lauantai 14. joulukuuta 2013

Vauvan sukupuoli?

beagle, pentu, koiranpentu, jäniskoira
Armas- pentu 2 viikkoa

Tyttö vai poika? Se on alkanut askarruttaa mieltäni. Ei sillä, että sillä olisi jotakin väliä, yhtälailla molemmat ovat meille toivottuja ja tervetulleita. Nyt on vain menossa sellainen vaihe, että haluaisin ns. henkilöllistää vauvan. Olen alkanut jo puhumaan vauvalle, mikä tuntuu välillä vähän höpsölle. H. on myös muutaman kerran leperrellyt sikiölle. Nimihän pienellä jo on; Hippu, joka tietysti vaihtuu sitten aikanaan ristiäisten / nimiäisten muodossa. Vauvan tulevaa nimeä sen sijaan en ole miettinyt ollenkaan, ehkä sen pohtiminen tulee myöhemmin, ehkä vasta sitten kun näkee vauvan? Lisäksi vauvan sukupuolen tietäminen helpottaisi ehkä vähän vaate -ja tarvikehankinnoissa, vaikka itse en kyllä suoranaisesti halua eritellä poikia vaaleansiniseen ja tyttöjä vaaleanpunaiseen. Joku minussa vain haluaa tietää, että kumpi siellä mahdollisesti voisi köllötellä :)

Minulla ja H:lla on ollut alusta asti tyttöolo. Meille on jo kauan povattu neula-lanka- testillä kolmea tyttöä, molemmille näyttää samaa tulosta. Sitä on aina vitsailtu perheautoja katsellessa, että takapenkeillä on hyvin tilaa meidän kolmelle tytölle. Lisäksi H:n suvussa on paljon tyttöjä, niin jotenkin sitä on aina mielessään ajatellut, että tyttö sieltä tulee. Minulla ei kuitenkaan ole itselläni sellaista, että haluaisin sieltä tulevan tiettyä sukupuolta olevan, tärkeintä on että vauva on terve ja tulis nyt sentään jompikumpi ;)


Haksahdin sitten tekemään näitä erilaisia tyttö-poika -testejä, mitä netistä löytyy. Suhtaudun näihin tietyllä varauksella ja leikkimielisyydellä, mutta hauskahan näitä on kokeilla. Aloitin testillä, jossa otetaan itseltään yksi hiussuortuva ja siihen pujotetaan sormus. Viritys tuodaan äidin vatsan päälle ja kättä pidetään paikallaan. Jos sormus alkaa pyöriä, vauva on tyttö ja jos se alkaa tehdä heiluriliikettä, on vauva poika. Tämä testi ei näyttänyt meille mitään, Aada vain meinasi herpaantua, kun makasin lattialla liikkumatta. Raukka taisi luulla, että nyt mammalle tuli jokin hätä. 

Sitten se neulatesti, jota ollaan tehty joskus aikaisemminkin. Tämä onkin mielenkiintoinen testi. En tunne ketään, jolle tämä olisi näyttänyt väärin. Ollaan useasti testattu tätä myös henkilöille, jotka ovat jo saaneet lapsia ja on aina näyttänyt oikein. Hurjaa. Otetaan neula ja ompelulankaa noin 30cm. Tehdään solmu, jolloin langan pituus puolittuu, 15cm. Pyydä jotakin toista tekemään tämä testi sinulle. Otetaan langasta kiinni ihan sen päästä ja henkilö, jolle testi tehdään, laittaa vasemman kätensä kämmenpuoli ylöspäin. Neulaa hierotaan kysyjän vasemman kämmenen syrjään (pikkurillin puolta, noin 2cm pikkurillistä alas päin) noin minuutin ajan. Sitten neula nostetaan neula roikkumaan kämmenen päälle ja jos neula alkaa tehdä pyörivää liikettä on lapsi tyttö ja jos heiluriliikettä, on lapsi poika. Kun liike loppuu, toistetaan neulalla hierominen ja neulan nosto kämmenen päälle. Se kuinka monta kertaa hieromisen jälkeen neula alkaa tehdä liikettä kertoo lapsien määrän, syntymäjärjestyksen ja sukupuolen. Minulla neula teki kolmen hieromisen jälkeen ympyrää ja neljännen hieromisen jälkeen se pysähtyi. Eli tulos kolme tyttöä.

Seuraavaksi tuleekin minulle aivan uusi testi ja pitihän se alkaa testailemaan, kun kuullosti niin hassulle. Eli Sooda- testi. Laitetaan ruokasoodaa purkkiin, virtsataan siihen ja jos seos alkaa kuplia/ kuohua, on vauva poika ja jos mitään ei tapahdu, vauva on tyttö.  Meidän tulos: tyttö.

Netistä löytyy myös muunlaisia testejä ja pitihän minun niitäkin kokeilla. 
Tästä testistä  tulokseksi tuli: Onneksi olkoon. Sinulle tulee poikavauva!

Kiinalainen raskauskalenteri  toimii niin, että katsotaan kuukausi, jolloin lapsi sai alkunsa ja äidin ikä siinä kuussa, kun lapsi sai alkunsa. Meidän tulos: tyttö.

Parillinen vai pariton -testi. Maya- intiaanit määrittelivät vauvan sukupuolen äidin iästä synnytyshetkellä ja synnytysvuodesta. Molempien lukujen ollessa joko parillisia tai parittomia, vauva on tyttö Jos toinen luvuista on parillinen ja toinen pariton, vauva on poika. Meidän tulos: Molemmat luvut parillisia, tyttö.

Tyttö:

* Vatsasi on levinnyt sivulle.
Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä.
* Olit yhdynnässä muutamaa päivää ennen ovulaatiopäivää

* Viiva vatsassasi päättyy napaan
* Vauva potkii hillitysti.
* Edellinenkin lapsesi on tyttö.
* Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta. 
* Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne
Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin.
* Kätesi on aiempaa pehmeämmät.

* Vauvasi sydämen syke on yli 140. 
* Olet normaalia kiukkuisempi.
* Vauvasi hikottelee usein.
Ikenet verestävät odotusaikanasi

8,5 / 14 Tyttö

Poika:

Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin.
* Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa.
* Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan
* Viiva vatsassasi jatkuu aina rintojen korkeudelle.
* Vauvan potkut ovat voimakkaita.
* Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika.
* Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina.
* Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä.
Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt.
* Kätesi kuivuvat helposti.
* Vauvasi sydämen syke on alle 140.
* Olet rauhallinen ja hyväntuulinen.
* Vauvan isä lihoo odotusaikanasi.
Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät.

5 / 14 Poika

Kivoja testejä oli tehdä ajankuluksi ja onhan se hauska leikitellä ajatuksella, kumpi sieltä voisi tulla. Viime ultrassa vauvan pyllyä kuvatessa, ei jalkovälistä löytynyt mitään "ylimääräistä", mutta siltikään lääkärit eivät vielä uskaltaneet vahvasti lupailla tyttöä. 20 viikoilla ei välttämättä vielä näy pojan sukupuolielimet niin selvästi. Tämän kuun lopussa 31. päivä meillä on ultraääni ja silloin viikkoja olisi kasassa 24, joten saattaa olla, että ensi kerralla saamme varmistuksen. Tai sitten elämme jännittävässä mysteerissä synnytykseen saakka ;)

Oletko sinä tehnyt näitä leikkimielisiä testejä? Jos olet jo synnyttänyt, pitivätkö testitulokset paikkaansa?

beagle, pentu, koiranpentu, jäniskoira
Alma- pentu 4 viikkoa

Tämän päivän postauksen kuvittivat meidän Aadan ihanat pennut; kaksiviikkoinen Aatelisen Armas ja neliviikkoinen Aatelisen Alma. Seuraavassa postauksessa kerronkin meidän menneestä, tapahtumarikkaasta vuodestamme, kun vuodenvaihdekin on nyt sopivasti kohta tulossa!

                               


2 kommenttia:

  1. Mun blogissa ois haaste sulle! :) ( http://itsmylifeandmychoices.blogspot.fi/2013/12/haaste.html )

    VastaaPoista