keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Raskausviikko 21 ja ostostelua

raskaus, rv 21, raskausviikko 21, vauvamaha, raskausmaha
Rv. 21
Viikot menevät kuin siivillä, meille tuli eilen täyteen 21 raskausviikkoa. Hippu liikkuu todella paljon ja potkuissa alkaa olla jo melkoisesti voimaa. Tällä viikolla sikiö on noin 400g painava ja pituutta on kertynyt noin 26 senttimetriä. Näillä viikoilla sikiö tekee hengitysharjoituksia; vetää lapsivettä keuhkoihinsa ja hengittää sen ulos. Selvä päivärytmi on kehittynyt Hipulle. Aamulla, kun heräilen, pitää potkia ja jymytä kovasti. Päivällä se on melko rauhallinen, etenkin kun pysyn liikkeessä. Alkaessani syömään, alkaa Hippu muistutella taas olemassa olostaan. Kuitenkin iltaisin sillä on parhaimmat bileet, kun olen alkamassa nukkumaan. Ollaankin H:n kanssa vitsailtu, että siellä se siivoaa yksiötään, kun liikkeitä tuntuu oikealla ja yhtäkkiä taas vasemmalla. Onhan se mukava, kun vauva on aktiivinen. 

Minulla on vatsa pyöristynyt taas hiukan enemmän, mutta mielestäni se on vielä melko pienehkö. Niin ovat myös monet muutkin sanoneet. Ei kyllä haittaa ollenkaan, että tässä vaiheessa onkin vielä pikkuinen, eiköhän sitä isoa masua ehdi vielä katsella ja onhan se aivan erilailla tiellä. 

Omassa olossani en ole paljoa muutosta huomannut, mutta olen nyt ollut ehkä hieman normaalia väsyneempi. Lisäksi hengästyn todella nopeasti lenkillä, vaikkakin ollaan joka päivä käyty pariin otteeseen lenkkeilemässä. On varmaan tuota painoa ehtinyt jo tulla jonkin verran. Eilen kävimme tekemässä pitkä shoppailureissu kaupunkiin ja kun olimme päivän lopuksi ruokakaupassa, alkoi viiltävä pistos tuntua navan oikealla puolella. Samaan aikaan hengästytti kovasti. Olo helpottui jonkun ajan päästä ja teimme ostoksemme loppuun ja lähdimme kotiin. Kotona taas syönnin jälkeen tuli samallainen viiltävä ja pistävä kipu, mutta tällä kertaa vasemmalle puolelle. Jotenkin tuntui, että joku olisi repinyt vatsaani kivun puolelle. Lisäksi tunne oli sellainen kuin vatsanahkat olisivat revenneet. Näihin tunteisiin joka kerta liittyi hengästyneisyyttä. 

Säikähdin uutta tilannetta kovastikin ja soittelin äidilleni, että mikä tämä mahtaisi olla. Äiti epäili niiden olevan joko kohdun kasvusta johtuvia kipuja, kun lihakset ja kudokset joutuvat koville tai sitten pitkästä shoppailureissusta johtuvia supistuksia. Lepäilin sitten loppuillan ja yritin ottaa rauhallisesti. Välillä noustessa tuntui vihlovaa kipua aivan alavatsassa, aivan kuin kuukautiskipuja. Lopulta kivut lähtivät kokonaan pois ja muutaman kerran tunsin vielä ylempien vatsalihasten kohdalla jännittyneisyyttä, olisivatkohan olleet kivuttomia supistuksia? Näistä täytyy kysellä huomenna enemmän neuvolan tädiltä, kun meillä on varattu aika sinne ja mennään H:n kanssa selvittelemään sukujemme perinnöllisiä sairauksia. Tänään ei ole enää noita kipuja tuntunut, mutta pitää nyt yrittää ottaa rauhallisemmin. 

Onko muilla ollut tällaisia kipuja näillä viikoilla?

Minäkuva, minä

Vielä siitä eilisestä shoppailukierroksesta.. Minulla oli tarkoitus eilen päivitellä tänne blogiin kuulumisia, mutta H. huomasi aamulla, että tänään lähdetään käymään kaupungilla. Kävimme Tiimarista ostamassa koreja eteiseen lapasille ja pipoille sekä nättejä lasipurkkeja. Tiimarissa oli kaikki -50%, joten pitihän sieltä nyt jotakin kivaa löytää. Olihan siellä aika masentunut meininki myyjillä, kun heidän toimintansa loppuu nyt kokonaan.

ostokset shoppailu piensisustus sisustus
Ostoksia Tiimarista sekä Tokmannilta; koreja, purnukoita, käsipyyhkeitä...
Kävelimme Arnoldsin ohi ja minulla alkoi ihan hirveästi tehdä mieli sitä Creme pomada -sydänmunkkia ja pitihän sen H:n sitten lähtiä minun seuraksi sinne. H. vieläpä tarjosi minulle tämän kierroksen herrasmiehenä. Onhan ne aika huokean hintaisia; kaksi munkkia ja mehu 8.30e. Ei me kyllä käydä Arnoldsissa kuin kerran-pari vuodessa, joten oli se kyllä sen arvoista. Pitäis joskus kokeilla, että osaisiko itse tehdä saman tyylisiä.  Mutta oli mukava syödä pitkästä aikaa jonkun muun tekemiä kuin omia :)

hiilihapotuslaite, sodastream, my soda, irtopohjavuoka
My Soda -hiilihapotuslaite ja irtopohjavuoka


Sitten jatkettiin Tokmannille. Minulla oli pitkä lista mitä kaikkea pientä sieltä pitäisi kotiin katsella, mutta puoliakaan ei löytynyt. Verhoja, kylppärimattoja yms. täytyy tilata netistä Joulun jälkeen. Minulla on tullut hirveä pesänrakennusvietti, joten koti pitää saada pian näyttämään viihtyisältä ja meidän tyyliseltä. Mukaan kuitenkin tarttui Hippu-vauvan kuvalle kehykset, pyykkikori, siivoustarvikkeita, peltipurkkeja, kaksi lasipurkkia kynttilöineen ja käsipyyhkeitä. Ostoksista varmaankin on helppo päätellä minun lempivärit; vaaleanpunainen (oikeastaan kaikki punaisen ja lilan sävyt), valkoinen, harmaa ja musta. Keittiöön piti saada vielä vähän täydennystä, joten ostettiin vihdoinkin hiilihapotuslaite, jotta limsan juonti jäisi vähän vähemmälle. Meillä on omatekoista mustikkamehua, joten ajateltiin kokeilla hapottaa sitä. Lisäksi ostin irtopohjavuoan, että saan tehdä juustokakkuja. Jouluksi minulla onkin tarkoitus tehdä joku suklainen versio. 

ultraääni, vauva, valokuvakehykset
Kehykset ultraäänikuvalle
Kävin myös apteekista hakemassa itseäni ja vauvaa ajatellen vähän vitamiineja. Ostin Multitabsin raskaus plus- tabletteja, joissa on kaikki mahdolliset vitamiinit ja hivenaineet joita odottava äiti sekä sikiö tarvitsevat. Näitä pitää ottaa yksi pilleri päivässä. Ostin myös raskaana oleville suunnattuja omega 3 kalaöljytabletteja, jotka ovat sikiön kehitykselle erittäin tärkeitä. Lisäksi ostin Bio oil- ihonhoitoöljyä, joka ennalta ehkäisee raskausarpia, auttaa arpia parantumaan, parantaa ihon sävyä ja tekee ihosta ihanan kosteutetun ja joustavan. En tiedä auttavatko raskausarpiin, mutta olen käyttänyt tätä öljyä jo paljon ennen raskautta ja edellinen purkki olikin jo ihan lopussa. Itse olen tykännyt tästä kovasti ja auttaa ainakin ruhjeiden paranemisessa, joita minulle helposti tuleekin. Ja tosiaankin tasoittaa ihon sävyä! Tuotetta voi käyttää kevyesti myös kasvoille. Alkuun öljystä saattaa tulla ihan pieniä näppyjä ihoon, minulle tuli ainakin jalkoihin jonkun verran, mutta ovat jo hyvää vauhtia häipymässä pois. 

Apteekin jälkeen oltiin ajelemassa ruokakauppaa kohti ja huomasimme matkalla ison kirpputorin. Täällä päin kirpputorit ovat melko viihtyisiä ja siistejä paikkoja, ihan sellaisen oikean liikkeen näköisiä. Me ei olla koskaan varsinaisesti oltu mitään kirpputoreilla kierteleviä ihmisiä, mutta tämän kirppiskokemuksen jälkeen saatamme käydäkin niissä useammin. Kiertelimme pöytiä ihan ajan kanssa ja vauvallekin olisi löytynyt jo vaikka mitä; vaatteita, pinnasänky, tarvikkeita... Mutta mitään ei vielä uskallettu ostaa. Minun äidilläni on paljon aivan uusia ja käyttämättömiä vauvanvaatteita ja tarvikkeita muutaman vuoden takaa, joten täytyy tarkistaa ne ensin ja suunnitella sitten mitä tarvitsemme. Kuitenkin pinnasänkyä, vaunuja sekä turvakaukaloa olemme jo katselleet. Vaunut ja turvakaukalon tilaammekin lähipäivinä, kunhan vielä saamme viimeisen varmistuksen, että merkki johon olemme mieltyneet, on varmasti hyvä ja meille sopiva. Vauvan vaatteista ja tarvikkeista tuleekin sitten heti useampi postaus, kunhan saan käytyä äidin luota ne hakemassa. Vaunut esittelen myös teille heti kun kotiutuvat. 

Multitabs raskaus plus, omega 3, nivea, raskaus
Multitabs Raskaus plus, Multitabs Omega 3, Bio oil ja Nivean tehonaamiot
 Kirpputorin jälkeen kävimme vielä ruokakaupassa ja ostin itselleni Nivean syväpuhdistavia (Nivea active purifying mask) ja tehokosteuttavia (Nivea refreshing moisture mask) tehonaamioita. Olen käyttänyt kyseisiä tuotteta jo pitkänkin ajan ja kokenut ne erittäin hyväksi herkälle sekaiholleni. Syväpuhdistava naamio puhdistaa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti ihohuokoset ja tasoittaa ihon sävyä. Aivan huipputuote mustapäille! Tehokosteuttava naamio tekee ihosta ihanan pehmeän ja kosteutetun. Aivan ehdottomia ovat olleet hankalalle ja aralle talvi-iholleni. 

Joulukortit, ostokortit, Joulu
Joulukortteja

Illalla vielä kirjoittelin muutamalle sukulaiselle ja ystävälle joulukortit. Minulla on aina ollut tapana askarrella itse joulukortit, mutta askartelutarvikkeet jäivät entiseen kotiimme ja saan ne vasta keväällä sieltä, kun sinne menevä tie on lumesta tukossa. Katselin eilen kaupoista askartelutarvikkeita, mutta kaikki jouluiset olivat ehtineet jo loppua joten tänä vuonna täytyi tyytyä kaupan kortteihin. Vähän kyllä oudoksutti, mutta meneehän se yksi joulu näinkin. Korttien askartelu on vain ollut joka Joulun perinne ja viimeistään silloin olen saanut oikein kunnon joulufiiliksen päälle. No, ensi vuonna sitten taas.

Loppuilta menikin rauhallisissa merkeissä, kun yritin levätä mahdollisimman paljon, jottei niitä mahakipuja tulisi enää. Suihkussa huomasin, että jalkanikin olivat aivan turvonneet. Oli ilmeisesti liian raskas shoppailureissu. Tänään kuitenkin kaikki nuo oireet ovat olleet poissa ja olo muutenkin taas normaali. Huomenna mennään sitten sinne neuvolaan H:n kanssa ja palaan kirjoittelemaan neuvolakuulumiset tänne seuraavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti