkeisiin ALEihin shoppaileen :)

      Poista