lauantai 28. joulukuuta 2013

Vaatteita vauvalle: ihanat pienet setit

Ihan tähän postauksen alkuun olisi tarkoitus esitellä teille muutama Hipun vaatekappale. Olen miettinyt, että miten alkaisin esittelemään teille näitä vaatteita. Pitäisiköhän ne kategorioittaa jotenkin, vai esitellä ihan sen mukaan kun fiilistä tulee. Kategorioiminen saattaisi johtaa sitten siihen, että joihinkin postauksiin tulisi liikaa vaatteita kerralla esitettäväksi ja joihinkin taas vähän. Täytyy vielä miettiä tuota asiaa, miten olisi järkevintä esitellä niitä. Kuitenkin niitä hankintoja tulee vielä tehtyä ja niitä esiteltyä. 

Tänään olisi esittelyssä suloiset Ciraf- merkin vaatteet keväisissä / kesäisissä väreissä. Ciraf- merkin vaatteita saa mm. isommista marketeista ja Sokokselta. Näitä löytyy varmaankin useasta suomalaisperheestä, mutta minua se ei haittaa. Kangas tuntuu hyvältä ja vaatteet kestäviltä sekä useiden ihmisten kokemukset näistä ovat positiivisia. Itse en tule ostamaan vauvallemme hirveän kalliita merkkivaatteita, sillä meille tärkeintä on vain se että vaatteet kestävät ja ovat hyvät päällä. 

Ensimmäisenä suloinen vanuhaalari ja siihen sopiva myssy. Haalari on ihanan pehmeä, lämpimän oloinen ja todella nätti. Kamerani hieman vääristää sävyä, luonnossa on paljon raikkaamman värinen. Myssyssä sekä puvun rinnuksessa on sievä koiranpennun kuva. Tämä setti meiltä löytyy koossa 62. En malta odottaa, että pääsen pukemaan pikku-Hipun tähän. Nämä kaikki vauvan haalarit ovat niin suloisia, että niitä tuleekin hypisteltyä niiden eteen sattuessa. Erilaisia vanuhaalareita meille onkin ilmaantunut useampi kappale, mutta niitä esittelen teille sitten myöhemmin.

vauvan vaatteet vanuhaalari
Ciraf- vanuhaalari ja myssy, 62


Sitten vähän samaan tyyliin menevät Cirafin seepra-etana- kuvioiset vaatteet. Tällä kuviolla varustettuja vaatteita löytyikin useampi kappale; Seeprakuviolla varustetut paita ja housut koossa 68, bodyt koossa 62 sekä paksumpi ja ohuempi, pitkähihaiset potkupuvut koossa 62. Todellisuudessa vaatteet ovat taas vähän raikkaamman sävyiset, corallinpunaiset. Nämäkin vauvanvaatteet olivat oikein pehmeää ja napakkaa kangasta.

vauvan vaatteet, potkupuku
Ciraf- potkupuvut, 62

vauvan vaatteet
Ciraf- paita ja housut, 68 sekä bodyt, 62




Mistä sinä hankit vauvallesi vaatteet?

Vauvanvaatteita olen saanut jonkin verran pestyä, mutta pitää nyt näiden "juhlien" jälkeen ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa pesemään kaikki Hipun vaatteet ja viikkaamaan niitä oikeille paikoille. Ajattelin laittaa hoitotason kaapistoon vain sillä hetkellä käytössä olevat vaatteet ja muut sitten isompaan kaappiin odottelemaan käyttöä. Meidän hoitotaso tuoksuu muuten ihan vauvalle! Olen pyyhkinyt sen pesuainevedellä useampaan otteeseen tarkasti, koska taso oli käytetty mutta ei se tuoksu ole mihinkään häipynyt. Eikä se tuoksu minua haittaakaan, tuntuu vain hassulle kun meidän kodissamme on jo vauvan tuoksua :)

Joulutunnelmista ollaan päästy etenemään taas ihan normaaliin arkeen. Jouluherkkujakaan ei ole enää juuri syötäväksi asti. Kinkun loppukin pitää tänään pilkkoa pakkaseen ja tehdä siitä myöhemmin jotakin ruokaa. Vielä olisi Uuden vuoden aattona herkuteltava ja sitten siirrytäänkin takaisin kevyempään ja terveellisempään ruokavalioon. Alkaakin jo kaipaamaan ihan jotakin muuta ruokaa, kun kolme päivää syötiin raskaita jouluruokia.

Monissa liikkeissä on alkanut jo alennusmyynnit, joten kävimme eilen kiertelemässä huonekaluliikkeitä. Sotkasta löytyi ihana kaksipaikkainen mekanismisohva, jossa on keskellä ns. pöytä, mukitelineet ja säilytyslokerikko. Sohva on musta ja nahkainen, materiaali tuntuu oikein mukavalle ja pehmeälle. Oikea laiskanlinna, luulisi että nyt viihtyy television äärellä leffoja katsellessa. Raskauden loppuajasta tuollainen mekanismisohva onkin varmaan aika hyvä. Lisäksi ostimme valkokuultoisen arkkupöydän sekä tinkasimme makuuhuoneeseen maton kaupan päälle ;) Kotipostausta on tulossa jossakin vaiheessa ehkä jopa videon muodossa, kunhan saan ensin hankittua tänne vielä huonekaluihin ja tekstiileihin täydennystä. 

Prismasta poikkesin "nopeasti" kotimatkalla meille parin päivän ruuat ja takerruin sinne katselemaan alejuttuja. Mitään en kuitenkaan ostanut, mutta pitihän niitä hypistellä. Täytyy ensi tiistaina käydä H:n kanssa yhdessä katselemassa lisää juttuja. IKEA:ssa olisi myös tarkoitus poiketa lähipäivinä. 

Kotiin päästessämme minulle soitteli ihan outo numero. Se oli DHL:n kuljetuksesta, heillä olisi minulle paketti. Hieman mietin, että mitähän olen tilannut kun rekalla tuovat kotiovelle. Sitten huomasimmekin H:n kanssa, että se meidän kauan odotettu kamera sen täytyy olla! Ja kamerahan sieltä paljastuikin. Kamera on Canon PowerShot SX50 HS digikamera. Siinä on 12.1 megapikseliä, 50x optinen zoom, full HD videotallennus sekä HDMI. Kuvakenno on sama kuin useimmissa järjestelmäkameroissa, 1/2.3" CMOS. Lisäksi kamera on varustettu käännettävällä näytöllä, joten videoiden kuvaaminen helpottuu huomattavasti ja pääsen joskus tekemään teille vaikkapa meikkivideoita. 

canon digikamera
Canon PowerShot SX50 HS digikamera

Näin ensikokeilemalla kamera on helppokäyttöinen, ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen kuin useimmat pokkarit. Ainoastaan kuvanlaatu on huomattavasti parempi, tarkennustoiminnot sekä ilman salamaa otetut kuvat ovat parempia ja zoom todella paljon parempi. Onhan tämä aivan toista luokkaa kuin ikivanhna Sonyn pokkarini. Se ainakin huomattiin, että kaikki ihon virheet ja epäkohdat se tarkentaa älyttömän hyvin. Naureskeltiin, että H:n pitää myös alkaa meikkaamaan kuviin ;) Kuvia en vielä ole ottanut varsinaisesti, kun kamerassa ei ole muistikorttia. Käymme ostamassa sen ensi viikolla, joten siitä lähtien tuleekin postauksia vähän paremmilla kuvilla varustettuina. Ajattelin tehdä kamerasta myöhemmin tarkemman esittely / arvostelu- postauksen, kunhan pääsen kunnolla tutustumaan siihen.  Anteeksi huonot kuvat kamerasta, blogger jostain syystä alensi kuvien laatua hirveästi!

Lopuksi vielä vähän voinnistani. Yleisesti ottaen päivisin voin aika hyvin, mitä nyt hirveän raskaita juttuja en jaksa enää tehdä. Vatsaan alkaa helposti sattua ja väsyn jos pitää pitkään esimerkiksi siivota. Muuten olo on normaali. Iltaisin kuitenkin alkaa vasemman kylkiluun alapuolelle oudosti vihloa. Ihan kuin se olisi jokin lihaspistos. Öisin vatsan sivuja meinaa pakottaa jonkin verran, ilmeisesti johtuu kasvavasta kohdusta. Lisäksi kasvava vatsa rasittaa hirveästi valmiiksi kipeää alaselkääni, joten nukkumisasentoa saa olla vähän väliä hakemassa uudelleen. Olen ottanutkin tuekseni yhden ylimääräisen tyynyn, joka on helpottanut hyvän asennon löytämisessä.  Lisäksi öisin kärsin hirveistä krampeista pohkeissani. Etenkin oikea pohjelihas kramppailee öisin useampaan otteeseen, kun vaihdan asentoa. Pahinta on herätä hirveään kipuun, jonka kramppi aiheuttaa.

Onko muilla ollut vihlovaa kipua kylkiluiden alapuolella? Kuullostaako nämä öiset krampit tutuilta? Olisiko näihin joitakin lievittäviä keinoja?

Hipun potkut tuntutuvat todella voimakkailta ja etenkin kun olen makuuasennossa, se tykkää potkia vimmatusti kylkiäni. Eräs aamu herätessäni tuntui aivan siltä kuin olisin ollut yön kuntosalilla. Kylki oli ihan väsynyt ja jumissa. Potkut tuntuvat kuitenkin ihanille ja H tuntee ne myös hyvin. On meillä ainakin eloisa vauva ;) 

7 kommenttia:

  1. Löysin blogisi jonkin aikaa sitten ja luen aina joka postauksen - sinulla on todella luonteva ja miellyttävä tyyli kirjoittaa :) Mielenkiinnolla seuraan arkeanne!

    Itse olen saman ikäinen, vaikkakin en vielä samassa elämäntilanteessa kuitenkaan. Vauva-arki on kuitenkin tullut tutummaksi, sillä kaverini sai pari kuukautta sitten lapsen :) itsellänikin on tosin pieni elämänmuutos edessä, sillä huomenna kotiutuu kauan odottamani koiravauva.

    Oikein hyvää alkavaa vuotta teille ja tsemppiä, täällä ilolla seurailen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Mukava kuulla, että nämä minun höpinät miellyttävät ;) Vooi, koiravauva.. Minkä rotuinen teille tulee? Vieläkin tunnen nenässäni sen ihanan koiranpennun tuoksun, kun meillä oli niitä kuusi kappaletta kesällä ilostuttamassa :)

      Hyvää uutta vuotta sinullekin ja ihania hetkiä pienen koiravauvan kanssa! :)

      Poista
    2. Pikkuinen maltankoira :) tosi hyvin on ainakin tähän asti mennyt, vauveli oli tosi nätisti koko lähes kolmituntisen ajomatkan ajan!

      Poista
  2. Hei, löysin blogisi tänään ja jään ehdottomasti seurailemaan. Kirjoitat todella kivasti ja aidosti :)
    Täällä myös odotellaan ensimmäistä pikkuista ja la on 16.4 :) Todella lähekkäin mennään.
    Sulla on ihana vauvamasu, itse "kauhistelen" masuani, et missä vaiheessa se on kasvanut jo niin isoksi :D Aika menee niin nopsaa....
    Nipsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa seurailemaan meidän matkaamme! :) Minä kanssa välillä ihan jään tuijottamaan masuani peilistä ja ihmettelen, että missäs välissä siihen on tuollainen tullut. Kuukaudessa kasvanut ihan hirveästi! Mutta ihanan pikkuinen ja siro tuo vielä on, ettei ole pahemmin ollut tiellä :)

      Onnea sinulle raskauteen <3

      Poista
  3. Moi.
    Mä kans vasta löysin tän sun blogin ja kirjoitat tosi kiinnostavasti :)
    Aattelin heittää kommentin tohon vaateasiaan, mulla on siis pikkuneiti joka täyttää 19. päivä vuoden ja meillä on ollut tosi paljon noita ciraf- vaatteita ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä niihin. Suht edullisia ja ainakin ne mitä ollaan ostettu on olleet hyvälaatuisia, verrattuna esim Tutan bodeihin joita ostin prisman alesta syksyllä kaksi kappaletta niin molemmista on lähtenyt nyt jo kaks nappia irti :(
    Ja varmasti nää ciraf-vaatteet kestää sen aikaa mitä ne päälle mahtuukin :) Eli en oo itsekkään ostanu kalliita merkkivaatteita (paitsi yhden me&i haalarin, JOSTA HAJOS VETOKETJU!!! että en suosittele).
    Kovasti tsemppiä sulle raskauteen, toi mahankasvattelu on niin ihanaa aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi!
      Itsekin olen huomannut, että Cirafin vaatteet ovat paljon laadukkaamman tuntuiset kuin esimerkiksi Tutan, vaikkakin ihan tosikäytössä ei olla niitä vielä päästy vertailemaan :) Meiltä Tutan vaatteita löytyy muutama kappale, kun sain niitä äidiltäni niin pääsenpähän ihan mielenkiinnosta niitäkin sitten kokeilemaan.

      Kiitokset tsempeistä, odotusaika on ollut mulle kyllä niin helppoa ja ihanaa aikaa.. Ja tätä pyöreää suloista masua tulee varmastikin ikävä! :)

      Poista